14 Kasım 2008, Cuma 16:54:55

Air France’da GREV ŞOKU!

Avrupa’nın önemli havayolu şirketleri grevler nedeniyle zor günler yaşıyor.
  • THY çalışanlarının hiç bir zaman grev yapacak duruma gelmemeleri ve yönetim tarafından getirilmemeleri dileklerimle. Air France avrupa şirketi ama türkiyeyle aradaki farklar çok büyük orada kişilerin gelirleri yaşam standartları çok daha yüksek bizlere göre bu grev biraz şımarıklık gibime geliyor, bu dönemde değilde biraz daha normal bir ekonomide yapılsa anlarım amademek çalışanlarda milliyetçilik duygusu kalmamış hiç... Bu firma yakında batarsa ya da çok tepetaklak olursa şaşırmam.
  • THY çalışanlarının aynı cesareti ve birlikteliği göstermesi dileğiyle.

Alitalia’nın CAI ile anlaşamaması sonucu grev kararı alan pilotlar şirketin dünya genelinde yaptığı seferlerin aksamasına neden olurken, bir başka grev haberi de havayolu devi olan Air France’dan geldi. Fransa’da emeklilik yaşının değiştirilmesini protesto eden pilotlar greve gidince şirket, uçuşlarının yarısını iptal etti.

Air France-KLM CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Cyril Spinetta, bu grevin mali zararın yanı sıra yolcuların Air France’a duydukları güveni de sarsacağını ve en çok bundan korktuklarını açıkladı. Fransız radyosuna yaptığı açıklamada “bu gereksiz grev sebebiyle istemeden kapılarımızı rakiplerimize açıyoruz ve onlar da hızla içeriye giriyorlar” dedi.

Air France’ın, Paris’ten bir günde yaklaşık 760 Avrupa uçuşu ve 73 uzun mesafe uçuş seferi yaptığını söyleyen Fransız Ulaştırma Bakanı Dominik Busseru ise grevin zor bir ekonomik dönemde geldiğini belirtti.

Grev Fransız havayolu şirketlerine, özellikle de Air France’a ağır bir darbe indirdiğini ifade eden Busseru, pilotların isteğe bağlı olarak eskiden olduğu gibi 60 yaşında emekli olabileceklerini de sözlerine ekledi.

4 gün sürecek olan grev nedeniyle, Air France’nin Paris-İstanbul seferleri de aksadı. Bugün 16.55’de Atatürk Havalimanı’nda olması gereken Air France uçağı gelmediği için Atatürk Havalimanı’ndan yapacağı 18.45’deki uçuşu da iptal edildi.

Şirketin yarınki seferlerinin ne olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Ancak 4 günlük grev süresince Türkiye seferlerinin yapılamayacağı belirtiliyor.

Orta ve büyük gövdeli uçaklarla yapacağı seferlerini iptal eden Air France’ın grev nedeniyle yaklaşık 100 milyon dolar zarar edeceği belirtiliyor.

Air France’da GREV ŞOKU!

Yorumlar

Death Grind ~ 15 yıl önce
THY çalışanlarının hiç bir zaman grev yapacak duruma gelmemeleri ve yönetim tarafından getirilmemeleri dileklerimle. Air France avrupa şirketi ama türkiyeyle aradaki farklar çok büyük orada kişilerin gelirleri yaşam standartları çok daha yüksek bizlere göre bu grev biraz şımarıklık gibime geliyor, bu dönemde değilde biraz daha normal bir ekonomide yapılsa anlarım amademek çalışanlarda milliyetçilik duygusu kalmamış hiç... Bu firma yakında batarsa ya da çok tepetaklak olursa şaşırmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMAN BE ~ 15 yıl önce
THY çalışanlarının aynı cesareti ve birlikteliği göstermesi dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000