29 Temmuz 2009, Çarşamba 12:44:36

Air France uçağında ürküten arıza!

Atlas Okyanusu’na düşen Air France uçağının düşmesine neden olan arızanın benzeri bir başka Air France uçağında yaşandı. Paris-Roma uçakta yaşanan arıza sonrası Fransız pilotlar hesap sordu.
  • ne Thlaes ne de Goodrich, en iyisi Demirdöküm.
  • Air France, tüm filosunda toplam 550 pitot tüpü degistirdi. Ama Thales AA , Thales BA pitot tüpleriyle degistirilmesine ragmen 13 temmuzda A 320 'de bu olay yasandi. Bu olay sonucu Air France 'da agirliktaki pilot sendikasi tüm pitot tüplerinin Goodrich marka olanlariyla degistirilmesini istiyor. Haklilar, çünkü dünyadaki A-330 'larin % 70'i Goodrich pitot tüpleriyle uçuyor, ve hiç bir sorun yasanmadi .
  • GECMIS OLSUN UCUZ ATLATILMIS SB/TU
  • bu gidisle bu Air France in akibeti Birgen Air gibi geliyor bana

Air France pilotları, 13 Temmuz’da Roma-Paris seferini yapan uçakta pitot tüpüne bağlı olarak hız bilgisinin kaybedildiğini açıkladı.

Fransa’nın Ulusal Pilot Birliği SNPL sözcüsü Erick Derivry, Air France’a bu son arızanın bir önceki kazadakine benzer olup olmadığını sorduklarını söyledi.

Eğer arıza kazadakinin benzeriyse Pilotlar Birliği Air France’tan Thales marka sensörlerini Goodrich marka olanlarla değiştirmeleri talebinde bulunacak.

13 Temmuz'da gerçekleşen bu son olayın Thales'in hatalı olduğunu ortaya koyduğunu, Air France'ın da yenisiyle değiştirdiği eski model pitot sensörüyle değil, yeni model pitot sensörüyle gerçekleştiği belirtildi

Düşen uçakta Goodrich 0851 HL, Thales C16195AA ve Thales C16995BA tipi pitot tüplerinden bulunuyordu.

©AirportHaber.com

Air France uçağında ürküten arıza!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ne Thlaes ne de Goodrich, en iyisi Demirdöküm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Air France, tüm filosunda toplam 550 pitot tüpü degistirdi. Ama Thales AA , Thales BA pitot tüpleriyle degistirilmesine ragmen 13 temmuzda A 320 'de bu olay yasandi. Bu olay sonucu Air France 'da agirliktaki pilot sendikasi tüm pitot tüplerinin Goodrich marka olanlariyla degistirilmesini istiyor. Haklilar, çünkü dünyadaki A-330 'larin % 70'i Goodrich pitot tüpleriyle uçuyor, ve hiç bir sorun yasanmadi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GECMIS OLSUN UCUZ ATLATILMIS SB/TU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu gidisle bu Air France in akibeti Birgen Air gibi geliyor bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000