30 Ekim 2009, Cuma 12:42:26

Air France İLK OLACAK

Air France ilk A380’ini teslim aldı ve bu teslimat Fransız havayolu şirketini A380’i tarifeli uçuşlarında kullanacak olan ilk Avrupalı havayolu şirketi yapacak.
  • haberle ilgili yorum yapılacak yere her haberin altında yorumcular birbiriyle kapışıyor. ne kadar çirkef bir milletiz
  • Arkadaş güzel sarmış. 12 tane A 380 maketi sipariş etmiş. Eşe dosta nereye hediye edecekse yerleri belliymiş. MAketler Dubai den Emirates mağazasından gelecekmiş Hi ho ha ha ha aaaaa. Ali Sabancı :)))
  • Arkadaşlar son duyumlara göre Ali Sabancı da Pegasus için A 380 siparişi vermiş. ister inanın ister inanmayın. Bakın araştırın görün. Hem de tam 12 tane. Gizli tutuyorlarmış. Uçakların gideceği yerler belli bile....
  • SİZCEDE YAKIŞMAZMIYDI..HER KONUMU İLE GÜZEL Dİ..TÜRKİYEDE ÖRNEK ALINACAK BİR ŞİRKET OLMAYA ADAYDI..HER PERSONELİ İLE ANCAK HEP PATRONLAR HEMEN ZENGİN OLMAK İÇİN KURNAZLIK PEŞİNE DÜŞÜNCE BU İŞLER ORTAYA ÇIKIYOR..HELE BİRDE KIRALDAN KRALCILAR VARSA O İŞOLMUYOR..GOLDEN DA AYAKLAR BAŞ OLMUŞ ..BU ŞİRKET NEREYE KADAR GİDER İŞTE GERÇEK GİTMİYOR.
  • ŞU ANDA BÖYLE KALİTELİ BİR ŞİRKET BENCE YOK ..ANCAK BU ŞİRKETİ İDARE EDEMEYEN BİR GURUBUN ELİNE GEÇMİŞ YOKSA ADAM GİBİ DEVAM ETSELERDİ ŞİMDİ SİZLERDEN DAHA KALİTELİ OLURLARDI..NURULLAH BİLGEN BU ŞİRKETİ BENCE KURTARMAK İÇİN HALA UĞRAŞIYORDUR..GAYRET EDİYOR FAKAT SADECE KENDİNE İNANDIĞI İÇİN BAŞARAMADI ..YANINDA İNANDIĞI ÇOK GÜVENDİĞİ VAUKATI İNSAN KAYNAKLARI MÜD VE KALİTE MÜD GİBİ BAZI ZİNSANLARA İNANDI EN SONUNDA ONLARDA NURULLAHA PABUCU TERS GİYDİRDİLER..ANCAK GOLDEN İYİ KURULMUŞ BİR ŞİRKETTİ
  • Pegasus 4 adet 777 siparişi verecek
  • Pegasus Boeingci, Airbus A380 isi Golden Airlines'in :) Anlayan anladi :D
  • saw olabilir? 3000m pist uzunluğu mevcut. belkide pgs-airberlin ortaklığı yapabilir?
  • Bu pist de 60m. Uuzunluğunu 2 katına çıkardık mı işlem tamamdır. Haydi DHMİ iş başına. Umarım hemen yaparsınız. Las Palmas'ı bir inceleyin. 24 yönünde viyadükle istediğin kadar uzat. Pist sonuna bir cep, sonra dön geri gel.
  • AF ilk A380 800 bugün 16:30 da(Paris saati) Charles de Gaulle 08R pistine inecek. Uçak Hamburgdan geliyor ve çok sayida "SPOTTERS" resim çekmek için bekliyor ne yazik ki günes yok.

Uçak teslim seromonisi bugün Hamburg’da yapılacak ve seromonide Air France KLM CEO’su Pierre-Henri Gourgeon, Air France KLM yönetim kurulu başkanı Jean-Cyril Spinetta, Airbus CEO’su Tom Enders ve Engine Alliance Başkanı James Moravecek hazır bulunacak.

Air France’ın teslim alacağı ferah ve konforlu A380’in üç sınıfta toplam 538 koltuk kapasitesi olacak. Bu 538 koltuğun 9 tanesi First Class, 80 tanesi Business Class ve 449 tanesi de Ekonomi sınıfı olarak configure edildi.

Air France KLM CEO’su Pierre-Henri Gourgeon, Air France’ın teslim alacağı her A380’in şirketin yılda 12-15 milyon Euro kazanç sağlamasını sağlayacağını ve bu sayede yolculara üstün bir konfor sağlayabileceklerini belirtti. Ayrıca A380’in tutunduğu çevreci tutum ile Air France’ın çevre politikasının aynı çizgide olduğunu da ekledi.

Airbus CEO’su Tom Enders, bu teslimatın Air France ve Airbus arasındaki uzun sureli ortaklıkta yeni bir dönüm noktası olduğunu ve Airbus tarihinin ilk müşterisi olan Air France’ın aynı zamanda A380’i işletecek olan ilk Avrupalı havayolu şirketinin olacak olmasının kendileri açısından gurur verici olduğunu belirtti.

Air France’ın teslim alacağı A380, her biri 72000 lbs itki sağlayabilen 4 adet Engine Alliance GP7200 motoru ile güçlendirilmiştir. Yakıt sarfiyatı konusunda iddialı olan A380, yolcu başına 100 km’de 3 litreden az yakıt tüketerek bu konuda ne kadar başarılı olduğunu da gözler önüne seriyor. Aynı zamanda kusursuz aerodinamik yapısı sayesinde bugünün katı gürültü limitlerine de zorlanmadan uyum gösterebiliyor ve bu özelliği onu en sessiz geniş gövdeli uçak konumuna getiriyor.

A380’in verimli performansı ve üstün teknolojisi ile 15000 km üzerinde yolcu-mil maliyetleri en yakın rakibinden %20 daha az olması onu operasyon ekonomisi açısından kalburüstü bir konuma getiriyor.

Air France Haziran 2001’de 10 adet A380 siparişi vermişti ve 2007’de bu siparişe 2 adet daha ekledi.

Air France’ın ilk A380 uçuşu açılış töreni uçuşu olacak ve 20 ve 21 Kasım tarihlerinde Paris- New York- Paris hattında yapılacak. Air France’ın teslim aldığı bu A380, Airbus’ın teslim ettiği 20. A380 olacak. Şu an için uçmakta olan 10’u Singapore Airlines’a, 5’i Emirates’e ve 4’ü de Qantas’a ait 19 adet A380 var.

Bu uçaklar 13 önemli uluslararası rota ile 4 kıtayı birbirine bağlıyor. Bugün A380’e kapılarını açan 12 uluslararası havaalanı şunlardır: Auckland, Bangkok, Dubai, Hong Kong, London, Los Angeles, Melbourne, Paris, Singapore, Sydney, Tokyo ve Toronto.

Şu ana kadar A380 uçağı 75000 saat uçmuş ve toplamda 7900 ticari uçuş gerçekleştirmiştir. 2.5 milyondan fazla yolcu da A380 ile uçmanı keyfini çıkarmış.

Air France İLK OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
haberle ilgili yorum yapılacak yere her haberin altında yorumcular birbiriyle kapışıyor. ne kadar çirkef bir milletiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaş güzel sarmış. 12 tane A 380 maketi sipariş etmiş. Eşe dosta nereye hediye edecekse yerleri belliymiş. MAketler Dubai den Emirates mağazasından gelecekmiş Hi ho ha ha ha aaaaa. Ali Sabancı :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar son duyumlara göre Ali Sabancı da Pegasus için A 380 siparişi vermiş. ister inanın ister inanmayın. Bakın araştırın görün. Hem de tam 12 tane. Gizli tutuyorlarmış. Uçakların gideceği yerler belli bile....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİZCEDE YAKIŞMAZMIYDI..HER KONUMU İLE GÜZEL Dİ..TÜRKİYEDE ÖRNEK ALINACAK BİR ŞİRKET OLMAYA ADAYDI..HER PERSONELİ İLE ANCAK HEP PATRONLAR HEMEN ZENGİN OLMAK İÇİN KURNAZLIK PEŞİNE DÜŞÜNCE BU İŞLER ORTAYA ÇIKIYOR..HELE BİRDE KIRALDAN KRALCILAR VARSA O İŞOLMUYOR..GOLDEN DA AYAKLAR BAŞ OLMUŞ ..BU ŞİRKET NEREYE KADAR GİDER İŞTE GERÇEK GİTMİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞU ANDA BÖYLE KALİTELİ BİR ŞİRKET BENCE YOK ..ANCAK BU ŞİRKETİ İDARE EDEMEYEN BİR GURUBUN ELİNE GEÇMİŞ YOKSA ADAM GİBİ DEVAM ETSELERDİ ŞİMDİ SİZLERDEN DAHA KALİTELİ OLURLARDI..NURULLAH BİLGEN BU ŞİRKETİ BENCE KURTARMAK İÇİN HALA UĞRAŞIYORDUR..GAYRET EDİYOR FAKAT SADECE KENDİNE İNANDIĞI İÇİN BAŞARAMADI ..YANINDA İNANDIĞI ÇOK GÜVENDİĞİ VAUKATI İNSAN KAYNAKLARI MÜD VE KALİTE MÜD GİBİ BAZI ZİNSANLARA İNANDI EN SONUNDA ONLARDA NURULLAHA PABUCU TERS GİYDİRDİLER..ANCAK GOLDEN İYİ KURULMUŞ BİR ŞİRKETTİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus 4 adet 777 siparişi verecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus Boeingci, Airbus A380 isi Golden Airlines'in :) Anlayan anladi :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saw olabilir? 3000m pist uzunluğu mevcut. belkide pgs-airberlin ortaklığı yapabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu pist de 60m. Uuzunluğunu 2 katına çıkardık mı işlem tamamdır. Haydi DHMİ iş başına. Umarım hemen yaparsınız. Las Palmas'ı bir inceleyin. 24 yönünde viyadükle istediğin kadar uzat. Pist sonuna bir cep, sonra dön geri gel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AF ilk A380 800 bugün 16:30 da(Paris saati) Charles de Gaulle 08R pistine inecek. Uçak Hamburgdan geliyor ve çok sayida "SPOTTERS" resim çekmek için bekliyor ne yazik ki günes yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000