10 Haziran 2009, Çarşamba 08:01:02

Air France hız sensörlerini değiştiriyor

Atlantik’te 228 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasının ardından havacılık sendikası uyardı. Air France, Airbus uçaklarda kullanılan hız sensörlerini değiştirmeyi kabul etti
  • Arkadaş monitör bir sensör değildir, pitotlardan bahsediyo tabi. sensör 'sense' yani hissetmek kökünden türemiştir, ve algılayıcı demektir. Monitör ise gösterendir. OK??
  • Yazıyı okuyupta "hız sensörleri"nin ne olduğunu anlayanınız oldu mu?.Hız sensörlerinden kasıt Pilot Mahallindeki monitörler midir,yoksa monitörlere sürat bilgisini taşıyan Pitot Tube mi?

Fransız yolcu uçağının geçen hafta Atlantik’te düşmesinin ardından Air France çalışanlarını temsil eden sendika, Airbus tipi uçaklarda kullanılan hız sensörlerinin değiştirilmesini talep etti.

SNPL sendikası Air France pilotlarına çağrıda bulunarak, hız sensörleri değiştirilmeden Airbus uçaklarıyla uçmamalarını istedi. Sendikanın açıklamasından kısa süre sonra Air France yönetimi, Airbus A330 ve A340 model uçaklardaki hız kontrol sensörlerini değiştirmeyi kabul etti. Sendika Sözcüsü Erick Derivry, yönetimin dün akşam kendilerini kuruma davet ederek, Airbus uçaklarındaki sensörleri birkaç gün içerisinde değiştirme sözü verdiklerini kaydetti.

Air France hız sensörlerini değiştiriyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaş monitör bir sensör değildir, pitotlardan bahsediyo tabi. sensör 'sense' yani hissetmek kökünden türemiştir, ve algılayıcı demektir. Monitör ise gösterendir. OK??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazıyı okuyupta "hız sensörleri"nin ne olduğunu anlayanınız oldu mu?.Hız sensörlerinden kasıt Pilot Mahallindeki monitörler midir,yoksa monitörlere sürat bilgisini taşıyan Pitot Tube mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000