04 Haziran 2009, Perşembe 08:21:21

Air France: Bomba ihbarı yapıldı!

Fransız Hava Yolları (Air France) şirketi, 27 Mayıstaki Buenos Aires-Paris seferi için asılsız bir bomba ihbarı aldığını bildirdi.
  • Dünden beri sabrediyorum kimse karşı çıkmıyor! Bir kere FDR bulunamaz lafı safsata. Neden? KOSKOCA OKYANUSTA SİNYAL VERMEYEN Titanik'i 24 yıl önce bir Fransız–Amerikan ortaklığı buldu sonrada 3800 mt derinlikten hatıra eşyalar çıkardılar fransız natilus adlı denizaltı ile. Hatta işin suyunu çıkardılar oraya evlenecek çiftleri indirip nikah kıydılar. O yüzden eğer terör şüphesini 2-3 gün içinde iyice silerlerse(yani ihalenin AF'a kalma ihtimali çoğalırsa) Fransızlar, gerçek üstü ölçüdeki gerçekçilikleri ile, Sigortanın tazmin sürecini de hızlandırmak için "aradık sinyalde kesildi" diyecekler. Yolcu yakınlarına da bu durumu "bakın bu araştırma onları geri getirmez tazminatlarıda 2-3 yıl geciktirir" diye ibra alıp p

Şirket sözcüsü Nicolas Petteau, Air France'ın Buenos Aires'deki bir bürosunun 415 sefer sayılı uçuş için bomba ihbarı aldığını belirterek, Boeing 777 tipi uçağın güvenlik birimleri tarafından kontrolünden sonra herhangi patlayıcı madde bulunmaması üzerine Arjantin'in başkentinden havalanmasına izin verildiğini kaydetti.

Fransa Savunma Bakanı Herve Morin de önceki gün Rio-Paris seferini yaparken Atlas Okyanusu üzerinde kaybolan Air France uçağıyla ilgili şimdiye kadar herhangi bir terörizm bağlantısını işaret edecek bulguya rastlamadıklarını belirtirken, yine de bütün varsayımlar üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) adı açıklanmayan bir yetkili de kaybolan uçakla ilgili herhangi bir terörizm işareti bulunmadığını ifade etti.

UÇAĞIN DÜŞÜŞ NEDENİ BELİRLENEMEYEBİLİR

Fransız yetkililer, Atlas okyanusu üzerinde kaybolan uçağın neden düştüğünün hiçbir zaman öğrenilemeyebileceğini söyledi.

Fransa'nın hava kazaları soruşturma kurumunun başkanı Paul Louis Arslanian, kara kutuların bulunacağından emin olmadığını, soruşturmanın hayal kırıklığıyla sonuçlanabileceğini söyledi.

Bu konuda pek iyimser olmadığını belirten Arslanian, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uçuş kayıtlarını bulamayabileceğimiz gözardı edilmemeli. Soruşturmanın, kesinlik açısından tatminkar olmayan bir bulguyla sonuçlanabileceği olasılığını gözardı edemem" dedi.

Fransız bakan Jean-Louis Borloo da kara kutuların denizin 3700 metre kadar dibinde bulunduğunu tahmin ettiklerini, bunun kazanın olduğu bölgeye gönderdikleri denizaltının ulaşabileceği bir derinlik olduğunu belirterek, bununla birlikte kara kutuları bulmanın çok zor olduğunu söyledi.

Borloo, daha önce bu derinlikte hiç kara kutu bulunmadığını, bu derinlikte su akımlarının çok kuvvetli olduğunu belirtti.

Arslanian da bölgedeki deniz yatağının ova gibi değil dağlık bir bölge gibi engebeli olduğunu hatırlattı.

Alain Bouillard tarafından yürütülen kazayla ilgili ilk raporun ay sonuna kadar hazır olacağı bildirildi.

Bir havacılık uzmanı, enkaz parçalarının geniş bir alana yayılmış olmasının, uçağın havada infilak ederek parçalanmış olabileceğini düşündürdüğünü söyledi.

İlk parçalar, Fernando de Noronha adalarının 640 kilometre kuzeydoğusunda tesbit edilmiş, daha sonra bulunan bazı parçalarınsa bunların 90 kilometre güneyinde yer aldığını bildirilmişti.

İçinde 228 kişinin bulunduğu uçak, pazartesi günü Brezilya'dan Fransa'ya giderken radarlardan kaybolmuştu.

PARİS'TE BİR ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Rio-Paris seferini yaparken Atlas Okyanusu'nda kaybolan Fransız Havayolları Air France'a ait yolcu uçağındaki 228 kişi için Paris'teki Notre-Dame katedralinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve ülkenin önde gelen siyasetçilerinin de katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus tarafından gönderilen başsağlığı mesajı Paris Başpiskoposu Monsenyör Andre Vingt-Trois tarafından okundu.

Papa 16. Benediktus'un kurbanların ailelerine sabır ve başsağlığı mesajını okuyan Monsenyör Vingt-Trois ayrıca, uçağıyla 1944'te denizde kaybolan Fransız yazar ve havacı Antoine de Sanit-Exupery'nin "Küçük Prens" adlı eserinden bir parça da okudu.

Sarkozy ve eşi Carla Bruni, eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan François Fillon, Bakanlar, Meclis ve Senato Başkanları ile siyasi yetkililerin katıldığı törende kazada yaşamını yitiren 228 kişi için birer mum yakıldı.

Air France: Bomba ihbarı yapıldı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Dünden beri sabrediyorum kimse karşı çıkmıyor! Bir kere FDR bulunamaz lafı safsata. Neden? KOSKOCA OKYANUSTA SİNYAL VERMEYEN Titanik'i 24 yıl önce bir Fransız–Amerikan ortaklığı buldu sonrada 3800 mt derinlikten hatıra eşyalar çıkardılar fransız natilus adlı denizaltı ile. Hatta işin suyunu çıkardılar oraya evlenecek çiftleri indirip nikah kıydılar. O yüzden eğer terör şüphesini 2-3 gün içinde iyice silerlerse(yani ihalenin AF'a kalma ihtimali çoğalırsa) Fransızlar, gerçek üstü ölçüdeki gerçekçilikleri ile, Sigortanın tazmin sürecini de hızlandırmak için "aradık sinyalde kesildi" diyecekler. Yolcu yakınlarına da bu durumu "bakın bu araştırma onları geri getirmez tazminatlarıda 2-3 yıl geciktirir" diye ibra alıp p

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000