08 Mayıs 2008, Perşembe 12:44:30

‘Open Skies’ uçuşları başladı!

Air France ve Delta Havayolları Londra Heathrow’dan Atlanta, Los Angeles ve New York-Jfk’ya üç transatlantik rota başlattı.

Air France ve Delta Havayolları Londra Heathrow’dan Atlanta, Los Angeles ve New York-Jfk’ya üç transatlantik rota başlattı. Açık Hava Sahası (Open Skies) Anlaşması’ndan yararlanan ortak girişim (joint venture) anlaşmasının başladığını belirttiler.  

Air France ve Delta Havayolları (NYSE: DAL) Air France-KLM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pierre-Henri Gourgeon, ve Delta Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı, Ağ Planlama ve Gelir İdaresi’nden sorumlu Glen Hauenstein’in Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri Açık Hava Sahası Anlaşması(Open Skies)’ndan yararlanan üç transatlantik rotasının başladığını duyurduğu ortak basın toplantısı sırasında ortak girişim anlaşmasını resmi olarak imzaladılar. 

Bu tarihten itibaren ortak girişim anlaşmasının partnerleri Londra-Heathrow ve Los Angeles-LAX, Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havaalanı arasında günlük direkt, ve New York-JFK’ya günde iki sefer ile uçuşlara başlatacak. Air France LAX uçuşunu gerçekleştirirken, Delta JFK ve Atlanta uçuşlarını gerçekleştirecek. 

17 Ekim 2007 tarihinde imzalanan genişletilmiş ortak girişim anlaşması şartlarına göre, iki havayolu  Londra-Heathrow ve ABD arasında aynı zamanda da Air France’ın Paris-CDG ve  Lyon transfer merkezleri(HUB), ve Delta’nın Atlanta, New York – JFK, Cincinnati ve Salt Lake City transfer merkezleri arasında her iki taşıyıcı firma tarafından gerçekleştirilen uçuşların gelirlerini ve masraflarını paylaşacak.  2010 yılı itibariyle, anlaşma bir tarafta Avrupa ve Akdeniz diğer tarafta da Kuzey Amerika arasında ve aynı zamanda Los Angeles ile Tahiti arasında Delta ve Air France tarafından gerçekleştirilen tüm transatlantik uçuşları da kapsayacak.

‘Open Skies’ uçuşları başladı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000