21 Nisan 2010, Çarşamba 07:52:04

5 ÜLKENİN HAVA SAHASI AÇILIYOR

İngiltere'nin hava sahası açıldı. Ülkenin en büyük havaalanı Heathrow'a altı gün sonra British Airways'e (BA) ait Vancouver-Londra seferini yapan ilk uçak indi.
Ülkedeki sivil havacılık kurumu ve Ulaştırma Bakanı Lord Adonis, hava sahasının açılma kararının, yapılan test uçuşlarıyla kül bulutlarının yoğunluğunun azaldığı tespitinden sonra alındığını belirtti.

Başkent Londra yakınlarında bulunan ve Türkiye'den de çok sayıda uçuşun yapıldığı Heathrow Havaalanı başta olmak üzere Gatwick ve Stansted gibi havaalanları ile Birmingham ve Manchester gibi havaalanlarından yarından itibaren daha sık karşılıklı seferlerin yapılması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Türkiye'den İngiltere'ye karşılıklı seferlerin ise yarından itibaren yapılmaya başlanması öngörülüyor.

Ancak uçuşların düzene girmesinin günler sürebileceği kaydediliyor. Yetkililer, yolculara seyahat etmeden önce uçuşlarıyla ilgili bilgi almaları tavsiyesinde bulunuyor.

DÖRT ÜLKEDEN İYİ HABER

İzlanda'daki yanardağ patlamasının ardından oluşan kül bulutu nedeniyle felç olan Avrupa hava sahası yavaş yavaş uçuşlara uygun hale geliyor.

Polonya Havacılık Ajansı (PAZP), yarın (TSİ 08.00) itibaren ülkenin hava sahasının açılacağını duyurdu.

Açıklamada, meteorolojik koşulların iyileşmesiyle bu kararın alındığı belirtildi.

Bir iyi haber de Norveç'ten geldi. Norveç Havacılık yetkilileri, sabaha kadar hava sahasının açık olmaya devam edeceğini açıkladı.

Öte yandan, Fransız hava yolu şirketi Air France, uzun mesafeli tüm uçuşlarını yarından itibaren başlatacağını, kısa ve orta mesafeli bazı Kuzey Avrupa uçuşlarını ise askıda tutmayı sürdüreceğini duyurdu.

Hollanda Ulaştırma Bakanlığı da bu akşamdan itibaren gece uçuşlarının başlamasına onay verildiğini bildirdi.

Hollandalı yetkililer, dün yolcu uçaklarının uçuşuna izin vermişti.
5 ÜLKENİN HAVA SAHASI AÇILIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000