07 Eylül 2009, Pazartesi 09:06:57

LTU'DA İKİNCİ ŞOK!

Alman havayolu şirketi LTU, pilotların grevinden sonra şimdi de kabin memurlarının greve gitmesiyle büyük bir şok yaşıyor.
  • Maaslar sirketten sirkete fark etsede en azindan avrupada iyi denilecek seviyede. LTU da sorun farkli. LTU iflah olmaz bir sirket. LTU yillar önce Swissair bünyesinde iken, Swissair kasasina en büyük deligi acan sirketlerden biri olmayi basarmisti. Sonra bir holdingin eline gecti, adamlar lanet etti satti. Simdi ise Air Berlin e kan kusturuyor. Son derece arsiz bir personele sahip LTU....
  • Herkese Merhaba, sektör dışından olduğum için soruyorum, maaşlar hakkaten mi düşük? Oysa son zamanlarda pilotların çok kazandığı gibi reklamlar çıkmaya başladı, bu bilgiler yanlış mı?
  • Sendikaya üye ol. Boyununölçüsünü al. Birkaç yıl önce böyle olmuştu. Bilenler bilir.
  • Ben KTHY pilotuyum... Kıbrıs'ta grev yaptık maddi ve manevi haklarımızın peşinden koştuk bizleri neredeyse vatan haini ilan ettiler. düşük maaşla çalışıyoruz yönetim onu bile çok gördü bakan paramız olursa vereceğiz dedi. e olmazsa ne olacak dedik. cevap alamadık. Avrupada pilotlar ve hostesler greve gidince demokratik haklar aklımıza gelmeye başladı. YAZIK .
  • son günlerde ülkede açılım üstüne açılım yapılıyor.işte neden özel şirket çalışanları sendikeye üye olamıyor diye soranlara cevap.ülkemizde demokrasi açılımı yapılıyorda ondan.
  • Türkiye de Hava-İş sendikası var ama THY dışında üye olabilen özel havayolu çalışanı yok. Pardon var..THY dan sonra Pegasus a gecen B.altan var.Bu konu neden irdelenmez acaba ? Özel havayolu çalışanları neden Sendikaya üye olamıyor ?
  • Sn. Ali Sabancı yıllardır kendi şirketlerinde çalışnlara zam yapmıyor ama gel gelelim dışarıdan ortak olduğu Airberlin'in alt markası olan LTU şimdi zam artışı için greve gidiyor. Sabancı Airberlin'i alırken sendikası olduğu söylenmedi sanırım aksi halde almazdı ....

Almanya’nın önde gelen özel havayolu şirketlerinden Air Berlin’in bünyesinde bulunan LTU'de ikinci grev krizi yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta pilotlar tarafından yapılan grevin ardından bugün de kabin memurlarının grev kararı alması nedeniyle Air Berlin ve LTU’da adeta kaos yaşanıyor.

Kabin memurlarının greve gitmesinden dolayı zor anlar yaşayan şirket yetkililerinin çalışanları ikna etmek için yoğun çaba sarfettiği belirtiliyor.

Şirketin seferlerinde ise önemli oranda aksaklıklar yaşanıyor. Verdi sendikasının çalışanlar için yüzde 6 oranında zam ve çalışma saatlerinde iyileştirme istediği belirtiliyor. İstenilen şartların yerine getirilmemesi durumunda ise çalışanların grev haklarını sonuna kadar kullanacakları konuşuluyor.

Öger Türk Tur

Kampanya hakkında bilgi almak için TIKLAYIN

LTU'DA İKİNCİ ŞOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Maaslar sirketten sirkete fark etsede en azindan avrupada iyi denilecek seviyede. LTU da sorun farkli. LTU iflah olmaz bir sirket. LTU yillar önce Swissair bünyesinde iken, Swissair kasasina en büyük deligi acan sirketlerden biri olmayi basarmisti. Sonra bir holdingin eline gecti, adamlar lanet etti satti. Simdi ise Air Berlin e kan kusturuyor. Son derece arsiz bir personele sahip LTU....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herkese Merhaba, sektör dışından olduğum için soruyorum, maaşlar hakkaten mi düşük? Oysa son zamanlarda pilotların çok kazandığı gibi reklamlar çıkmaya başladı, bu bilgiler yanlış mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sendikaya üye ol. Boyununölçüsünü al. Birkaç yıl önce böyle olmuştu. Bilenler bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben KTHY pilotuyum... Kıbrıs'ta grev yaptık maddi ve manevi haklarımızın peşinden koştuk bizleri neredeyse vatan haini ilan ettiler. düşük maaşla çalışıyoruz yönetim onu bile çok gördü bakan paramız olursa vereceğiz dedi. e olmazsa ne olacak dedik. cevap alamadık. Avrupada pilotlar ve hostesler greve gidince demokratik haklar aklımıza gelmeye başladı. YAZIK .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
son günlerde ülkede açılım üstüne açılım yapılıyor.işte neden özel şirket çalışanları sendikeye üye olamıyor diye soranlara cevap.ülkemizde demokrasi açılımı yapılıyorda ondan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye de Hava-İş sendikası var ama THY dışında üye olabilen özel havayolu çalışanı yok. Pardon var..THY dan sonra Pegasus a gecen B.altan var.Bu konu neden irdelenmez acaba ? Özel havayolu çalışanları neden Sendikaya üye olamıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn. Ali Sabancı yıllardır kendi şirketlerinde çalışnlara zam yapmıyor ama gel gelelim dışarıdan ortak olduğu Airberlin'in alt markası olan LTU şimdi zam artışı için greve gidiyor. Sabancı Airberlin'i alırken sendikası olduğu söylenmedi sanırım aksi halde almazdı ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000