19 Aralık 2011, Pazartesi 14:33:24

ETIHAD'DAN SATIŞ AÇIKLAMASI

Etihad Havayolları, AirBerlin hisselerini satın almasıyla ilgili basın bülteni yayınladı.
  • hangi planlarla kuruldu, alındı, satışı yapıldı acaba? merak ediyorum.. ama gene de hayırlısı olsun..
Etihad Havayolları'ndan yapılan açıklamada şu ibareler yer aldı;

 Etihad Havayolları gerçekleştirilen kapsamlı stratejik ortaklık çerçevesinde airberlin’deki hisse oranını yüzde 29’a yükseltiyor
 İki şirketin birleştirilmiş uçuş ağı 239 noktayı kapsıyor
 airberlin, Berlin-Abu Dabi uçuşları başlatacak
 Etihad Havayolları, airberlin’in filo ve uçuş ağı büyümesini desteklemek amacıyla, şirkete gelecek 5 yıl içinde 255 milyon ABD Doları finansman sağlayacak
Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, Avrupa’nın en büyük altıncı havayolu şirketi airberlin’deki hisse oranını yüzde 29,21’e çıkararak en büyük tekil hissedar konumuna geldi.

Bugün Berlin’de düzenlenen ve Etihad Havayolları CEO’su James Hogan ile airberlin CEO’su Hartmut Mehdorn’un katıldığı basın toplantısında, şirketlerin uçuş ağlarının ve ödül programlarının birbirine bağlanacağı ve 77 ülkedeki 239 noktayı kapsar hale geleceği açıklandı.

airberlin CEO’su Hartmut Mehdorn toplantıda şunları kaydetti: “Etihad Havayolları ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklık, şirketimizin geleceği için çok önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle yeni pazarlara açılmamız açısından sinerji yaratacağına inanıyoruz. Yeni ortaklığımızın başlıca unsurlarından birini airberlin’in Abu Dabi’ye uçuş başlatması oluşturacak. Abu Dabi bizim Asya ve Avustralya’ya açılan kapımız olacak. Etihad Havayolları’yla yaptığımız anlaşma; Almanya, İsviçre ve Avusturya’daki müşterilerimize körfez ve ortadoğu ülkeleri üzerinden sunduğumuz küresel bağlantı olanaklarını ciddi ölçüde arttıracak.”

Etihad Havayolları CEO’su James Hogan ise yapılan anlaşmanın şirketin tarihindeki en önemli gelişmelerden biri olduğunu vurguladı: “Bu yeni ortaklık, uçuş ağımızı genişletmek ve 33 milyon potansiyel yeni yolcuya erişim sağlamak suretiyle bize küresel büyüme yolunda önemli bir fırsat sunuyor. airberlin aracılığıyla, bizim için tamamlayıcı olan büyük Avrupa pazarında güçlü bir adım atmış ve her iki şirketin müşterileri için kapsamlı bağlantı seçenekleri sunmuş oluyoruz.”

“Ortaklık stratejmiz, geride bıraktığımız sekiz yıldaki başarımızın tamamlayıcı bir parçasını oluşturuyor ve elde ettiğimiz kazanımlar bu stratejinin doğruluğunu teyit etti. Büyümeye odaklıyız ve ortaklıklar gerçekleştirmek, küresel rekabet gücümüzü attırmanın en akıllıca yollarından biri... Halihazırda 34 nitelikli havayolu şirketiyle işbirliklerimiz bulunuyor ancak airberlin ortaklığı başka bir havayolu şirketine yaptığımız ilk özsermaye yatırımı... Bu yatırım airberlin’in yönetimine ve bizimle birlikte büyüme potansiyelini duyduğumuz inancın bir göstergesi... Bu büyemenin ise hem Avrupa’daki hem de Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki işgücümüzü arttırmanın da yollarını açacağını düşünüyoruz.”

“Etihad Havayolları ve airberlin grubu toplamda 233 uçak ile yılda 40 milyon yolcu taşıyor ve 18 bin kişi istihdam ediyor. İki şirketin toplam satış geliri 9 milyar ABD Dolarını aşıyor. Her bir şirketin, ortaklığın henüz ilk yılında 35 ile 40 milyon Avro arasında gelir artışı sağlayacağını tahmin ediyoruz ve ortaklığın şirketlerin verimlilik artışı açısından büyük potansiyel sağlayacağına inanıyoruz.”

Ortaklık kapsamında:

 airberlin ortadoğu operasyonlarını Dubai’den Abu Dabi’ye kaydıracak;
 airberlin 15 Ocak 2012 tarihinden itibaren Berlin ile Abu Dabi arasında Airbus A330-200 uçağıyla haftada dört sefer düzenleyecek. Ayrıca Almanya’nın dört merkezi ile Abu Dabi arasında haftada 29 bağlantı sunulacak ve bu rakam Nisan ayının ortasında 42’ye yükselecek;
 kapsamlı bir ortak uçuş anlaşması çerçevesinde; Etihad Havayolları airberlin’in 171 uçuş noktasının 36’sına; airlberlin ise Etihad Havayolları’nın 82 uçuş noktasının 24’üne ortak kod ile bilet satabilecek ve gelecekte ortak uçuş destinasyonlarının sayısı arttırılacak;
 Etihad Havayolları airberlin grubu ile; Avusturya merkezli NIKI ve İsviçre merkezli Belair havayolu şirketlerini da kapsayacak şekilde tüm Avrupa operasyonlarını içeren ortak uçuş anlaşmaları imzalayacak ve
 Şirketlerin uçuş ödül programları Etihad Guest ve topbonus, birbirine entegre edilecek ve her iki şirketin yolcuları karşılıklı olarak puan kazanabilecek ve harcayabilecek.
Yapılan anlaşma doğrultusunda Air Berlin PLC şirketinin yönetim kurulunda Etihad Havayolları’ndan iki temsilci yer alacak.

Anlaşmaya göre Etihad Havayolları, airberlin’in yeni hisse senedi ihracından hisse başına 2,31 Avro ödeyerek yüzde 27,03 oranında hisse alacak ve böylece ihraç öncesinde yüzde 2,99 olan payı yüzde 29,21’e yükselecek.
ETIHAD'DAN SATIŞ AÇIKLAMASI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
hangi planlarla kuruldu, alındı, satışı yapıldı acaba? merak ediyorum.. ama gene de hayırlısı olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000