24 Mayıs 2010, Pazartesi 13:23:04

Bilet fiyatlarına zam geliyor

Avrupa ortak para birimi Euro'daki düşüş, Avrupa merkezli havayolu şirketlerini de zorluyor. Almanya merkezli Air Berlin, Euro'daki değer kaybı nedeniyle uçak bilet fiyatlarında artış yapacağını açıkladı.
  • Airberlin Türkiyeden cok daha kücük ülke olan Yunanistanin 20 noktasina ucuyorsa, Türkiye gibi turizmi revacta olan bir ülkenin kac noktasina ucuyor??? AYT-DLM ve BJV hepsi 3tür. Kafasini önüne alip düsünsünler biz Türkiyeyi ve potansiyelini neden gözardi ediyoruz diye.
  • uçakları pegasusa versin.

Air Berlin, Avrupa ortak para birimi Euro'daki düşüş nedeniyle bilet fiyatlarına zam yapma kararı aldı. Welt Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; konuyla ilgili bir açıklama yapan Air Berlin CEO'su Joachim Hunold, "Fiyatları bir miktar yükseltmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu. Ancak bilet fiyatlarının ne kadar artacağı konusunda net bir bilgi de bulunmuyor.

Şirket, uçak yakıtının ABD Doları ile satılmasını ve Euro-Dolar paritesindeki farkı dikkate alarak bilet fiyatlarında artışa gitme kararı aldı. Zam kararı kül krizi nedeniyle Air Berlin'in uğradığı 40 milyon Euro'luk zararı da tazmin etmeyi amaçlıyor.

Öte yandan Air Berlin yönetimi, Yunanistan ve Tayland'daki olayları da endişe ile izliyor. İki ülke ile ciddi uçuş bağlantıları olan Air Berlin'in Finans Yoneticisi Ulf Hüttmeyer, "Doluluk oranları keyif verici değil" itirafında bulundu.

Air Berlin'in Yunanistan'in 20 ayrı noktasına uçuşu bulunurken siyasi belirsizlik ve sokak çatışmaları ile gündeme gelen Tayland'a haftada 12 uçuşu bulunuyor.

(Turizmdebusabah)

Bilet fiyatlarına zam geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Airberlin Türkiyeden cok daha kücük ülke olan Yunanistanin 20 noktasina ucuyorsa, Türkiye gibi turizmi revacta olan bir ülkenin kac noktasina ucuyor??? AYT-DLM ve BJV hepsi 3tür. Kafasini önüne alip düsünsünler biz Türkiyeyi ve potansiyelini neden gözardi ediyoruz diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçakları pegasusa versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000