01 Ağustos 2008, Cuma 11:24:08

Barcelona, Air Berlin'i reddetti!

İspanya’nın ayrılıkçı bölgelerinden Katalonya’da, Katalan milliyetçiliğinin sembollerinden olan FC Barcelona Kulübü, sadece Katalanca konuşulmadığı için Alman havayolu şirketi Air Berlin’i veto etti.
  • Örnek oldu bize,Ankara'nin göbeginde,Bayragimiz asilmadan Partileri Kongre yapmaktadir.Bizim Basbakanimizda,Ispanya Basbakani ile es Baskan degilmidir?VELEVKI olsa ne olur?
  • Bu çağda böylesine bir ayrımcılık, hatta ırkçılık çok ilginç. Avrupa'nın ortasında bize medeniyet dersi verenlere bakıp gülmek geliyor insanın içinden.
  • Umuyorum bu katalanlar Bruksel/Zaventem bolgesinden ucmamislardir. Yoksa birde katalanca/flemence konusan tercuman bulmak zorunda kalacaklardi.

İtalya’da Fiorentina kulübü ile oynadığı hazırlık maçı sonrası Pisa’dan Chicago’ya Air Berlin ile uçuşu olan Barcelona’nın, Alman havayolunda Katalanca dili kullanulmamasından dolayı bu uçuşu iptal ettirerek, Air Pulman Tour’a ait charter bir seferle Chicago’ya gittiği ortaya çıktı.

İspanyol basını, Barcelona’nın sadece Katalanca dilinden dolayı Air Berlin’e yaklaşık 150 bin Avro tazminat ödemeye razı olarak başka havayolu şirketi ile uçmayı tercih ettiğini iddia etti. İspanyol gazeteleri, Barcelona kulübü yöneticilerinin olayı kabul ettiğini, ancak tartışma yaratmamak için sessiz kalmak istediklerini yazdı.

Özellikle Joan Laporta’nın kulüp başkanı olmasıyla Katalan milliyetçiliğinin daha da ön plana çıktığı Barcelona da, Nou Camp Stadı’ndaki İspanyol bayrağının kaldırılması, futbolculara Katalan dili ve kültürünün öğretilmesinin zorunlu hale getirlmesi gibi olaylar yaşandı.

Barcelona, Air Berlin'i reddetti!

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Örnek oldu bize,Ankara'nin göbeginde,Bayragimiz asilmadan Partileri Kongre yapmaktadir.Bizim Basbakanimizda,Ispanya Basbakani ile es Baskan degilmidir?VELEVKI olsa ne olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sgersin ~ 16 yıl önce
Bu çağda böylesine bir ayrımcılık, hatta ırkçılık çok ilginç. Avrupa'nın ortasında bize medeniyet dersi verenlere bakıp gülmek geliyor insanın içinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Umuyorum bu katalanlar Bruksel/Zaventem bolgesinden ucmamislardir. Yoksa birde katalanca/flemence konusan tercuman bulmak zorunda kalacaklardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000