12 Ekim 2011, Çarşamba 08:52:02

AIR BERLIN'İ KÖŞEYE SIKIŞTIRAN 'KART'

Air Berlin'in Alman milletvekillerine avantajlar sağlayan özel bir kart hediye etmiş olması tepki topladı.
  • Bizim ülkemiz için haber değeri yok.... Biz de böyle ayrıcalıklar o kadar olağan ki...
Air Berlin'in Alman milletvekillerine avantajlar sağlayan özel bir kart hediye etmiş olması tepki topladı. Uluslararası Şeffaflık Örgütü, olayın açıklığa kavuşturulmasını istedi. 

Frankfurter Rundschau gazetesinde yer alan haberde, havayolu şirketi Air Berlin'in Federal Alman Meclisi milletvekillerine bazı avantajlar sağlayan özel bir kart hediye ettiği belirtildi. Söz konusu kartların 2010 yılının ocak ayında eski firma başkanı Joachim Hunold tarafından hediye edildiği yazıldı. Haberde kartla birlikte gönderilen mektupta, milletvekillerine "yeni yılda alınacak tüm siyasi kararlarda başarılar" dilendiği ve "Almanya'da siyasi desteğin bizim için büyük önemi bulunuyor" ifadesinin yer aldığı belirtildi. 
 
Haberde, bu mektupta kartın sağladığı avantajlara da dikkat çekildiği kaydedildi. Bu avantajlar, rahat oturulabilecek geniş aralıklı koltuklar, check-in işlemlerinde öncelik ve toplanan uçuş millerinin yüzde 40 fazlasının hesaplanmasından oluşuyor. 
 
Almanya'da kaç siyasetçinin bu kartı kullandığı bilinmiyor. Air Berlin Sözcüsü Yasmin Born, gazeteye yaptığı açıklamada müşterilere ilişkin bilgi veremeyeceklerini belirtti. 
 
Geçtiğimiz günlerde Air Berlin'in ünlü isimlere yönelik programına bu yılın sonunda son verileceği açıklanmıştı. İşadamı, sporcu, Oyuncu gibi farklı alanlardan yaklaşık 100 kişiye ve ailelerine verilen özel kart, Air Berlin ile ücretsiz uçuş yapmalarına olanak sağlıyordu. Almanya'nın ikinci büyük havayolu şirketi olan Air Berlin, 2008 yılından beri zarar ediyor. Eylül ayından bu yana ise şirketi, Alman demiryolları Deutsche Bahn'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Mehdorn yönetiyor. 
 
Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nden tepki 
 
Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nden Christian Humborg, milletvekillerine özel bir kart verilmesine tepki gösterdi. Frankfurter Rundschau gazetesine konuşan Humborg, milletvekillerinin görev için kullandıkları avantajlı kartlarla ilgili bildirimde bulunduğu Meclis Başkanlığı'ndan, bu kartı kullanan milletvekillerinin sayısını açıklamasını istedi. Bu türden hediyelerin havayolu şirketinin gelecekte yapabileceği lobi çalışmalarına temel oluşturabileceğini vurgulayan Humborg, normal müşterilerin ancak 40 bin uçuş mili kazandıktan sonra bazı avantajlara sahip olabildiğini hatırlattı.

Deutsche Welle
AIR BERLIN'İ KÖŞEYE SIKIŞTIRAN 'KART'

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bizim ülkemiz için haber değeri yok.... Biz de böyle ayrıcalıklar o kadar olağan ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000