09 Haziran 2008, Pazartesi 15:46:56

Air Berlin'e ilginç tepki!

Almanya’nın en büyük özel havayolu şirketi Air Berlin ile İspanya’nın en önemli destinasyonu Mayorka’nın da yer aldığı Balear Adaları yönetimi arasında ilginç bir kavga yaşanıyor.

Almanya’nın en büyük özel havayolu şirketi Air Berlin ile İspanya’nın en önemli destinasyonu Mayorka’nın da yer aldığı Balear Adaları yönetimi arasında ilginç bir kavga yaşanıyor. İnternet sitesinde sadece İspanyolca’ya yer verip bölgenin yerel dili Katalanca’ya yer vermeyen Air Berlin’e tepkiler büyüyor.

Son günlerde Almanya’nın Lufthansa’dan sonra en büyük havayolu şirketi Air Berlin ile İspanya’nın en önemli destinasyonlarından Balaer Adaları yönetimi arasında ilginç bir kavga yaşanıyor.

Air Berlin’in internet sayfasındaki “dil” tercihinin neden olduğu kavga şöyle gelişti:
İspanya’nın önemli azınlıklarından Katalan’ların yoğunluklu olarak yaşadıkları Balear Adaları’nın yönetimi, bölgenin en önemli tatil yerlerinden Mayorka’ya olan uçuşlarla ilgili olarak internet sayfalarında yalnızca İspanyolca’ya yer veren Air Berlin yönetiminden kendi dilleri Katalanca’yı kullanmasını istedi.

Ancak, Balearlar yerel yönetiminin yazılı olarak ilettiği bu talep, Air Berlin’in sahibi Joachim Hunold tarafından, “Sınırların olmadığı bir Avrupa’da yaşadığımızı sanıyordum. Ortaçağ’daki küçük devletçikler dönemine geri mi dönüyoruz?” sözleriyle geri çevrilince olanlar oldu.

Balearlar bölgesinin eski milletvekilllerinden Joan Puig Cordóon, Air Berlin’in sahibi Hunold’tan özür dilemesini istedi. Katalan bölgesinin sol partisi Esquerra Republicana de Catalunya’nın üyesi Cordóon’un, Hunold’tan beklediği özür gelmeyince daha da ileri giderek bir blogcu sitesinde Air Berlin logosunun yanına Nazilerin sembolü gamalı haçı koyması bardağı taşıran son damla oldu. Cordóon, sitede Air Berlin’i boykot çağrısı da yaptı.

Bu ilginç kavganın haftada Mayorka’ya onlarca  direkt seferi bulunan, adaya ulaşımda en önemli havayolu konumundaki Air Berlin’in işlerine nasıl bir etki yapacağı merak konusu oldu.

 

                   İŞTE GAMALI HAÇ KOYULAN AİR BERLİN LOGOSU!

AirBerlin

Air Berlin'e ilginç tepki!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000