09 Mart 2009, Pazartesi 15:37:51

Air Berlin'den satış kararı

Almanya’da son yıllarda „yükselen yıldız“ olarak bilinen pazarın ikinci büyük havayolu şirketi „ucuzcu“ (low cost carrier) Air Berlin kriz nedeniyle zor günler yaşıyor.
  • LTU..Bir cok alman icin tatil ucuslari ile bagdastirilan bir firma. Halkin emosyonel bagi cok yüksek. Ama kimsenin dikkate almadigi veya isin icinde olmayanin bilmedigi bir durum var. LTU, AirBerlin sayesinde yasama sansi bulmustu ama bunu yine kendi sendikasi ile zedeledi. LTU 90lardan beri zarar eden bir firma. 1990 larda Swissaire satildi ve o firmaya yaklasik 1 Milyar dolar zarar acti. Swissairin iflasindan sonra REWE holdgine gecti ve ordada sadece zarar acti. AirBerlin CEO´su Hunold bu sirketi en iyi sekilde AirBerlinín icine entegre etmek istiyor ama LTU calisanlari bu Kriz ortaminda bile %3,5 lik maas artisina ve 2010 sonuna kadar is garantisine sükretmek yerine %10 maas artisi istiyorlar. Rezillik! (Gönderen:Swissair)
  • İşi bilenler için Air Belin'in LTU yu satın alması sürpriz olmadı ama yolcular ve turizm sektöründekiler ilk başta LTU'nun Air Berlin'i satın aldığını sandılar. Yani LTU marka değeri öyleydiki çoğu kişi olana inanamadı önce.Air Berlin kötü kararlar ve kötü yönetimlerine LTU yu kısa ve orta mesafelerden çekerek başladı. Asıl maksatları zamanla LTU'yu AB içinde eritip AB değerini arttırmaktı. Tabii LTU alınmadan önce hisselerindeki hareket ve kimlerin bunun üzerinde oynadığı uzun süre sorgulandı. Kötü yönetim LTU oturmuş kadrosunu ya merkeze(Berlin) çekmek veya işten çıkarmakla tehdit etmekle devam etti. Kadro dağıldı, kalanlar motivasyonu kaybetti.Sözün özü bir marka beceriksizce yönetimle değersizleştirildi. Alan kişilerin de işi kolay
  • Ali sabanci abimiz alsin bu sirketi.münihten izmir e direk seferler koysun 2 yaz sezonunda cikarir parasini.
  • airberlin,küresel kriz´den önce ltuýu satin aldiginda krize girdi aslinda.ltu´nun uzun mesafeli seferlerde low-cost prensibi bir türlü tutmadi,yolcular uzun yolculuklarda ucuz degilde konforlu ucusu tercih etmekte.bunun en belirgin göstergesi,lufthansa düsseldorf ´dan new york, chicago ve toronto(kisin miami) ucuslarina basladiktan sonra airberlin amerika ucuslarini dolduramadigi icin askiya almak zorunda kaldi.uzun yolda dikis tutturamayinca ltu yu satmaktan baska careleri yok tabiki, verilen 787 siparislerine ihtiyac varmi da soru isareti.ltu nun en istekli talibi etihad hava yollari gibi gözüküyor,onlarin amaci da almanyada daha fazla slot hakki elde edebilmek gibi... bakalim ne olacak
  • AB ye girme fırsatı arayan Türk şirketleri için tam fırsat..LTU güzel bir charter şirketi..Bize satmak istemeyeceklerdir..Ama AB de bu şirketi alacak cesaret lufthansa dışında kimsede yok şu anda..

Air Berlin Yönetim Kurulu’nun iki yıl önce satın aldığı ülkenin köklü özel havayolu şirketi LTU’yu satma yönünde karar aldığı bildirildi. 
 
Son 2-3 yıllık süreçte hızlı büyüme stratejisi uygulayan Almanya’nın Lufthansa’dan sonraki ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin, küresel ekonomik krizin etkisiyle küçülme stratejisi uygulamaya başladı.

Daha önce DBA ve LTU gibi ülkenin iki köklü özel havayolu şirketini bünyesine katan Air Berlin, şimdi bu şirketleri elden çıkarma yoluna gidiyor. Son olarak LTU’yu satma yönünde karar alan Air Berlin yönetiminin, uzun mesafeli destinasyonlara uçan şirketi, bu destinasyonlara olan talepte azalma olduğu gerekçesiyle elden çıkarmak istediği belirtiliyor.

Air Berlin yönetiminin LTU’yu satma gerekçelerinden birinin de LTU pilotlarının „artan talepleri“ olduğu ifade ediliyor.

Air Berlin'den satış kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
LTU..Bir cok alman icin tatil ucuslari ile bagdastirilan bir firma. Halkin emosyonel bagi cok yüksek. Ama kimsenin dikkate almadigi veya isin icinde olmayanin bilmedigi bir durum var. LTU, AirBerlin sayesinde yasama sansi bulmustu ama bunu yine kendi sendikasi ile zedeledi. LTU 90lardan beri zarar eden bir firma. 1990 larda Swissaire satildi ve o firmaya yaklasik 1 Milyar dolar zarar acti. Swissairin iflasindan sonra REWE holdgine gecti ve ordada sadece zarar acti. AirBerlin CEO´su Hunold bu sirketi en iyi sekilde AirBerlinín icine entegre etmek istiyor ama LTU calisanlari bu Kriz ortaminda bile %3,5 lik maas artisina ve 2010 sonuna kadar is garantisine sükretmek yerine %10 maas artisi istiyorlar. Rezillik! (Gönderen:Swissair)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İşi bilenler için Air Belin'in LTU yu satın alması sürpriz olmadı ama yolcular ve turizm sektöründekiler ilk başta LTU'nun Air Berlin'i satın aldığını sandılar. Yani LTU marka değeri öyleydiki çoğu kişi olana inanamadı önce.Air Berlin kötü kararlar ve kötü yönetimlerine LTU yu kısa ve orta mesafelerden çekerek başladı. Asıl maksatları zamanla LTU'yu AB içinde eritip AB değerini arttırmaktı. Tabii LTU alınmadan önce hisselerindeki hareket ve kimlerin bunun üzerinde oynadığı uzun süre sorgulandı. Kötü yönetim LTU oturmuş kadrosunu ya merkeze(Berlin) çekmek veya işten çıkarmakla tehdit etmekle devam etti. Kadro dağıldı, kalanlar motivasyonu kaybetti.Sözün özü bir marka beceriksizce yönetimle değersizleştirildi. Alan kişilerin de işi kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali sabanci abimiz alsin bu sirketi.münihten izmir e direk seferler koysun 2 yaz sezonunda cikarir parasini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
airberlin,küresel kriz´den önce ltuýu satin aldiginda krize girdi aslinda.ltu´nun uzun mesafeli seferlerde low-cost prensibi bir türlü tutmadi,yolcular uzun yolculuklarda ucuz degilde konforlu ucusu tercih etmekte.bunun en belirgin göstergesi,lufthansa düsseldorf ´dan new york, chicago ve toronto(kisin miami) ucuslarina basladiktan sonra airberlin amerika ucuslarini dolduramadigi icin askiya almak zorunda kaldi.uzun yolda dikis tutturamayinca ltu yu satmaktan baska careleri yok tabiki, verilen 787 siparislerine ihtiyac varmi da soru isareti.ltu nun en istekli talibi etihad hava yollari gibi gözüküyor,onlarin amaci da almanyada daha fazla slot hakki elde edebilmek gibi... bakalim ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AB ye girme fırsatı arayan Türk şirketleri için tam fırsat..LTU güzel bir charter şirketi..Bize satmak istemeyeceklerdir..Ama AB de bu şirketi alacak cesaret lufthansa dışında kimsede yok şu anda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000