12 Haziran 2011, Pazar 08:21:31

YOLCULARDAN 'PASAPORT' TEPKİSİ

Yolcu sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük sınır kapısı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş ve Geliş Kapıları'nda yabancı ikametgahı bulunan seçmen oy kullanmaya devam ediyor...
  • senin vatandaşlık hakkın olduğu gibi her türk vatandaşının da hakkıdır ülkede olsun olmasın bazı şeyler zorunuza gitmesin
  • Bu ülkede yaşamayan kişilerin oy kullanma hakkı olmamalı zaten. Hem iltica et / hayatını başka ülkede yaşa, ondan sonra benim yaşadığım ülkenin yönetimini seçmek, için oy kullan! Hadi oradan! Bu uygulama bir an önce kaldırılmalı... Bu ülke için oy kullanacaksan, son 4 yılda en az 600 gün Türkiye'de geçirmiş olma şartı gibi bir yasa olmalı!!
  • evet vatandaş vatandaşlık hakkını kullanamadı malesef çünkü yurda önceden giriş yapanlarada şimdi oyunu kullanamazsın ancak yurt dışına çıkarsan kullanabilirsin deniliyor adam vatanına tatile geliyor sandıklar sınır kapılarına daha konmadan şimdi oyunu kullanıcak yurt dışına çıkış yaparsan kullanabilirsin deniliyor bu vatandaşın oy kullanmasına engel olan prostür nedir acaba?bilen varsa açıklasın lütfen haksızlık değilde nedir bu?

Çifte vatandaş olan ve Türk pasaportunun süresi dolan bazı seçmenler ise sandık başından oy kullanamadan geri dönmek zorunda kaldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun pasaport süresi dolanların oy kullanmasın izin vermemesine tepki gösteren gurbetçiler, demokratik bir ülkeye böylesi bir uygulamanın yakışmadığını söyledi.Hollanda'dan oy kullanmak için Türkiye'ye gelen Kazım Düzgün, "Pasaportumun uzatılmadığını söylüyorlar demokratik bir ülkede nasıl bunu söylüyorlar. Ben çifte vatandaşım. 'pasaportun süresi doldu gidin Türk pasaportunu kaşeletin' dediler gittim kaşelettim ama yine de kullanamadım." dedi.

Seçimlere bir gün kalan yurt dışına çıkmak zorunda kalan Mehmet Düz isimli vatandaş ise sadece yurt dışı ikametgâhlı seçmenin havalimanında oy kullanabileceğini bilmediğini söyledi. Düz, "Oyumuzu burada kullanamıyoruz sonra da ceza kesiyorlar." şeklinde konuştu.

Hollanda'dayım Türkiye'nin çok geliştiğini düşünüyorum, Başbakanımızı da çok seviyorum inşallah Türkiye için hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

Mevlüt Suiçmez isimli vatandaş ise seçimlerin demokrasi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Suiçmez, "Türkiye'nin Avrupa ayarında bir demokrasiye kavuşacağına inanıyorum." diye konuştu.

Remziye Erol isimli gurbetçi de, sandık görevlileri tarafından kendisine verilen birleşik oy pusulasını arkadaşıyla birlikte kabine girerek işaretlemek istedi. Duruma müdahale eden sandık görevlileri Erol'u tek başına oy kullanması konusunda uyardı ve arkadaşını kabinden çıkarttı. Kabin perdesi örtülen Erol, oyunu kullandıktan sonra zarfı sandığa attı. Elazığ'dan geldiğini söyleyen Erol, "Benim oyum kapalıdır, hangisi bizim için hayırlıdır Allah onu kısmet etsin." şeklinde konuştu.
Zaman

YOLCULARDAN 'PASAPORT' TEPKİSİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
senin vatandaşlık hakkın olduğu gibi her türk vatandaşının da hakkıdır ülkede olsun olmasın bazı şeyler zorunuza gitmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ülkede yaşamayan kişilerin oy kullanma hakkı olmamalı zaten. Hem iltica et / hayatını başka ülkede yaşa, ondan sonra benim yaşadığım ülkenin yönetimini seçmek, için oy kullan! Hadi oradan! Bu uygulama bir an önce kaldırılmalı... Bu ülke için oy kullanacaksan, son 4 yılda en az 600 gün Türkiye'de geçirmiş olma şartı gibi bir yasa olmalı!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet vatandaş vatandaşlık hakkını kullanamadı malesef çünkü yurda önceden giriş yapanlarada şimdi oyunu kullanamazsın ancak yurt dışına çıkarsan kullanabilirsin deniliyor adam vatanına tatile geliyor sandıklar sınır kapılarına daha konmadan şimdi oyunu kullanıcak yurt dışına çıkış yaparsan kullanabilirsin deniliyor bu vatandaşın oy kullanmasına engel olan prostür nedir acaba?bilen varsa açıklasın lütfen haksızlık değilde nedir bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000