14 Haziran 2008, Cumartesi 15:22:27

YOLCULAR AHL'DE MAHSUR KALDI!

Mesud Barzani'nin işadamı yeğeni Sağman Barzani'ye ait havayolu şirketinin Türkiye'den kiraladığı uçak için ödeme yapmadığı iddiasıyla 150 Iraklı havalimanında mahsur kaldı.

İstanbul'dan Erbil'e gidebilmek için iki gündür Atatürk Havalimanı'na gidip gelen yolcular, kendilerini mağdur edenlere tepki gösterdi.
Alınan bilgiye göre; Sağman Barzani'ye ait olan Laveen Air ile Türkiye ortağı Cresta Tour Erbil uçuşları için önceki adı World Focus olan Ankair ile anlaştı. Iraklı şirket ortağı Cresta Tour aracılığıyla Laveen Air adına gidiş-dönüş biletlerini satmaya başladı. Ancak Anka Air yetkilileri, Barzani'nin şirketinin kendilerine ödeme yapmadığı gerekçesiyle, iki gündür Erbil'e sefer düzenlemediklerini ileri sürdü.

 
Şirketlerin anlaşmazlığından Laveen Air'den 720 dolar verip Erbil ile İstanbul arasından gidiş-dönüş bileti alan Iraklı yolcuları da parişan etti. 12 Haziran perşembe günü Erbil'e uçması gereken aralarında hasta ve ameliyatlıların da olduğu 150 yolcu, iki gündür bekletiliyor.

ŞİRKETLER BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

Atatürk Havalimanı'nda saatlerce mahsur kaldıklarını anlatan yolcular, akşam olunca da Irak hava sahası gece güvensiz olduğu söylenip, iki gündür kötü bir otelde konaklatıldıklarını söyledi. ''Iraklı olduğumuz için bunları başımıza geldi'' diye dert yanan yolcular, ''Dubai gibi Arap ülkeleri, ABD, İngilizli olsaydı bunlar yaşanır mıydı. Aramızda hastalar ve ameliyat olanlar var. Bazılarımızda para kalmadı.'' diye konuştular.

Iraklı Laveen Air'in ortağı Cresta Tour yetkilileri ise, sorunun Ankair'den kaynaklandığını savundu. Tur yetkilileri, uçak sayısı yetersiz olduğu için Ankair'in Erbil seferi için uçak bulamadığını belirterek, bu nedenle de havayolu şirketinin istasyon ve işletme müdürlerinin istifa ettiğini ileri sürdü.

Bu arada Perşembe gününden bu yana sıkıntılı saatler geçiren 150 yolcu Ankair'in VVF 215 sefer sayılı uçuşu ile 48 saat geçtikten sonra İstanbul'dan Erbil'e hareket edebildi.

 

YOLCULAR AHL'DE MAHSUR KALDI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000