24 Mayıs 2012, Perşembe 15:52:32

YANLIŞ HABERLERİ DÜZELTTİ

Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu tarafından alınan karar gereğince güvenlik araması sırasında ayakkabı çıkarmama uygulamasına, cihazların gelişi ve deneme eğitiminden sonra başlanacak.
  • İSRAİL-ABD-TÜRKİYE

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, kararın bazı yazılı ve görsel medya organları tarafından “uygulamaya başlandı” gibi veya bu anlama gelecek şekilde verildiğini ifade ederek, bunun gerçeği tam olarak yansıtmadığını söyledi.

Birçok ülkede başarıyla uygulanan sistemin yolcu ve personelin şikayetlerini ortadan kaldıracağına dikkat çeken Aydın, “Güvenlik Komisyonumuz tarafından alınan karar, ayak x-ray ı diyebileceğimiz cihazların gelişinden sonra uygulamaya girecek. Önce bir-iki cihaz getirerek, deneme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Çalışmaların ve personel eğitiminin ardından uygulamayı bütün havalimanında devreye sokacağız. Bunun için de biraz zamana ihtiyacımız var” dedi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, gelişmiş birçok ülkede başarıyla uygulanan sistemin yolcu ve personelin ayakkabı çıkarma şikayetlerini önleyeceği gibi, güvenliği de daha üst seviyeye çıkaracağına dikkat çekti.

YANLIŞ HABERLERİ DÜZELTTİ

Yorumlar

A ~ 12 yıl önce
İSRAİL-ABD-TÜRKİYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000