13 Mart 2011, Pazar 08:01:18

YAKALANAN MALLARI DA SATMIŞLAR

İstanbul Gümrükleri'ndeki rüşvet soruşturması gizli kamera gerçeğini gözler önüne serdi. Yurda kaçak yollardan sokulan 1643 kamera ele geçirildi. Bazı gümrük komisyoncularının kalem, çakmak, anahtarlık şeklindeki bu cihazları işadamlarına direkt olarak sattığı belirlendi.
İstanbul Gümrükleri'ndeki rüşvet soruşturması gizli kamera gerçeğini ortaya çıkardı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçtiğimiz ocak ayında İstanbul Gümrükleri'ne düzenlenen 'rüşvet ve yolsuzluk' soruşturmasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Aralarında İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Lütfi E. ve Atatürk Havalimanı Kargo Terminali Müdürü Hayrettin E.'nin de bulunduğu 7 kişinin tutuklandığı soruşturmada tutanaklara çok ilginç bir detay geçti. Soruşturma raporlarına göre gümrük komisyoncuları; anahtarlık, priz, kalem, MP3 player, çakmak, kol ve ceket düğmesi ile masa saati şeklindeki gizli kameraları yurda kaçak yollardan soktu. Yurtdışından getirilmesi güvenlik birimleri ve TSE'nin iznine tabi olan gizli kameraların internet ortamında piyasaya sürüldüğü, bazılarının da direkt olarak bazı işadamlarına satıldığı belirlendi.

HER ÇEŞİDİ VAR
Operasyonda 99 kol saati, 48 çakmak, 50 mp3 player, 100 kalem kamera, 100 düğme, 200 masa saati, 50 priz, 100 otomobil anahtarı, 896 anahtarlık kamera ile ortam dinlemelerinde ve gizli takiplerde kullanılan 194 kaset görünümlü hafıza kart okuyucu ile 50 ses sinyal kuvvetlendirici ele geçirildi. Kamera numuneleri incelenmek üzere Gümrükler Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TSE'ye gönderildi. Bu cihazları kötü amaçlı kullanabilecek kişilerin tespiti için ayrı bir inceleme daha başlatıldı.

MİLYONLARCA LİRA VE DÖVİZ
Soruşturmada ortaya çıkan bir diğer detay da, aylık 900 ile bin lira maaşı olan gümrük memurlarının evlerinde ve üzerlerinde milyonlarca TL ve döviz ele bulundu. Tutuklu zanlı Lütfi E.'nin gözaltına alındığı 7 Ocak'ta İstanbul Bakırköy'deki evindeki aramada 9 kol saati, 1 büyük altın, toplam 7 bin 290 TL para, Mersin'deki evinde 5 bin USD, bin euro, 11.100 TL para, Havalimanı Kargo Müdürü Hayrettin E.'nin üzerinde yapılan aramada 700 ABD Doları, 6 bin 345 TL, evindeki aramada 11.810 TL, Erkan A. adlı AHL gümrük memurunun üzerinde 5 bin 200 TL, iki katlı villasında sinyal bozucu alet, İlhan D.'de 300 USD, bin 600 TL, Black Bery 9700 cep telefonu, Halis D.'nin evinde 69 bin 900 TL , 20 bin USD para, İstanbul Oto İhtisas Gümrüğü'nde görevli gümrük memuru İsmail Y.'nin evinde yapılan aramada 3 Iphone 4 , 34 bin 300 TL para, kalem kameralar, AHL Kargo Müdürlüğü'nde görevli gümrük memuru Barış A.'nın evinde 23 kol saati, AHL Kargo Müdürü Hayrettin E.'nin sekreteri Selda Ö.'nün çanta, cüzdan ve masa çekmecelerinde 8 bin 120 TL para, Hüseyin D.'nin ev ve işyerinde 55 bin TL. bulundu.

İLGİNÇ DİYALOGLAR
ÜÇ ay boyunca zanlıları dinleyen ve görüntüleyen polis ilginç diyaloglara tanık oldu. Zanlılardan Hayrettin E.'nin odasında kameraya yansıyan diyaloglar şöyle; Memurlar Barış A. ve Nevzat T. E.'nin odasına girip içinde para olduğu iddia edilen zarfları veriyor. Barış A. cebindeki zarfı çıkarıp veriyor. E., Nevzat T.'ye dönerek, 'O ne lan seninki nerede?' diye çıkışıyor. Nevzat T. ise 'Beraber müdürüm' diyor. E. 'A.. koyarım beraber olur mu lan?' diyor. Zarfın içindeki paraları sayıp pantolon cebine koyuyor.

(Akşam)
YAKALANAN MALLARI DA SATMIŞLAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000