28 Eylül 2008, Pazar 09:48:02

Yağmur, AHL'de de etkili oldu

İstanbul'da geçtiğimiz haftaiçi ve dün etkili olan yağışlı hava, uçakların Atatürk Havalimanı'nın ıslanan pistine inişinde pilotları zorladığı görüldü. Yağış nedeniyle hava trafiği yavaşlarken, bazı seferlerde de kısa süreli gecikmeler yaşadığı bildirildi.
  • Sn. Airman, biraz chart bilginiz varsa hatırlatmak isterim, meydan chartlarında PİST UZUNLUKLARI FEET OLARAK ibraz edilir.. Ayrıca bir pilotun pistin neresinden teker kestiğini yada pist yüzeyinin frenaj, tutunma açısından ne durumda olduğunu BİLMESİ kadar normal birşey yok(!) ..Sadece biraz chart bilgisi..
  • Havacilikta yatay mesafeler feet ile degil genelde NM veya bazan da KM ile ifade edilir. Nereden ve nasil kalkis yaptiniz da bunu olcebildiniz, gercekten tebrikler!!!
  • Siz uçak mısınız ki kalkış yapıyorsunuz? Yolcu iseniz bu sizi ilgilendirmez. Pilot değilsiniz ama öyle sayalım, bunu buraya değil ilgili yerlere bildirirdiniz. MEMLEKETİMİN İNSANI:)))
  • İLGİLİLER DUYARMI BİLMİYORUM,GEÇENLERDE İZMİR DE 34 İSTİKAMETİNDEN KALKIŞ YAPTIM.PİSTİN İLK 2000 FEETLİK YERİ OLDUĞU GİBİ LASTİKLERİN BIRAKTIĞI İZLERDEN DOLAYI AYNA GİBİ OLMUŞ.YAĞMURLU HAVADA ORAYA İNECEKLERE BOL ŞANS DİYORUM ÖNCELİKLE.

Özellikle kalkış için hazırlanan uçaklar pist başlarında kuyruk oluşturdu. Teker koyan uçakların motor basıncı ile pistin bazı bölgelerinde biriken suyun çevreye püskürmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Atatürk Havalimanı Meteoroloji Merkezi yetkilileri, fırtınanın dün etkisini kaybettiğini, havalimanı ve çevresini olumsuz etkilemeyeceğini söylediler.

Hava Trafik Kontrolörleri ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi görevlileri de uçakların pistleri sorunsuz şekilde kullanabilmesi için gerekli çalışmaları yürüttüler.

Yağmur, AHL'de de etkili oldu

Yorumlar

airman'a ~ 16 yıl önce
Sn. Airman, biraz chart bilginiz varsa hatırlatmak isterim, meydan chartlarında PİST UZUNLUKLARI FEET OLARAK ibraz edilir.. Ayrıca bir pilotun pistin neresinden teker kestiğini yada pist yüzeyinin frenaj, tutunma açısından ne durumda olduğunu BİLMESİ kadar normal birşey yok(!) ..Sadece biraz chart bilgisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airman ~ 16 yıl önce
Havacilikta yatay mesafeler feet ile degil genelde NM veya bazan da KM ile ifade edilir. Nereden ve nasil kalkis yaptiniz da bunu olcebildiniz, gercekten tebrikler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airone100 ~ 16 yıl önce
Siz uçak mısınız ki kalkış yapıyorsunuz? Yolcu iseniz bu sizi ilgilendirmez. Pilot değilsiniz ama öyle sayalım, bunu buraya değil ilgili yerlere bildirirdiniz. MEMLEKETİMİN İNSANI:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 16 yıl önce
İLGİLİLER DUYARMI BİLMİYORUM,GEÇENLERDE İZMİR DE 34 İSTİKAMETİNDEN KALKIŞ YAPTIM.PİSTİN İLK 2000 FEETLİK YERİ OLDUĞU GİBİ LASTİKLERİN BIRAKTIĞI İZLERDEN DOLAYI AYNA GİBİ OLMUŞ.YAĞMURLU HAVADA ORAYA İNECEKLERE BOL ŞANS DİYORUM ÖNCELİKLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000