27 Mayıs 2009, Çarşamba 08:13:45

VIP salonu da termal gözetim altında...

Domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsü ile mücadele amacıyla Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na (Very Important Person-Cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekillerinin geçiş yaptığı yolcu salonu) taşınabilir termal kamera kuruldu.
  • Kene dedektoru yok mu?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

VIP Salonu ile birlikte Atatürk Havalimanı'na kurulan termal kamera sayısı 4'e çıktı. Domuz gribinin Türkiye'ye girişinin önlenmesi amacıyla sınır kapılarına yerleştirilen termal kamera uygulaması giderek yaygınlaşıyor. Bu kapsamda ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uygulanmaya başlanan termal kamera sistemi, VIP konukların geçtiği VIP Salonu'na da yerleştirildi.

VIP Salonu'nun hava tarafından kapı önüne konulan sistem, diğer kameralar gibi ateşi yüksek yolcuları tespit edecek. Yetkililer, kameranın önünden sadece risk düzeyi yüksek ülkelerden gelen VIP konukların geçeceğini söyledi. Yılda ortalama iç ve dış hatlar olmak üzere 200 bin kişinin kullandığı VIP Salonu'ndaki sistem için Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'nün iki sağlık denetleme personeli görevlendirildi. Bu arada özel uçakların kullandığı E Kapısı'ndaki Genel Havacılık Terminali'ne henüz termal kamera yerleştirilmediği öğrenildi.

Mustafa GÜN
ZAMAN

VIP salonu da termal gözetim altında...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Kene dedektoru yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000