01 Mart 2012, Perşembe 13:30:06

VE SIVI YASAĞI BÖYLE BAŞLADI...

Dış Hat uçuşlarında uygulanan sıvı yasağı iç hatlara da bugün itibariyle girdi...
  • havaalanlarından geçerken x-ray cihazlarında piercing sorun oluyo mu arkadaşlar ? bilen biri aydınlatabilir mi ?
  • Uçaklarda güvenlik açısından birçok önlem alınıyor. Peki size soruyorum, duty free´dan iki şişe içki alıp uçağa ağzı kapatılmış naylon torbanın içinde sokulduktan sonra uçuş esnasında bu adam bantlanan naylonun ağzını açıp sonra bu şişeleri birbirlerine vurarak kırıp ve kırık cam şişeyi silah olarak kullanamaz mı? Bu ve bunun gibi pek çok şey yapılabilir, bunların önlemi nedir? Belki bir bilen vardır da açıklar.
  • sıvı taşınmayacak diye birşey yok, alırsın deodorantının da after shavein de küçük boyunu -100 mlden küçük- paşa paşa taşırsın, ayrıca kargoya verilen bagajlarda böyle bir sınır da yok
  • Vücudumuzun dörtte üçü su, bu durumda katı maddeler hariç insan da taşınamayacak
  • kargo bagajına da sıvı veremeyecek miyiz şimdi? büyük valize su filan da koyamayacak mıyız yani?
  • Abimizin izlediği yolu takip etmemiz için teyzenin pekmezini çocuğumuzun sütünü çöpemi atmak zorundayız? Sayın Valim bir teyzeyi ikna etmiş çok güzel günde binlerce yolcu Havalimanından ucuyor garibim Güvenlikçi kaçını ikna edecek soruyorum? İkna edeyim derken Hastanelik olup çıkar bizim milletimizin bir kuruşuna dokunacağına iyi bir tokat vur ondan iyi makbüle gecer. Eylem yapacak her yerde yapar. Allah İnsanı şaşırtmasın. Sağlıcakla kalın...
  • Sayın B.H. DGR haricinde taşınmayacak demiyor sadece ek bagajlarında taşınamaz diyor. Lütfen tablo yapın görelim. Alkol tercih meselesi isteyen alkol alır isteyen portakal suyu
  • Fiyatlar aşırı yüksek. Bence düşürülmelidir.
  • Evden yemek yapip veya cesme suyunu göturmeleri dogalmidir...??? Tabiki Alkollu iceceklerinide kaldirmalari lazim... Yorumcunun biri somuruluyorlardan bahsetmis... O zaman Havalimanlarindaki RESTAURANT ve CAFELERI kaldirsinlar... Bumudur Cözum...
  • Airline şirketlerin yolcular için verdiği taşıma ağırlığı içerisinde tehlikeli madde dışında istediği eşyasını taşıma özgürlüğüne sahip olmalıdır.Yolcuları kimse sömürmesin.Diğer yoruma katılmıyorum.
Uluslararası kurallara göre, bugünden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde, her biri en fazla 100 ml’lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşınabilecek. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilecek, bunun için 1 litrelik poşet kullanması gerekecek.

Uçak altına verilen bagajlar ise bu sınırlamanın dışında tutulacak.
 
İç Hatarda bugünden itibaren uygulanmaya başlanan sıvı taşıma yasağı ilk etapta Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanları'nda uygulamaya koyuldu.
Atatürk Havalimanı İç Hatlar Gidiş katındaki son kontrol noktasının bulunduğu kısımlara sıvı yasağıyla ilgili uyarı levhaları da konuldu. X-Ray'den sonraki noktalara da yasak olan sıvıların atıldığı sıvı atık kutuları yerleştirildi.







Atatürk Havalimanı'ndaki check'in kontuarlarına da yolcuları bilgilendirme amaçlı uyarı levhaları konuldu.


 
Uygulamadan haberi olmayan yolcular yasağı şaşkınlıkla karşıladı.
 
Atatürk Havalimanı İç Hatlar Gidiş Katı son X-Ray kontrol noktasının bulunduğu yerde konuyla ilgili Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın bir açıklama yaptı. Bunun bir güvenlik uygulaması olduğunun altını çizen Aydın, 'Bu uygulama uluslararası kurallara göre belirlendi. Tamamen uçuş güvenliği ile ilgili bir durum. Olası saldırıları önlemek için uçak içine belirlenen miktarın dışında sıvı kabul edilmeyecek' dedi.


 
Aydın; 'Ancak kullanılması zorunlu olan ilaçlar bu uygulamanın dışında tutulacak. Uçak altına verilen bagajlarda ise herhangi bir sınırlama sözkonusu değil. Bu yasak uçak içine yolcu tarafından getirilen sıvılarla ilgili bir uygulama' şeklinde konuştu.
 
Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın'ın açıklamaları sırasında Mecbure Küçük adındaki yolcunun uçağa almak istediği pekmez AHL güvenlik görevlileri tarafından alındı. Uygulamadan haberi olmayan Ağrı yolcusu Küçük'ü Ahmet Aydın bilgilendirdi. 


 
Mecbure Küçük'ün habersiz olduğu yasak ile ilgili görüşleri ve şaşkınlığı Ahmet Aydın ve orada bulunan herkesi güldürdü. Küçük'e bundan sonra artık pekmez ve reçel gibi sıvıları uçağa alamayacağı Ahmet Aydın tarafından anlatıldı.
  
Yaşlı kadının pekmezinin alınmasına tepki gösteren genç bir yolcu ise; 'Belki alacak parası yoktu. Ne olacak şimdi' diye sorunca Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, konunun güvenlikle ilgili bir durum olduğunu detaylı olarak yolcuya tekrar anlattı.


 
Bugünden itibaren uygulanmaya başlanan iç hatlardaki sıvı yasağı ilginç görüntülere de sahne oldu. Bazı yolcular uçağa alınması yasak olan su, alkol ve içeceklerini sıvı atık kutularına atmak yerine içerek değerlendirdi.

Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün uygulanmaya başlanan sıvı yasağıyla ilgili görevliler tarafından yolcuları bilgilendirme amaçlı olarak sık sık anons yapılıyor.



















©AirportHaber
VE SIVI YASAĞI BÖYLE BAŞLADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 12 yıl önce
havaalanlarından geçerken x-ray cihazlarında piercing sorun oluyo mu arkadaşlar ? bilen biri aydınlatabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçaklarda güvenlik açısından birçok önlem alınıyor. Peki size soruyorum, duty free´dan iki şişe içki alıp uçağa ağzı kapatılmış naylon torbanın içinde sokulduktan sonra uçuş esnasında bu adam bantlanan naylonun ağzını açıp sonra bu şişeleri birbirlerine vurarak kırıp ve kırık cam şişeyi silah olarak kullanamaz mı? Bu ve bunun gibi pek çok şey yapılabilir, bunların önlemi nedir? Belki bir bilen vardır da açıklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sıvı taşınmayacak diye birşey yok, alırsın deodorantının da after shavein de küçük boyunu -100 mlden küçük- paşa paşa taşırsın, ayrıca kargoya verilen bagajlarda böyle bir sınır da yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Vücudumuzun dörtte üçü su, bu durumda katı maddeler hariç insan da taşınamayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kargo bagajına da sıvı veremeyecek miyiz şimdi? büyük valize su filan da koyamayacak mıyız yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Abimizin izlediği yolu takip etmemiz için teyzenin pekmezini çocuğumuzun sütünü çöpemi atmak zorundayız? Sayın Valim bir teyzeyi ikna etmiş çok güzel günde binlerce yolcu Havalimanından ucuyor garibim Güvenlikçi kaçını ikna edecek soruyorum? İkna edeyim derken Hastanelik olup çıkar bizim milletimizin bir kuruşuna dokunacağına iyi bir tokat vur ondan iyi makbüle gecer. Eylem yapacak her yerde yapar. Allah İnsanı şaşırtmasın. Sağlıcakla kalın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın B.H. DGR haricinde taşınmayacak demiyor sadece ek bagajlarında taşınamaz diyor. Lütfen tablo yapın görelim. Alkol tercih meselesi isteyen alkol alır isteyen portakal suyu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fiyatlar aşırı yüksek. Bence düşürülmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evden yemek yapip veya cesme suyunu göturmeleri dogalmidir...??? Tabiki Alkollu iceceklerinide kaldirmalari lazim... Yorumcunun biri somuruluyorlardan bahsetmis... O zaman Havalimanlarindaki RESTAURANT ve CAFELERI kaldirsinlar... Bumudur Cözum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Airline şirketlerin yolcular için verdiği taşıma ağırlığı içerisinde tehlikeli madde dışında istediği eşyasını taşıma özgürlüğüne sahip olmalıdır.Yolcuları kimse sömürmesin.Diğer yoruma katılmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000