16 Mayıs 2009, Cumartesi 08:02:17

Valizlere domuz gribi karantinası

Domuz gribi şüphesiyle Atatürk Havalimanı'ndan Haseki Hastanesi'ne sevk edilen İranlı yolcunun valizleri sorun oldu. Havalimanı görevlileri ellerini sürmeyince 17 valiz 112'ye ait 2 ambulans ile hastaneye gönderildi...
  • "b" sikki. yani ben cahillik etmisim..... (buraya yorum yazarak) t.e.
  • cahillik derken dokunulmamamasına mı dediniz acaba.yoksa insanlar doğruyu yaptı diye siz mi bi cahillik ettiniz...?
  • Cahillik mi desem ? Ne desem bilemedim. Heleki LTBA'da olmasi ayri bir uzucu.

Atatürk Havalimanı'nda kurulan termal kameralar önceki gece ABD'den İstanbul'a gelen ve transit olarak İran'a gidecek 4 kişilik ailenin bir üyesinin ateşini yüksek ölçtü. Bu tespitin ardından gözlem altına alınan yolcu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ailenin diğer üç bireyinin ateşleri normal çıktı. Ancak onlarda yakınlarını yalnız bırakmamak için sabah saatlerinde taksi ile hastaneye gitti. Olası bir riske karşı hastaneye sevk edilen yolcunun ve yakınlarının uçakta bulunan valizleri ise sorun oldu.

HEMŞİRELER NEZARET ETTİ

Görevliler uzun süre valizlere dokunmak istemedi. Ardından valizler dün Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahillere bağlı görevliler tarafından toplanarak terminal dışına çıkarıldı. Bir süre 112'ye bağlı ambulansların yanı başında bekletilen valizleri ne yapacaklarını şaşıran hemşireler ve görevliler talimat üzerine 17 adet valizi 112'nin iki ambulansına doldurdu. Ambulanslara yüklenen valizler hemşireler nezaretinde İranlı sahiplerine teslim edilmek üzere hastaneye gönderildi.

Bursa'da bir kişi enfeksiyon şüphesiyle gözlem altında

Bursa'da tedavi altına alınan bir kişinin domuz gribine yakalanmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi. Kimliği açıklanmayan bir kişi, önceki gece Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu kişi, hastanede karantina altına alındı. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Hakkı Çelik, hastanın erkek ve Almanya'da çalışan bir vatandaş olduğunu belirtti. Çelik, “Genel durumu iyi. İlgili materyalleri alıp İstanbul'a gönderdik. İlk bilgilerimiz domuz gribi olmadığı yönünde” dedi.

Yeni ŞAFAK

Valizlere domuz gribi karantinası

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
"b" sikki. yani ben cahillik etmisim..... (buraya yorum yazarak) t.e.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cahillik derken dokunulmamamasına mı dediniz acaba.yoksa insanlar doğruyu yaptı diye siz mi bi cahillik ettiniz...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cahillik mi desem ? Ne desem bilemedim. Heleki LTBA'da olmasi ayri bir uzucu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000