23 Aralık 2012, Pazar 08:34:46

UCUZ UÇAK BİLETİ BAVUL PİYASASINI DA CANLANDIRDI

Havayolu firmalarının rekabette öne geçmek için uyguladığı ucuz bilet kampanyaları ve son yıllarda düşük fiyata (low-cost) uçuş yapan yeni şirketlerin kurulması, yolcu ve seyahat sayısını artırırken bavul piyasasını da büyütüyor.
  • Çantalar sadece markadan dolayı pahalıya satılıyor.İki uçuş yaptıkdan sonra hasar görmeye başmakatadır.Çanta alacaklara samsonite çanta almalarını önermiyorum.Garanti yapmıyorlar.2 yıl kullanmış garanti kapsamından çıkmış diye yolcuları mağdur ediyorlar.5 yıl samsonıte çantalar garanti kapsamında olması için yetkililere duyurulur...

Dünya bavul pazarının 24 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığına dikkat çeken dünyaca ünlü ABD'li bavul markası Samsonite'ın Türkiye Genel Müdürü Cenk Pınar, "Öyle hızlı bir büyüme var ki, bu rakamın 2015'te neredeyse ikiye katlanarak 48.5 milyar dolara çıkacağı hesaplanıyor" dedi. Global etkinin Türkiye'ye de aynı şekilde yansıdığını ifade eden Pınar, "2012'de Türkiye'de ciromuz yüzde 21 arttı. Son 3 yıldır çift basamaklı büyüyoruz. Yeni açılacak noktalarla 2013'te yüzde 30 ciro artışı öngörüyoruz. Bu rakamların oluşmasında ekip de tabii çok etkili” diye konuştu. 5-6 yıl öncesinin rakamlarına göre çok farklı yerlere geldiklerini belirten Pınar, şöyle devam etti: “Havayolu şirketleri rekabet içinde ve uçak seyahatleri çok arttı. Herkes doğru fiyatı yakalayıp bir yerlere gitmenin peşinde. Eskiden uçmayan insanlar da artık sık seyahat eder oldu. Valiz ihtiyacı da artıyor.”

GÜRCİSTAN'DA MAĞAZA AÇTI

Türkiye'de piyasanın 1 milyar dolar civarında olduğunu söyleyen Pınar, pazarın yüzde 60'ını markasız ürünlerin oluşturduğunu, markalı ürünler arasında en büyük oyuncunun Samsonite olduğunu kaydetti.

Pınar, Samsonite'ın Türkiye'de 1980'den 2007'ye kadar Desa distribütörlüğünde faaliyet gösterdiğini ve 2008 itibarıyla yüzde 60'ı Samsonite'a, yüzde 40'ı Desa'ya ait olan ortak şirket kurulduğunu hatırlattı. Markanın Türkiye'de toplam 103 satış noktası ve 24 mağazası bulunduğunu belirten Pınar, gelecek dönem planlarını şöyle anlattı: “Samsonite'ın toplam cirosu 1.6 milyar dolar. Avrupa'da en büyük katkıyı Rusya ve ardından Türkiye yapıyor. Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, Suriye ve Kıbrıs da Türkiye'ye bağlı. Bu pazarlar arasındaki ilk mağazamızı kısa süre önce Turkmall'un Tiflis'teki projesi Tibilisi Mall'da açtık. 2013'te Türkiye'de 150 satış noktası ve 30 mağazaya ulaşacağız.”

Dünyadaki en verimli mağazası Atatürk Havalimanı'nda

Cenk Pınar, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki mağazalarının dünyadaki en verimli Samsonite mağazası olduğunu belirterek, "Yıllık metrekare cirosu 55 bin Euro'nun üzerinde. Mağaza 40 metrekare. Şehirdeki ortalama büyüklükteki mağazalarımızın verimliliğinden 7 kat fazla. Müşterisinin yüzde 75'i yabancı turist" dedi. Mağazadan en çok Rus, Alman ve Uzakdoğulu turistlerin alışveriş yaptığını kaydeden Pınar, Rusya'dan sonra dünyada en çok Samsonite mağazası olan yerin Türkiye olduğunu söyledi. (HaberTürk)

UCUZ UÇAK BİLETİ BAVUL PİYASASINI DA CANLANDIRDI

Yorumlar

Hasarlı Bagaj ~ 11 yıl önce
Çantalar sadece markadan dolayı pahalıya satılıyor.İki uçuş yaptıkdan sonra hasar görmeye başmakatadır.Çanta alacaklara samsonite çanta almalarını önermiyorum.Garanti yapmıyorlar.2 yıl kullanmış garanti kapsamından çıkmış diye yolcuları mağdur ediyorlar.5 yıl samsonıte çantalar garanti kapsamında olması için yetkililere duyurulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000