18 Kasım 2012, Pazar 08:38:20

UÇUŞ SAATLERİNDEKİ DÜZENLEME YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Kars'ta uçak sefer saatlerinin kış turizmine göre düzenlenmesi Sarıkamış ilçesindeki işletmecileri sevindirdi.
  • pegasus uçuş noktalarından birine kars ı eklerse bence hem pegasus hemde kış turizmi için güzel olur

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı ve Ce-Mar Toprak Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, yaptığı açıklamada, Kars Havalimanı'nda uçakların iniş ve kalkış saatlerinde yeniden düzenleme yapıldığını belirtti.

İlçenin Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden olduğunu ifade eden Eroğlu, "Kars'ta uçak sefer saatlerinde yapılan düzenleme kış turizmine önemli katkı sağlayacak" dedi.

Eroğlu, geçen kış sezonunda uçak sefer saatlerinin kayak yapmak için gelen yerli turistleri olumsuz etkilediğini, bu nedenle kayak merkezindeki otellerde turist sayısında azalma görüldüğünü ifade etti. Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kış sezonuna girerken yurt içinden İstanbul, Ankara başta olmak üzere turizm acenteleriyle yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Bu gelişme Sarıkamış'a ilginin üst seviyede olduğunu gösteriyor. Bunda en önemli faktör uçak saatlerinin yeniden düzenlenmesidir. Geçen yıl İstanbul'dan gelen kayakseverler ancak saat 15.00'de otelde olabiliyorlardı. Dolayısıyla bir günlerini kayak yapmadan geçirmiş oluyorlar. Bu yıl uçakların kalkış saatleri erkene alınınca artık bu sorun ortadan kalkmış oldu. Örneğin İstanbul'dan Ankara aktarmalı sabah saat 07.00'de kalkan uçak Kars Havalimanı'na 10.40'da inecek. Müşterilerimiz en geç saat 11.30'da kayak merkezimizdeki pistlerde kayak yapmaya başlamış olacak."

Düzenlemenin yaklaşık 15 gün önce yapıldığını belirten Eroğlu, "Uçak saatlerinin yeniden düzenlenmesinde emeği geçen Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç'a teşekkür ediyorum. İnşallah bu sezon Kars'ta turist patlaması olacak" dedi.

Eroğlu, yeni düzenlemeyle Kars'a her gün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Ankara aktarmalı 2, direkt 1 uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ankara aktarmalı 1 uçağın kalktığını kaydetti.

UÇUŞ SAATLERİNDEKİ DÜZENLEME YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Yorumlar

pgs ~ 11 yıl önce
pegasus uçuş noktalarından birine kars ı eklerse bence hem pegasus hemde kış turizmi için güzel olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000