17 Mart 2008, Pazartesi 09:45:47

Uçaktan para da yürütmüş...

Isparta'da talihsiz bir şekilde düşen World Focus Havayolları uçağının enkazını kaldırma işinde taşeronluk yapan Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak'ın enkaz alanından para da yürüttüğü iddia edildi.

İşte şok iddianın ayrıntıları.

Isparta'da düşen uçağın enkazını kaldırmakla görevli taşeron firma Dural Havacılık Şirketi'nin müdürü Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak, enkazda bulduğu 2 bin 106 YTL'ye 'kimseye güvenemediği için' el koydu.

İlginç olay, enkaz kaldırmadan sorumlu ana firma yetkililerinin Altunbulak hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Suç duyurusu üzerine pilot Altunbulak, kazanın üzerinden 79 gün geçtikten sonra jandarmaya olayı anlatan bir mektup gönderirken, parayı da banka üzerinden teslim etmek istedi. Ancak Keçiborlu Jandarma Komutanlığı, söz konusu tutarda paranın 13 Aralık günü  tutanakla teslim edildiğini bildirdi; parayı almadı.


Isparta'da düşen uçağın enkazını kaldırmakla sorumlu şirket yetkilileri görevlendirildi. Onlar da bir alt firma olarak Dural Havacılık'a bu işi ihale etti. Ancak kaza mahalline giden Dural Havacılık Müdürü Feyzi Altunbulak'ın davranışı, konuyu davalık boyuta getirdi. Görgü tanıklarının iddialarına göre bir çalışan, enkazın arasında zarf içinde 2 bin 106 YTL ve cep telefonu buldu. Zarfı alan Altunbulak, "Bu cep telefonunun PIN kodu çözülür ve paranın kimin olduğu ortaya çıkar, ben de o zaman parayı sahibine geri veririm." diyerek parayı aldı, telefonu yetkililere teslim etti.

Bu olay, firma yöneticilerinin de bulunduğu ortamda cereyan etti. Şirket yöneticileri, enkazda bulunan para ve eşyanın jandarma veya savcılığa teslim edilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek Altunbulak'ı uyarmış. Sonuç alamayınca zarf içerisindeki miktarı kendi hesaplarından jandarmaya aktarmış. Sorumlu şirket konuyla ilgili suç duyurusunda da bulundu. Sorumlu Şirketin Sahibi sahibi Erdal Döker, "Yöneticilerimin verdiği bilgiye göre, 'para olayı', enkazın kaldırılmasının son günü, herkesin gözü önünde yaşanıyor. Altunbulak, kimseye güvenmediğini belirterek, parayı jandarmaya teslim etmiyor. Kaptan, bulunan parayı vermeyince, anılan miktarı Keçiborlu Jandarma Komutanlığı'na kendi cebimizden ödediğimiz doğrudur." dedi.

Uçağın 25 parçasına el koymuştu

Ulaştırma Bakanlığı kaza kırım soruşturma heyeti, Altunbulak'ın 12 Aralık 2007'de enkaz alanında yaklaşık 25 hurda uçak parçasına da el koyduğu duyumunu almış. Ancak Altunbulak, temasa geçip teslim etmek istediğini belirtince uçak parçaları 22 Şubat 2008'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geri alınmış. Feyzi Altunbulak, kendi imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada da, "parçalara 79 gün boyunca neden el koyduğunu" şöyle anlatıyor: "Bazı uçak parçalarının uçaktan ayrılarak çuvallara doldurulduğunu 6 gün boyunca izlemiştim. Kanlı uçak parçalarına 12.12.2007'de İstanbul'a dönüş sırasında,  Erdal Döker'in gözlemci ve koordinatör olarak görevlendirdiği Serdar Sagılı'nın gözü önünde ve bilgisi dahilinde, kendi kamyonuma yükleterek, tekrar satışına engel olabilmek amacıyla başka çare olmadığından bir anlamda el koydum."

Uçaktan para da yürütmüş...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000