26 Mayıs 2008, Pazartesi 16:37:25

Uçakta “namahrem koltuk” krizi

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Hollanda Kraliyet Havayolları KLM'in uçağında "namahrem koltuk" krizi yaşandı.
  • Flughafen senin dine islama karşı düşmanlığını anlamış değiliz. Bilmeden konuşuyorsun. Çıplaklığı savunabilirsin ama herkesin düşüncesinede yaşamınada saygılı olmayı öğrenmelisin. Sen kim oluyorsunda türbanının altında ne halt var diyebiliyorsun. Senin ailen hakkında böyle zanlarda bulunsa insanlar hoşuna gidermi. O bayanı ne kadar tanıyorsunda gözünlemi gördün zannedebiliyorsun. Bu soruyu ilk önce kendine sor bakalım. Evet olay güzel bir olay değil ama uçak içinde sınırlı yer olduğu için türbanlı bayan koltuğuna oturacaktı ve kabin görevlilerin yanlışıda oraya oturmak istemeyen kişiye başka yer bulacaklardı eğer başka boş koltuk varise. Diğer bir yolcuyu kaldırmak ise doğru birşey değil.
  • olayın AKP ile ilgisini kuran arkadaşı anlamış değilim. Burada mesele İslam'ı yanlış bilen kişilerden kaynaklanmaktadır. Bu olayların ortadan kalkması ancak İslam eğitiminin insanlara düzgün şekilde devlet kontrolünde verilmesi ile sağlanır. sağdan soldan İslamiyet öğrenen insanlar gidip de alakasız sonuçlar çıkarıp kendini rezil ettiği gibi İslamı bilmeyenlerin de ağzına dinimizi sakız etmektdirler.
  • Tek kelime ile yuh yani. Bune yaa şaka falanmı. Yok türbanlıymışda islam dinine söre erkeğin yannda otrulmazmşta. Bilmem ne. Yaa hemde dünyanın en özgür ülkesine gidiyorsun. Ama kendin midattan önce üç bin yılından geliyorsun. Oki erkeğin yanında oturulmaz o zaman kendine özel uçak tutup git gideceğin yere. Veya yürüme git. Bu kadar gözgüsüzlük yüzsüzlük olmaz. Ayrıca o türbanlımır nedir kim bilir türbanının altında ne haltlar yapıyordur. Gerçekten yazık. Yani yüzü tutabiliyor. islama göre erkeğin yanında oturamam. yeri değişsin diye. Hemde çok yazık. Böyleleri toplayp çöpe atmak gerek.
  • Akp %47 oy aldı. Tabii ki erkek yolcunun yeri değişecek. Valla başbayana söylerim hepinizin kulağını çeker. Haa bu arada , en az 3 tane , ona göre.

NTV'nin haberine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan KLM’ye ait uçaktaki türbanlı bir Türk kadın, İslam dinine göre bir erkekle yan yana oturmasının günah olduğu gerekçesiyle yanındaki yolcunun kaldırılmasını istedi. Bu talep üzerine kadın yolcunun yanında oturan Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge koltuğundan kaldırıldı. Van Drooge, Hollanda’ya iner inmez durumdan şikayetçi oldu.
Haberin devamı

Van Drooge sonradan basına yapğtığı açıklamada, “Demek ki böyle durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz.” diye konuştu.

Hollanda basını ise haberi, “KLM İslam’a boyun eğdi” başlığıyla duyurdu.

Şirket yetkilileriyse kabin görevlileri hakkında soruşturma başlattı. KLM’den yapılan açıklamada, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceği ifade edildi ve neden erkek yerine kadın yolcunun yerinin değiştirilmediğinin henüz açıklığa kavuşmadığını belirtti.
 

Uçakta “namahrem koltuk” krizi

Yorumlar

natmec ~ 16 yıl önce
Flughafen senin dine islama karşı düşmanlığını anlamış değiliz. Bilmeden konuşuyorsun. Çıplaklığı savunabilirsin ama herkesin düşüncesinede yaşamınada saygılı olmayı öğrenmelisin. Sen kim oluyorsunda türbanının altında ne halt var diyebiliyorsun. Senin ailen hakkında böyle zanlarda bulunsa insanlar hoşuna gidermi. O bayanı ne kadar tanıyorsunda gözünlemi gördün zannedebiliyorsun. Bu soruyu ilk önce kendine sor bakalım. Evet olay güzel bir olay değil ama uçak içinde sınırlı yer olduğu için türbanlı bayan koltuğuna oturacaktı ve kabin görevlilerin yanlışıda oraya oturmak istemeyen kişiye başka yer bulacaklardı eğer başka boş koltuk varise. Diğer bir yolcuyu kaldırmak ise doğru birşey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
olayın AKP ile ilgisini kuran arkadaşı anlamış değilim. Burada mesele İslam'ı yanlış bilen kişilerden kaynaklanmaktadır. Bu olayların ortadan kalkması ancak İslam eğitiminin insanlara düzgün şekilde devlet kontrolünde verilmesi ile sağlanır. sağdan soldan İslamiyet öğrenen insanlar gidip de alakasız sonuçlar çıkarıp kendini rezil ettiği gibi İslamı bilmeyenlerin de ağzına dinimizi sakız etmektdirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flughafen ~ 16 yıl önce
Tek kelime ile yuh yani. Bune yaa şaka falanmı. Yok türbanlıymışda islam dinine söre erkeğin yannda otrulmazmşta. Bilmem ne. Yaa hemde dünyanın en özgür ülkesine gidiyorsun. Ama kendin midattan önce üç bin yılından geliyorsun. Oki erkeğin yanında oturulmaz o zaman kendine özel uçak tutup git gideceğin yere. Veya yürüme git. Bu kadar gözgüsüzlük yüzsüzlük olmaz. Ayrıca o türbanlımır nedir kim bilir türbanının altında ne haltlar yapıyordur. Gerçekten yazık. Yani yüzü tutabiliyor. islama göre erkeğin yanında oturamam. yeri değişsin diye. Hemde çok yazık. Böyleleri toplayp çöpe atmak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırsız ~ 16 yıl önce
Akp %47 oy aldı. Tabii ki erkek yolcunun yeri değişecek. Valla başbayana söylerim hepinizin kulağını çeker. Haa bu arada , en az 3 tane , ona göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000