09 Şubat 2012, Perşembe 11:30:22

UÇAKLAR BİR KEZ DAHA SIRAYA GİRDİ...

İstanbul'a yeniden kar geldi, Atatürk Havalimanı apronunda uçaklar de-icing sırasına girdi...
  • Haberi yapan arkadaşların artık şunu öğrenmesi gerekiyor. Uçaklar alkol ve + glikoz birleşimi olan Glikol ile temizleniyor, alkol ve glikol ile değil. Glikol'un sonundakş-ul eki zaten alkolden geliyor!!! Lütfen bira daha dikkatttttt
  • Bu işlemi TGS yapıyor diyen arkadaşa, ilgili hizmet havaş, çelebi ve tgs tarafından yapıyor kim hangi uçağa bakıyorsa onun işlemini yapıyor. Bilgilerine
  • Evet bu işlemi tgs yapiyor ve konu bile edilmemiş....
  • yabancı pilotlar çok meraklı nedense de-icing işlemine.bizim pilotlarımız maşallah uçağın altında ateş yakarlar gerekirse.
  • de-icing işlemi sondrece hayati önem taşıyan bir işlemdir.. uçağın kanatlarının, arka kuyruk stabilizer dediğimiz uçağı yönünü havada kalmasını sağlayan bütün sistemlerin donmasını engeller bu unsurlar donarsa uçak kesinkle düşer pilot hiçbir şey yapamaz bu işlem için 1 saatte beklenir 2 saatte..
  • son derece normal bu tip kış şartlarında gecikmeler iptaller olabilir de-icing işlemi zorunludur gecikmeler olabilir. chicago o hare havalimanında tam 1 saat 10 dk gecikme yaşında iç hat uçuşu neden de-icing sırası vardı bu iş böyle kaldı ki chicago o hare havalimanında hava sıcaklığı -20 civarı olmaktadır istanbuldaki kış şartları ile kıyaslama yapılamaz facia derecesindedir ne demek istediğimi anlatmaya çalıştım ama görmeden yaşamadan anlatılamaz terminal dışında 3-4 dak maksimum durabilirsiniz o kadar soğuk yüzünüz uyuşmaya başlar hissetmeye başlarsınız.. ama gecikmeler iptaller oluyor yolcular türkiyedeki gibi tantana yapmaz yapamaz neden doğa çünkü yapılacak bir şey yok o kadar..
  • ilk defa bu kadar ayrıntılı de-icing videosu izledim. Airport habere teşekkür ederim.
  • IST yine beyaza burunmus. Delta 767WL ile gelmis. Vayy...
  • Birincisi DIŞ HAT KÖPRÜLER İçin uçak dış hatlardan gelip içhatlara devam ettiğinde KÖPRÜLER yanaştırılmazlar kar tipi yağmur fırtına farketmez.Yalnız bazı KÖPRÜ'lerde uçak tipine göre mobil merdiven giremeyeceği mesafelerde mecburen KÖPRÜ'ler yanaşır yolcular VİP Camlı Merdivenden otobüslere alınarak terminal e götürülürler.Aynı durum İÇHATLAR Terminali için de geçerlidir.Bilmem anlatabildim mi (...) Ecevit TUĞRUL.
  • Bir seyahatimde heatrow'da bu kadar karda havaalanı kitlenmişti... Bizimkiler bu işi fena yönetmiyor.
Etkisini yitirdikten 9 gün sonra yeniden İstanbul'a dönen kar ve soğuk hava Atatürk Havalimanı apronunda kendini yeniden hatırlattı.

Buzlanmanın önüne geçmek için alkol ve glikol karşımı bir sıvıyla yıkanan uçaklar de-icing adı verilen bu işlem için sıraya girdi. Yaklaşık 40-45 dakika etkili olan de-icing işleminin hemen ardından uçaklar kalkış yapmak üzere piste doğru yol aldı.
 
Yerli ve yabancı tescilli uçaklar Atatürk Havalimanı apronunda seferini gerçekleştirmeden önce de-icing işlemi yaptırarak olası buzlanma için önlem alıyor.
 
Bugün etkisini yeniden artıran kar ve soğuk hava nedeniyle yapılan işlemde kanatlar ve gövde üzerindeki gizli buzlanmayı çözen alkol ve glikol karışımı sıvı kullanılıyor.

Sefere gidecek uçağa sözkonusu sıvı, forklift üzerindeki operatör tarafından püskürtülüyor. Bu işlemle, uçağın özellikle kanat, motor, kuyruk ve gövdesi buzlanmanın olumsuz etkilerinden korunuyor.
 
Yeniden etkili olan kar yağışıyla birlikte yavaş yavaş beyaza bürünen Atatürk Havalimanı ve de-icing işleminden AirportHaber'in gözüyle izlenimler...














































©AirportHaber
UÇAKLAR BİR KEZ DAHA SIRAYA GİRDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Haberi yapan arkadaşların artık şunu öğrenmesi gerekiyor. Uçaklar alkol ve + glikoz birleşimi olan Glikol ile temizleniyor, alkol ve glikol ile değil. Glikol'un sonundakş-ul eki zaten alkolden geliyor!!! Lütfen bira daha dikkatttttt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu işlemi TGS yapıyor diyen arkadaşa, ilgili hizmet havaş, çelebi ve tgs tarafından yapıyor kim hangi uçağa bakıyorsa onun işlemini yapıyor. Bilgilerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evet bu işlemi tgs yapiyor ve konu bile edilmemiş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yabancı pilotlar çok meraklı nedense de-icing işlemine.bizim pilotlarımız maşallah uçağın altında ateş yakarlar gerekirse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
de-icing işlemi sondrece hayati önem taşıyan bir işlemdir.. uçağın kanatlarının, arka kuyruk stabilizer dediğimiz uçağı yönünü havada kalmasını sağlayan bütün sistemlerin donmasını engeller bu unsurlar donarsa uçak kesinkle düşer pilot hiçbir şey yapamaz bu işlem için 1 saatte beklenir 2 saatte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
son derece normal bu tip kış şartlarında gecikmeler iptaller olabilir de-icing işlemi zorunludur gecikmeler olabilir. chicago o hare havalimanında tam 1 saat 10 dk gecikme yaşında iç hat uçuşu neden de-icing sırası vardı bu iş böyle kaldı ki chicago o hare havalimanında hava sıcaklığı -20 civarı olmaktadır istanbuldaki kış şartları ile kıyaslama yapılamaz facia derecesindedir ne demek istediğimi anlatmaya çalıştım ama görmeden yaşamadan anlatılamaz terminal dışında 3-4 dak maksimum durabilirsiniz o kadar soğuk yüzünüz uyuşmaya başlar hissetmeye başlarsınız.. ama gecikmeler iptaller oluyor yolcular türkiyedeki gibi tantana yapmaz yapamaz neden doğa çünkü yapılacak bir şey yok o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ilk defa bu kadar ayrıntılı de-icing videosu izledim. Airport habere teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
IST yine beyaza burunmus. Delta 767WL ile gelmis. Vayy...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Birincisi DIŞ HAT KÖPRÜLER İçin uçak dış hatlardan gelip içhatlara devam ettiğinde KÖPRÜLER yanaştırılmazlar kar tipi yağmur fırtına farketmez.Yalnız bazı KÖPRÜ'lerde uçak tipine göre mobil merdiven giremeyeceği mesafelerde mecburen KÖPRÜ'ler yanaşır yolcular VİP Camlı Merdivenden otobüslere alınarak terminal e götürülürler.Aynı durum İÇHATLAR Terminali için de geçerlidir.Bilmem anlatabildim mi (...) Ecevit TUĞRUL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir seyahatimde heatrow'da bu kadar karda havaalanı kitlenmişti... Bizimkiler bu işi fena yönetmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000