19 Mart 2016, Cumartesi 13:52:39

Uçağa bunlarla binmek istediler!

Atatürk Havalimanı'nda yolcuların bagajlarında yapılan kontrollerde uçağın kabinine alınması yasaklı çok sayıda kesici, delici ve yanıcı madde ele geçirildi. Bagajlardan çıkan kürek, testere, yangın tüpü, mala gibi malzemeler ise şaşkına çevirdi.
  • bunlaaarr benim uçağıma tornavida ile binmeye kalktılar. bunlar camiye ayakkabıları ile girdilerr!! bunlar paralel! bunlar işbirlkçi!!!
  • Evet, Akrabalık hakikaten çok önemli. Bu kontrolleri yapanlarla yolcular arasında çok yakın akrabalık ilişkileri kurulmuş olmalı. Benim de elimden ekmek kazandığım şeyi alsalar, ben de bu sorumluluğun ortaklarının soyu sopu ile akrabalığım çok yakın olurdu.
  • Mala bile var ya hahahahah... İtinayla mala vurulur
  • İmha ediliyormuş ayıp ayıp kim kimi yiyor ben gidiş dönüş yolculuğunda giderken sorun olmayan bir kez kullanılmış şampuan dönüşte likid sınırından dolayı aldılar. O kutuya atılanlar imha mı ediliyor yemeyin kimseyi arkada ganimet gibi bölüşüyorlar.
  • yav nolcak binseler bunlarla??? salakça havacılık kuralları işte...
  • İlk fotoğraf, sol alt köşedeki az bir miktar hava basıncı ile süngerden yapılan mermilere atan oyuncak neden alınmıyor, bir bilen varsa açıklayabilirmi? Hangi insan bu silahla tehdit edilebilir, kim bu silahtan korkar, kim bu oyuncağı gerçek silah sanabilir?
  • Nerf silahı da mı??
  • Yer hizmet personeli nerden bilecek bagajin icinde ne olduğunu.. İlk giristeki x ray cihazlarini kaldirirlarsa adam bagajindaki hwrturlu malzemeyle kontuara kadar gelir...her bagaja icinde ne var diye sorulsa bile icindeki eşyalar yolcu beyanidir.30 liraya bilet satarlarsa yolcu profili de malali ve kürekli olur...
  • Olması normal adamlar uçakla yolculuk yapmıyorum bavul ticareti yapıyorlar bavul ticaretinin ònüne geçilmesi şart eğer bavul ticaretinin ònüne geçilmezse büyük riskler uyandırır tüm havayolu şirketleri sadece ve sadece özellikle türkhavayolları paraya ònemli vermemeliler işçi çalışanlarının sağlıklı daha ön planda olmalıdır bence bavul ticaretini kaldıralım
  • Bunlar da gösteriyor ki yolcular kurallar konusunda ne doğru bilgilendiriliyor ne de doğru yönlendiriliyor. Bunlar daha çok da işçi kardeşlerimizin kullanıldıkları malzemeler olduğuna göre ne bilet aldıkları sırada ne de Chek-in yaptıkları sırada bu konularda bilgilendirilmedikleri anlaşılıyor. Yer Hizmetleri kuruluşlarında çalışan personelin niteliksizliği ve yer hizmetlerinin kalitesizliğinin birer örneğini sergilemişsiniz. Bu olup bitenler kesinlikle yolcuların kusuru değil onlara sunulan hizmetlerin kalitesizliğini gösteriyor. Yani 20 Euro Yolcu hizmetleri ücreti ödeyip üzerine dayak yemek bu olsa gerek.

Atatürk Havalimanı'nda yolcuların bagajlarında yapılan kontrollerde uçağın kabinine alınması yasaklı çok sayıda kesici, delici ve yanıcı madde ele geçirildi. Bagajlardan çıkan kürek, testere, yangın tüpü, mala gibi malzemeler ise şaşkına çevirdi.

Atatürk Havalimanı'nda terminal giriş noktalarında TAV özel güvenlik ekipleri, yolcuların bagajlarında yaptığı kontrollerde tahditli alanlarla uçağın kabinine alınması yasaklı çok sayıda kesici, delici ve yanıcı malzeme tespit etti. Yolcuların bagajlarından çıkanlarsa adeta cephaneliği aratmayan görüntülere yol açıyor .X-ray cihazlarında yapılan kontrollerde güvenliği tehlikeli düşürebilecek kürek, çamaşır ipi, matkap, testere, yangın tüpü, mala, meyve sıkacağı, kablo, akü, yanıcı sprey, egzoz susturucusu bile tespit edildi.

KÜREK VE ÇAMAŞIR İPİNİ UÇAĞA SOKMAYA ÇALIŞTILAR

Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan ve güvenliğin normalde de titizlikle yapıldığı Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri son dönemlerde daha da artırıldı. Yolcuların yanlarında getirdiği kesici ve delici aletler TAV Özel Güvenlik çalışanları tarafından terminal girişlerinde anında tespit edilerek uçağın içine girmesi engelleniyor. Atatürk Havalimanı'nda X-Ray cihazlarında tespit edilen malzemeler görenleri hayrete düşürüyor. TAV Özel Güvenlik personeli Atatürk Havalimanında uçağa binmeden önce son arama noktasında yolcuların uçağa sokulmaya çalışılan kürek, çamaşır ipi, egzoz susturucu gibi ilginç malzemeleri X-Ray cihazlarında fark ederek, engelledi. Yolcuların yurt dışına valizlerinde çamaşır ipi, kürek, inşaat işçilerinin kullandığı mala gibi malzemeleri götürmek istemesi güvenlik görevlilerinin dikkatli çalışmaları nedeniyle önlendi.

Geçtiğimiz yıl X-Ray cihazlarındaki güvenlik personelinin dikkatli çalışması sonucu kürek, yangın tüpü, mala, meyve sıkacağı, kablo, akü, yanıcı sprey, egzoz susturucusu ve çamaşır ipi gibi uçağın kabinine veya tahditli alanlara sokulması sakıncalı maddeler giriş kapılarında güvenlik görevlileri tarafından anında tespit edildi.

8 BİN 787 BIÇAK TESPİT ETTİLER

TAV özel güvenlik personelinin 2015 yılı içerisinde Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlarda terminal girişlerindeki x-ray cihazlarında tespit edilerek kaydedilen ve tahditli alanlarla uçağın kabinine alınması yasaklı 80 bin 680 malzeme tespit edildi. 2015 yılı içerisinde TAV Özel Güvenlik personelinin yaptığı çalışmalarda 8 bin 787 bıçak ve kalem bıçak, 4 bin 158 çakı, 3 bin 303 marangozluk aleti (çekiç, tornavida, matkap, testere,şerit metre vb.), 2 bin 25 oyuncak tabanca, 2 bin 493 makas, dikiş iğnesi-törpü, tırnak makası (6 cm'den büyük), 2 bin 548 makine parçası, 1416 av fişeği, 10 bin 946 takım çantası, 1387 inşaat malzemesi (vida, çivi) Atatürk Havalimanı güvenlik kontrollerinde tespit edilerek olası bir tehlike önlendi.  Terminal girişlerinde tespit edilen kargoda taşınmasına izin verilen maddeler yolcuların check-in bagajına koyduruluyor.

İMHA EDİLİYOR

Yolcu olmayan veya check-in bagajı olmayan yolcuların malzemelerinin terminale girişine izin verilmiyor. Arındırılmış salon ve transfer kontrol noktalarında tespit edilen malzemeler ise Mülki İdare Amirliğinin talimatıyla imha edilmek üzere Tehlikeli Maddeler Atık bidonlarına atılıyor. Atatürk Havalimanı'nda X-Ray cihazlarında tespit edilen uçağın içine sokulması yasak olan delici, kesici ve yanıcı maddelerin güvenliği tehlikeye düşürmemesi için alan TAV Özel Güvenlik personeli bunları bir süre beklettikten sonra geri alınmayan kesici, delici ve yanıcı maddeleri imha ediyor. TAV Özel Güvenlik, uçaklarda yolcuların yanlarına almaları yasak olan sadece bagajda götürülebilecek eşyaları da terminal girişlerinde tespit ettiğinde de durumu havalimanı polisine bildiriyor. Polis de havayolu şirketini uyararak yasak eşyanın bagaj bölümünde götürülmesini sağlıyor.











Uçağa bunlarla binmek istediler!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

bunlar ~ 8 yıl önce
bunlaaarr benim uçağıma tornavida ile binmeye kalktılar. bunlar camiye ayakkabıları ile girdilerr!! bunlar paralel! bunlar işbirlkçi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akrabalık ~ 8 yıl önce
Evet, Akrabalık hakikaten çok önemli. Bu kontrolleri yapanlarla yolcular arasında çok yakın akrabalık ilişkileri kurulmuş olmalı. Benim de elimden ekmek kazandığım şeyi alsalar, ben de bu sorumluluğun ortaklarının soyu sopu ile akrabalığım çok yakın olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahah ~ 8 yıl önce
senin gibi yolcularla biz akrabalık kuruyoruz merak etme .. hani ters ters knosuyosunuz ya hani hepinizle akraba ooluyoruz soyunuzla sopunuzla :)
Mert ~ 8 yıl önce
Mala bile var ya hahahahah... İtinayla mala vurulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
espri ~ 8 yıl önce
7-c sınıfından mert arkadaşımızı espri yaptığı için alkışlıyoruz.
737 ~ 8 yıl önce
İmha ediliyormuş ayıp ayıp kim kimi yiyor ben gidiş dönüş yolculuğunda giderken sorun olmayan bir kez kullanılmış şampuan dönüşte likid sınırından dolayı aldılar. O kutuya atılanlar imha mı ediliyor yemeyin kimseyi arkada ganimet gibi bölüşüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 8 yıl önce
ben olsam döverdim
act ~ 8 yıl önce
Act Airlines uçak kiralama şirketi mi?
okan ~ 8 yıl önce
Iki kez teftiste yakaladik. Bu alinan urunleri personel babasinin maliymis gibi paylasiyor. Bir de aralarinda ticarete donduruyor.
barzo ~ 8 yıl önce
yav nolcak binseler bunlarla??? salakça havacılık kuralları işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maho Ağa ~ 8 yıl önce
yem atıyorsun herhalde bakalım kim kefallik yapacak diye...
Bir merak eden. ~ 8 yıl önce
İlk fotoğraf, sol alt köşedeki az bir miktar hava basıncı ile süngerden yapılan mermilere atan oyuncak neden alınmıyor, bir bilen varsa açıklayabilirmi? Hangi insan bu silahla tehdit edilebilir, kim bu silahtan korkar, kim bu oyuncağı gerçek silah sanabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgilendirme ~ 8 yıl önce
kardeş haklısın kimseye zarar vermez. ama sivil havacılık kanunlarında gerçek silah ve oyuncak silahlar silah anahtarlık bile yasak .. o senin sorduğun silah normalde uçak altı bagajında gidebilir. ama yolcular 2. kontrole geldikleri zaman biz onlara bu oyuncağı bagaja vermesi konusunda uyarıyoruz ama yolcu bu oyuncağı bagaja vermeyi ya aceleden yada üşengeçliğinde reddettiği için uçağın içinede böyle girilemediğinden el koyularak imhaya gönderiliyor.
Bir okuyan. ~ 8 yıl önce
Antalya Havalimanında terminale bile sokmuyorlar.
Bir merak eden. ~ 8 yıl önce
O kanunlarda, silah benzeri derken bunu kastetmiyor. Beyin Bedava, kullanmak isteyen yönetici yok.
Bir okuyan ~ 8 yıl önce
https://www.tsa.gov/travel/security-screening/prohibited-items Realistic Replicas diyor. Nerf, realistic değil demek için beyin çok az çalışsa yeter.
Asdasdas ~ 8 yıl önce
Nerf silahı da mı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yhm ~ 8 yıl önce
Yer hizmet personeli nerden bilecek bagajin icinde ne olduğunu.. İlk giristeki x ray cihazlarini kaldirirlarsa adam bagajindaki hwrturlu malzemeyle kontuara kadar gelir...her bagaja icinde ne var diye sorulsa bile icindeki eşyalar yolcu beyanidir.30 liraya bilet satarlarsa yolcu profili de malali ve kürekli olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu ~ 8 yıl önce
Olması normal adamlar uçakla yolculuk yapmıyorum bavul ticareti yapıyorlar bavul ticaretinin ònüne geçilmesi şart eğer bavul ticaretinin ònüne geçilmezse büyük riskler uyandırır tüm havayolu şirketleri sadece ve sadece özellikle türkhavayolları paraya ònemli vermemeliler işçi çalışanlarının sağlıklı daha ön planda olmalıdır bence bavul ticaretini kaldıralım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış ~ 8 yıl önce
Bunlar da gösteriyor ki yolcular kurallar konusunda ne doğru bilgilendiriliyor ne de doğru yönlendiriliyor. Bunlar daha çok da işçi kardeşlerimizin kullanıldıkları malzemeler olduğuna göre ne bilet aldıkları sırada ne de Chek-in yaptıkları sırada bu konularda bilgilendirilmedikleri anlaşılıyor. Yer Hizmetleri kuruluşlarında çalışan personelin niteliksizliği ve yer hizmetlerinin kalitesizliğinin birer örneğini sergilemişsiniz. Bu olup bitenler kesinlikle yolcuların kusuru değil onlara sunulan hizmetlerin kalitesizliğini gösteriyor. Yani 20 Euro Yolcu hizmetleri ücreti ödeyip üzerine dayak yemek bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
dünyanın hiç bir yerinde uçağa binmeden, küreklerinizi bırakın. yanınıza bıçak almayın diye bir uyarı ile karşılaşmadım.
Anlamayan gelsin ~ 8 yıl önce
Takıldığınız yer varsa havacılık uçuş kurallarını okuyun.yada buyurun gelin güvenlik olun bütün bu soruların cevabı havaalanının içinde saklı
İlkmi ~ 8 yıl önce
İlk defamı uçuyorsunuzda bu kadar şaşkınsınız?bu kurallar yıllardır var.
TaV Güvenlik ~ 8 yıl önce
Su haberdeki mevzunun havayolları yada yer hizmetleri ile ilgisi yok. Bu tamamen havaalani guvenlik hizmetini veren sirketin arama sonuclari. ataturk havalimanına da bu isi yapan tav guvenlik birimidir. ayrica bu resimler onların calistigini ve islerini yaptiklarini gösterir. ha camur atmaksa atilir, onlarda robot degil illa gozden kacan seyler olmustur olacaktir kimse kusursuz degil. yanlis olur eleştirilir cezalandirilir ayrı ama sacma sapan yorumlar yapiliyor. tamam saskinlik verici evet mala ile ucaga binen banada tuhaf geliyor ama binmemis ulan iste. binememis. bir gun binersede beraber linc kampanyasi yuruturuz söz!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000