04 Ağustos 2017, Cuma 13:28:28

Twitter bombacısı için karar açıklandı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Atatürk Havalimanı'nda patlama olacağı şeklinde paylaşım yaptığı gerekçesiyle yargılanan sanık beraat etti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Atatürk Havalimanı'nda patlama olacağı şeklinde paylaşım yaptığı gerekçesiyle yargılanan sanık beraat etti.

Bakırköy 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık E.K'nin tahliyesine hükmetti.

Mahkeme açıkladığı gerekçeli kararında, sanık E.K'nin savunmasına yer verdi.

Savunmasında, 28 Haziran 2016'da Atatürk Havalimanı'ndan Berlin'e uçuşundan kısa bir süre sonra havalimanında bombalı saldırı gerçekleştiğini anlatan E.K, kıl payı kurtulduğu saldırıdan çok etkilendiğini söyledi.

E.K, yine 8 Kasım 2016'da uçakla Berlin'e gideceğini ifade ederek, sadece arkadaşlarının takip ettiği Twitter hesabından daha önce yaşanan bu olayların da etkisiyle böyle bir paylaşım yaptığını öne sürdü.

"Olayın buraya kadar geleceğini düşünemedim"

Kimseye zarar vermek veya saldırı gerçekleştirme amacının olmadığını anlatan E.K, savunmasında,  ''Olayın buraya kadar geleceğini düşünemedim, yaptığım bir aptallıktı, halk arasında korku, panik yaratmak gibi bir amacım asla yoktu, daha önceden yaşamış olduğum saldırılara atfen yazılmış bir yazıdır.'' ifadelerini kullandı.

Mahkeme gerekçeli kararında, 28 Haziran 2016'da Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıkan sanığın 8 Kasım 2016'da da Berlin'e seyahat için uçak bileti aldığı belirtilerek, saldırı sonrası ilk kez Atatürk Havalimanı'na ve yine Berlin'e seyahat etmek için gidecek olmasının yarattığı korku ve tedirginlikle 7 Kasım 2016'da Twitter hesabından "Yarın akşam 19.30'da uçuşum var. Tam bomba patlamalık bir gün ve saat: 8 Kasım Atatürk Havalimanı Saldırısı" şeklinde paylaşım yaptığına vurgu yapıldı.

"Suç işleme kastı yok"

Söz konusu paylaşımın ertesi günü saat 16.00'da Atatürk Havalimanı pasaport kontuarına gelen sanığın ifadeleri nedeniyle kolluk kuvvetlerince beyanına başvurulduğu anlatılan kararda, sanığın halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla hareket ettiğine dair bir delil elde edilemediği kaydedildi.

Kararda, daha önceki saldırıların kendisinde yarattığı endişe ve korku sebebiyle suça konu yazıyı yazdığı, suç işleme kastının bulunmadığının anlaşıldığına vurgu yapılarak, sanığın beraatine karar verildiği belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, sanık E.K'nin ''halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit'' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Twitter bombacısı için karar açıklandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000