14 Mayıs 2014, Çarşamba 13:35:43

"TÜRK MARKASI OLARAK ÖNE ÇIKMAK EN ÖNEMLİ BAŞARIDIR"

Bakırköy Titanic Port Otel Genel Müdürü Cem Lale, turizm ve otelcilik hakkında önemli bilgiler verdi ve Titanic'in gelecek planlarından bahsetti.
  • Cemcigim seninle gurur duyuyoruz.basarinin devami dileklerimizle

Titanic grubuna bağlı Bakırköy Titanic Port otelin Genel Müdürü Cem Lale, turizm sektörüne girişini ve Titanic'in gelecek planlarından bahsetti.

Bize biraz kendinizi ve sektöre nasıl girdiğinizi anlatır mısınız ?

Otelcilik serüvenim 1984 yılı, Turban Marmaris tatil köyünde, servis personeli olarak başladı. Sonraki yıllarda kısa süreli aldığım terfiler ile Etap , Corinthia , Aldianna gibi yabancı otel işletmelerinde bölüm müdürlükleri görevinde bulundum. Malta ‘da aldığım Management Training ve Marketing management eğitimleri ile İstanbul ,Bodrum, Antalya, Kapadokya gibi , Türkiye’nin birçok bölgesinde 4 ve 5 yıldızlı otellerde Genel Müdür olarak görev yaptım. Mesleki anlamda aldığım eğitimlerin de , başarılı olmamda önemli  bir unsur oluşturdu. Kabataş Erkek Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisat bölümü mezunu olmanın ayrıcalığı ve mesleki anlayışıma kattığı değerler büyüktür. İngilizce ve orta seviyede İtalyanca konuşuyorum. Otelciliğin her biriminin nasıl işlediğini iyi bilen biri olarak , bugün , 6 yıldır şevkle çalıştığım Titanic Port Otel ’in Genel Müdürlük görevini yürütmekteyim.

Şehir Otelciliği mi , tatil beldelerinde otelcilik mi diye sorarsak yanıtınız ne olurdu?

Yaz tatilimi değerlendirme düşüncesi ile başladığım otelcilik sektöründe en önemli deneyimlerimi şehir otelciliğinde kazandığım diyebilirim. Şehir otelciliği , tüm dünyada en ön sırada ki otelcilik anlayışıdır.Tatil ve şehir otelciliği olarak değerlendirirsek, temel de aynı otelcilik prensiplerine sahip , hizmet ve konsept farklılıkları ile bir birinden ayrılan otelcilik türleri olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer ülkelerde ki otelcilik hizmeti ile karşılaştırdığınızda ülkemizde bulunan oteller ile ilgili görüşleriniz nelerdir ?

Genel olarak baktığımız da , Türkiye otelcilik ve konaklama sektöründe ön sıralara geçmiş bir konumda .Otelcilik mesleğinin tüm detaylarını, Avrupa’da ki zincir otellerde öğrenmiş biri olmama karşın , ülkemizin hizmet anlayışında diğer ülkelerin önüne geçtiğini düşünüyorum. Günümüzde otelcilik , dünyaca kabul görmüş saygın bir meslek ve Türkiye ‘nin bu bilince varması ile birlikte, son yıllarda kamu  ve özel üniversitelerde turizm alanında yetişen neslin , Türk otelciliğinin ilerlemesine ciddi bir ivme kazandırmıştır.

Titanic’le yolculuğunuz ne zaman başladı ?

Son yıllarda konaklama sektöründe önemli bir yere sahip Titanic grubuna, tam büyüme evresi olan 6 yıl önce Bakırköy Titanic Port otelin genel müdürlük görevi ile başladım ve otelin hem inşaat hem işletme sürecinin hemen her aşamasında bulundum.

Titanic’i otelin geleceğe dair hedefleri nelerdir ?

Otel sayımızı çoğaltmak bizim öncelikli hedefimiz. On yıl öncesine gidecek olursak O dönemde gereksinim olduğu kadar otel bulunduğunu görüyoruz, İstanbul birçok değişime ve gelişime sahne olmuş bir şehir. Bu değişimler neticesinde de konaklama sektörüne gereksinim olduğu görüldü. Titanic grubu bunu görerek yatırımlarını şehir otelciliğine kaydırdı. Bu nedenle İstanbul şehir otelciliğinde de hızlı büyüyen bir otel olduk . İstanbul’da 6 otelimiz ile yatak kapasitesi ve oda sayısı olarak ilk sıralardayız. Titanic grubu 2013 yılında Antalya’ da açtığı prestijli tesisi Titanic Deluxe Belek ve Berlin ’de yapacağı oteller ile büyümeye devam etmektedir.

Turizm hakkında bize neler söyleyebilirsiniz? Bu konuda neler düşünüyorsunuz ?

Turizmin ülke ekonomisini ve tanıtımını ciddi anlamda geliştirdiğini düşünüyorum. Ülkemize önce tatil amacı ile gelen insanların, sonrasında iş yapmak için geldiklerine şahit oluyoruz. Ülkemiz döviz girişi anlamında en büyük payı turizm kaynaklarından elde etmektedir. Dünyaya hizmet verebilecek otelleri ve restoranları ile hazır durumda olan ülkemiz de , çevre bilinci ve doğru kentleşmede daha fazla bilinçlenmemiz halinde,  turizm gelirimiz dünya sırlamasında önemli bir yer alabilir. Tanıtımınıza ne kadar önem verir iseniz, kendinizi o kadar çok kişiye ifade edebilirsiniz. Türk toplumunun kendini dünyaya ifade etme yolu turizmdir. Son yıllarda sektör kendi çabalarıyla önemli tanıtım çalışmaları yapıyor olsa da , bu alanda başarılı olabilmemiz için çalışmaların devlet politikası haline dönüşmesi gerekiyor. Yatırımların hızla ilerlediği turizmin, önümüzde ki yıllarda ülke gelişimimizde birincil öneme sahip sektör konumuna geleceğini  ve önemli bir iş kolu olacağını düşünüyorum .

Titanic’in Yurtdışı planlarını öğrenebilir miyiz?

Avrupa ve Amerika’da uygulanan otelcilik standartlarına ulaşmış bir marka olarak Titanic ,son yıllarda Türkiye’de büyüme gerçekleştiriyor olsa da, yurtdışında bulunan mevcut  otel sayısını da arttırmayı hedefleyen bir grup .Geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Aygün, Almanya Berlin de bulunan Titanic otelin başarısının ardından ,bölgede yatırım çalışmalarını hızlandırarak , Almanya’nın tüm şehirleri ve Avrupa başkentlerinde Titanic markasıyla yatırımlar planlandığını beyan etmiştir.

Yurtdışından gelen bir çok konuğunuz var. Onlara mutfak olarak nasıl bir hizmet veriyorsunuz ? Türk mutfağı ağırlıklı mı veya dünya mutfağına da önem veriyor musunuz ?

Aygün ailesinin yiyecek içecek sektöründen geliyor olması sebebi ile , mutfak en önem verdiğimiz bölüm diyebilirim. Türk mutfağı  ve uluslar arası mutfağı eşit bir yelpaze ile misafirlerimize sunuyoruz. Misafirlerimizin güne iyi bir başlangıç yapmaları için , kahvaltıya oldukça önem veriyoruz.  Her türlü kahvaltı alışkanlığına cevap verebilen  geniş bir menüye sahip olduğumuz için kahvaltıda çok iddialı olduğumuzu belirtmek isterim. Otelimizde konaklayan misafirlerimizin yanı sıra, hafta sonu brunchları için de tercih edilen bir oteliz.

Her yıl farklı bir konseptte mi ilerliyorsunuz yoksa belirli bir konseptiniz mi var ? Bu sene öne çıkarmak istediğiniz bir projeniz var mı ?

Yerli ve yabancı tüm misafirlere ve her döneme hitap edebilen uluslararası bir konsepte sahibiz . Bizim için , konaklama süresince alınacak olan hizmetler her misafirimiz için eşit olmalıdır. Aynı zamanda , otel içerisindeki etkinliklerimizde dönemsel olarak ağırlık verdiğimiz farklı konseptler olabiliyor. Misafirlerimize 2 yıl süresince , Compass Restoranımızda Türk meyhanesi konsepti ile fasıl müzik sunduk. Bu yıl itibari ile , özel menülerimiz eşliğinde 80 ve 90 ‘lı yılların konseptinde canlı müzik sunuyoruz.

Bu yıl, oldukça popüler bir konuma gelen Fitness Center’ımız da farklı konseptlerde ki dersler ve etkinlilere de büyük önem veriyoruz. Üye sayımızın 6.000 ‘e ulaştığı , bölgemizde  en çok tercih edilen Fitness center’a sahibiz. Spa merkezimizde uzak doğulu ve Bali ’li masözlerimizle sağlık kulübü alanında da iddialıyız. Günümüzde insanların en çok önem verdiği konu sağlıklı yaşam. Titanic Port Wellness & Spa merkezimizde iş hayatı ve stresli yaşamı dışarıda bırakacakları bir atmosfer sunuyoruz. Yurtdışından iş için buraya gelen misafirlerimizin , otelimizde iş dışında yapabileceği bir çok şey var. Misafirlerimize kapalı yüzme havuzu, Fitness salonu ve grup etkinlikleri ile istediği sporu yapabileceği geniş bir alan ve olanaklar sunuyoruz.

Özellikle yaz aylarında davet ve organizasyonlarda oldukça artış görüyoruz. Bu kapsamda Titanic Otel’in etkinlikleri neler ?

Titanic Port Otel olarak düğün ,kına, nişan, mezuniyet ve yemekli toplantılar gibi bir çok davet ve organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Yapılan organizasyonlarda mutfak bölümünden başlayarak her aşamasını titizlikle takip eden ekibimiz ile , konuklarımızın tüm arzu ve isteklerini gerçekleştirebildiğimiz bir hizmet anlayışına sahibiz.

Bakırköy Titanic Port Hotel’in tercih edilmesi için sizce en önemli özelliğiniz nedir ?

Bir otel, içeri girdiğiniz andan itibaren size evinizdeymiş gibi hissettirebiliyorsa , o otel ilk tercihiniz olur. Bu duyguyu ve samimiyeti verebilmek bizim için çok önemli .Misafirlerimiz kapıdan girdiklerinde karşılayan ekipten başlayarak , otelden ayrılana kadar aldıkları bütün hizmetlerden  bütünüyle memnun kalmalılar. İçtenlikle hizmet veriyor olmanın , bir otelin tercih edilmesinde en büyük etken olduğunu düşünüyorum. Misafir memnuniyeti odaklı müesseselerin bu sektör de başarılı olacağına inanıyorum. Ekibimizle birlikte yaptığımız çalışmalarda en çok dikkat gösterdiğim konu bu husustur.Şehir otelciliğinde konfor ve samimiyet çok önemli . Biz de bu sıcak ortamı oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Verdiğimiz hizmetler uluslar arası standartlar olup, misafire yansıyan hizmet maliyetlerinden asla kaçınmıyoruz. Misafir memnuniyetini sağlama adına önemli yatırımlar yapıyor, “friendly and friendly “ sloganıyla bu yanımızı ortaya koyuyoruz..Konuklarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutacak hizmetlerde içerisinde 4500 m2 ‘lik Fitness ve Spa bölümümüz var. Atatürk Havalimanı ,Tüyap ve CNR gibi fuar alanlarına yakın bir konumda yer alıyoruz.Aynı zamanda otelimiz ulaşım araçlarına da yakın mesafede. Bölgemizde yer alan sekiz alışveriş merkezinin orta noktasında bulunuyor olmamız da bizi diğer otellerden ayıran en önemli özelliğimiz . Titanic Port Hotel lokasyonu sebebi ile 5 yıldır doluluk oranları ile , bölgesinde önemli bir yer edinmiştir. Yabancı zincir oteller içerisinde bir Türk markası olarak ön plana geçmiş olmak, Titanic Grubunun en önemli başarısıdır.

Titanic’in müşteri kitlesi daha çok kimlerden oluşuyor ?

Titanic grubu içerisinde yer alan otellerin misafir profitleri bölgesine göre farklılıklar arz etmektedir. Titanic Port otel başta da ifade ettiğim gibi, geniş bir misafir segmentine sahip bir oteldir. İş konaklamaları ile birlikte Japonya, Amerika , Brezilya gibi farklı destinasyonlardan İstanbul’a gelen turistik amaçlı misafirlerimizi de ağırlıyoruz. Kongreler için İstanbul’a gelen yurtdışı katılımcıları ve çalıştığımız uluslar arası şirketlerin  yıl boyu konaklamalarına da cevap veriyoruz. Titanic grubu, son yıllarda yaptığı online satış yatırımları ile dünyanın tüm satış portallarından rezervasyon almakta olup ,online segmenti yıl doluluklarımızın toplamda %18-20 ‘sini sağlamaktadır.

Gelecek ile ilgili Plan ve projeleriniz nelerdir ?

En önemli hedefimiz , geçmiş yıllardaki yüksek doluluk oranlarımızı devam ettirmek olacaktır. Geçtiğimiz yıl, yurtdışı raporları ile doluluk oranımız İstanbul’da yer alan 5 yıldızlı oteller içerisinde ilk sıralardaydı. Bu sene de aynı istikrarla ilk sıralardayız.

Bizim için en önemlisi yaptığımız işten heyecan duymak. İşimizi severek yapmak ve ekip arkadaşlarımızın da severek işi yapmalarını sağlayabilmek.

"TÜRK MARKASI OLARAK ÖNE ÇIKMAK EN ÖNEMLİ BAŞARIDIR"

Yorumlar

dr suleyman spnmez ~ 10 yıl önce
Cemcigim seninle gurur duyuyoruz.basarinin devami dileklerimizle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000