23 Ekim 2009, Cuma 07:18:01

Turizmi etkiliyor diye önlemi bıraktılar!

Atatürk Havalimanı'nda çalışan bazı personelin, domuz gribi salgınına karşı taktıkları maske ve eldivenleri, "Kötü görüntü verilip turizmi olumsuz etkiliyor." telkinleri üzerine çıkardıkları öğrenildi...

Sağlık Denetleme Baştabipliği, bakanlık talimatlarını havalimanlarındaki kurum ve kuruluşlara ilettiklerine işaret ederek, uygulamada inisiyatifin tamamen ilgili yöneticilerde olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı, domuz gribinin ilk olarak Nisan ayında Meksika'da görülmesinin ardından bağlı kuruluşları aracılığıyla alınacak tedbirler konusunda kamuoyuna uyardı. Hudut ve Sahiller Sağlık Denetleme Baştabipliği de, havayolu şirketleri ve terminal çalışanlarına virüsten korunmak için alınacak tedbirler arasında maske ve eldiven takmaları önerisinde bulundu. İkaz üzerine öncelikle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında çalışan; emniyet, yer hizmetleri ve gümrüksüz satış mağazası görevlileri ile temizlik personeli Türkiye'ye gelen yolcuları basit cerrahi maske ve eldivenlerle karşılamaya başladı. Ancak bir süre sonra, terminalde kötü görüntü oluşturduğu ve turizmin olumsuz etkilendiği gerekçeleriyle personelin maske ve eldivenlerle görev yapmasının istenmediği öğrenildi. Bunun üzerine pasaport noktalarının arkasında kabin ekibinden sonra yolcularla ilk muhatap olan çalışanların çoğunun maske ve eldivenlerini çıkardığı gözlendi.

Sağlık Denetleme Baştabipliği, kendilerinin tavsiye niteliğindeki bakanlık talimatlarını havalimanlarındaki kurum ve kuruluşlara ilettiklerine işaret ederek, uygulamada inisiyatifin tamamen ilgili yöneticilerde olduğunu kaydetti.

Turizmi etkiliyor diye önlemi bıraktılar!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000