12 Kasım 2017, Pazar 12:47:31

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı davası başlıyor

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da terör örgütü DAEŞ'ın gerçekleştirdiği, terör saldırısına ilişkin 42'si tutuklu 4'ü firari 46 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, 13 Kasım Pazartesi günü yapılacak.
  • Ne kadar zaman oldu hala davasi bile baslamamis,assinlar hepsini hemen bosuna beslemesinler
  • Ben bu olayda yaraladım devlet bizleri Gazi yapmıyor ama 15 temmuzdakiler Gazi bu ne büyük haksızlık THY biz yaralıları bünyesine almadı en azından alsaydı manevi destek olurdu küskünüm herkese bide herşey tamammış gibi mahkemeye gidicez şaka gibi
  • Ne davasi Idam edin Bui hayvanlari .
  • Ataturk havalimanida neler yasamadiki teror saldirisi , darbe havalimani tanki bile gordu ama 3 havalimani icin yeni bir darbe yapilmasi planlaniyor
  • olmadıktan sonra bir manası yok..
  • Gavurun uzun kollu hepsi idam edilsinler.
  • Can pazarı yaşanırken 10 katı fiyata götürmeye çalışan taksicileri de yargılayın. Gerçekten adalet varsa...

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da terör örgütü DAEŞ'ın gerçekleştirdiği, terör saldırısına ilişkin 42'si tutuklu 4'ü firari 46 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, 13 Kasım Pazartesi günü yapılacak.

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da terör örgütü DAEŞ'ın gerçekleştirdiği, 45 kişinin yaşamını yitirdiği ve 163 kişinin yaralandığı terör saldırısının sanıkları, 13 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü DAEŞ'ın Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda 262 sayfalık iddianame hazırlandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesinin ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, 42'si tutuklu 4'ü firari 46 sanık yer aldı. İddianamede, terör saldırısında yaralanan 163 kişi ile malına zarar verilen 44 kişi "müşteki" sıfatıyla bulundu.

Sanıkların "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından 46 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, sanıkların ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü kurma ve yönetme", birden çok "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme" ve birden çok "nitelikli mala zarar verme" suçlarından toplam 2 bin 132 yıl ile 3 bin 342 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın güvenlik ve sanık ile mağdur-müşteki sayısını dikkate alarak Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda yapılmasına karar verdi. Duruşmalar, 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 14, 15 ve 16 Kasım'da da devam edecek.

DAEŞ'IN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALMASI

İddianamede, DAEŞ terör örgütün militan kazanma yöntemleri ve Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ayrıntılarına yer verildi.

İddianamede, silahlı terör örgütü DAEŞ'ta biat kültürünün katı şekilde uygulandığı, DAEŞ'ın sosyal medya üzerinden belli bölgelerde bulunan militanlarına "hoca" lakabı verdiği ve örgüt üyelerinin, bu hocaların etrafında toplandığı anlatıldı.

İslam dininin temel öğretilerinin DAEŞ üyelerince tahrif edildiği anlatılan iddianamede, "DAEŞ terör örgütü sosyal medya ve internet yayıncılığı üzerinden ve belli bölgelerde bulunan kendisine biat etmiş 'hoca' olarak tabir edilen şahısların, etraflarına topladıkları cemaat vasıtasıyla kendi görüşlerini öğretme ve yayılma politikası takip etmektedir. Cemaat mensuplarının da hocalarına biat ettikleri, sözlerine mutlak surette itibar ve itimat ettikleri, talimatlarının yerine getirildiği, hocaların cemaatlerini illegal mescitlerde topladığı ve bu mescitlerin kontrolünün hocada olduğu değerlendirilmektedir" tespitinde bulunuldu.

DAEŞ'ın daha önce Türkiye'ye yönelik eylemlerinin de anlatıldığı iddianamede, "DAEŞ'ın hedefi Müslümanların çoğunlukta yaşadığı ülkelerdir. Örgütün otoritesini sağlamlaştırdıktan sonra laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini hedef almıştır" denildi.

İddianamede, Atatürk Havalimanı'na yönelik 28 Haziran'da gerçekleştirilen saldırılarda, sanıkların o günkü ulaşım ve iletişim bilgilerine de yer verildi. Eylemcilerin taksiyle havalimanına ulaştıkları ve taksi şoförüyle ulaşım için pazarlık yaptıkları anlatılan iddianamede, sanıklardan intihar bombacısı Vadım Osmanov ve Rakhım Bulgarov'un, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katına geldikleri, şüphelenen polisin şahısları durdurmaya çalıştığı kaydedildi. İddianamede, şöyle devam edildi:

"Bir polis memurunun sanık Bulgarov'u kontrol amaçlı durdurması üzerine Bulgarov ateş açmış ve bu noktada üzerindeki bombayı patlatmıştır. Dış hatlar gidiş kapısından giren Osmanov ile kimliği tespit edilemeyen bir başka şahıs ise iki ayrı noktaya ayrılmış, kimliği tespit edilemeyen şahıs, uzun namlulu silahlarla güvenlik noktasına ateş açmış, vurulunca da üzerindeki bombayı patlattığı anlaşılmıştır. Osmanov ise yürüyen merdivenleri kullanarak yolcu karşılama salonuna yönelmiş ve üzerindeki bombayı patlatmıştır."

Canlı bomba eylemini gerçekleştiren sanıkların Atatürk Havalimanı'ndaki keşif görüntülerinin güvenlik kameralarına yansıdığı belirtilen iddianamede, canlı bomba eylemini gerçekleştiren saldırganların, olaydan önce 3 Haziran, 8 Haziran ve 23 Haziran 2016'da Atatürk Havalimanı'na gelerek keşif yaptıkları kaydedildi.

İddianamede, sanıklardan 16'sının Rus vatandaşı, diğerlerinin ise Çeçenistan, Cezayir, Tunus, Mısır, Suriye ve Türk vatandaşı olduğu anlatıldı.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı davası başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Cobretti ~ 6 yıl önce
Ne kadar zaman oldu hala davasi bile baslamamis,assinlar hepsini hemen bosuna beslemesinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaralı madur ~ 6 yıl önce
Ben bu olayda yaraladım devlet bizleri Gazi yapmıyor ama 15 temmuzdakiler Gazi bu ne büyük haksızlık THY biz yaralıları bünyesine almadı en azından alsaydı manevi destek olurdu küskünüm herkese bide herşey tamammış gibi mahkemeye gidicez şaka gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dava ~ 6 yıl önce
Ne davasi Idam edin Bui hayvanlari .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istanbul ataturk ~ 6 yıl önce
Ataturk havalimanida neler yasamadiki teror saldirisi , darbe havalimani tanki bile gordu ama 3 havalimani icin yeni bir darbe yapilmasi planlaniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İDAM ~ 6 yıl önce
olmadıktan sonra bir manası yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 6 yıl önce
Gavurun uzun kollu hepsi idam edilsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaralı ~ 6 yıl önce
Bende idam edilmelerini çok istiyorum devletin parasıyla bide hapisanede karınlarını doyuruyorlor bunları yaşatmıyacaksın direk idam ediceksinn
Güzel ~ 6 yıl önce
Can pazarı yaşanırken 10 katı fiyata götürmeye çalışan taksicileri de yargılayın. Gerçekten adalet varsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000