06 Mayıs 2009, Çarşamba 16:10:12

Termal kameralara 'bürokrasi' engeli

Dünya domuz gribi için alarma geçerken Türkiye'de kurumlar arasındaki bürokratik çatışma kriz çıkardı...
  • BİZ AHL'DE BAGAJ ARABASINLA ARRİVAL KISMINA KİMLİKSİZ (APRON KARTI OLAMADAN) GİRİP, KAÇAK ÇEP TELEFONLARINI GÜMRÜK PERSONELİNİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKARAK ÇIKARTAN ADAMLARI GÖRDÜK. BU YAŞANANLAR 2003 YILINDAYDI. TABİ BUNUNLA ALAKALI DEĞİŞİMLER YAŞANMIŞMIDIR BİLMEM. AYRICA MEVZUATA DAYANAN ARKADAŞA DA ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. GÜMRÜK MEMURLARI TAKTIKTAN SONRA GÜMRÜK BAKANLIĞINDAN YAZI DAHİ OLSA SORUN ÇIKARTIYORLAR. BUNA ÖRNEK 2000 YILINDA AHL'DE GO-KART YARIŞINA GELEN ARAÇLARIN GÜMRÜK BAKANLIĞINDAN ELLERİNDE YAZI OLMASINA RAĞMEN SADECE GÜMRÜK PERSONELİNİN YOLCUSUNUN BAGAJI HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN İDARE EDİLMEDİĞİ İÇİN 6 SAAT BOYUNCA UĞRAŞTIRMASI. ARAYA ZAMANININ BAKANI GİRMESEYDİ ARAÇLAR HALA HAVAALANINDA OLURLARDI.
  • Ne yapsalardı yani, gümrük mevzuatı herkese ve her gümrüğe tabi şeylere vardır. Adamlar işini yapmış, madem böyle sağlık açısından önemli cihaz getirtiyorsun bunun işlemleri için önceden yazıp çizip arayacak gereğini yapacaksın ki mallar geldiğinde hop gümrükten çıkartasın. Bizde herşey yumurta kapıya gelince :( Cihazlar gelmiş gümrükten geçmeden mi çıkacak, onu ara bunu ara geçir .. Herkes işini yapsın hem de adam gibi. Yapanlara da bürokrasi engeli demek adetten. Sen önce gereğini yap....
  • Gayet normal, sadece haber değeri taşıdığı için gün yüzüne çıkıyor, yoksa gümrük işleriyle uğraşan şirket personelleri hergün bunun gibi gereksiz bürokrasiyle yüzlerce kez karşılaşıyor. Hatta bürokrasiye takılmadan ülkeye giren malzeme yok. Saçma sapan sebeplerden malzemeler günlerce bekliyor. Deveye soru sorma hesabı... ;))

Dünya domuz gribi için alarma geçerken Türkiye'de kurumlar arasındaki bürokratik çatışma kriz çıkardı. Domuz gribi taşıyanları teşhis etmek için yurt dışından getirilen 7 Termal kamera, 10 saate yakın Atatürk Havalimanı gümrüğünde bekletildi.

Sağlık personelinin ısrarlarına rağmen bir türlü geçişine izin verilmeyen kameralar yapılan telefon trafiğinin ardından gümrükten alınabildi.

Virüsün Türkiye'ye girmesini önlemek için hayati önem taşıyan 7 kamera, son uçaklarla önceki gün Antalya, İzmir, Dalaman, Bodrum'a gönderildi.

Termal kameralara 'bürokrasi' engeli

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
BİZ AHL'DE BAGAJ ARABASINLA ARRİVAL KISMINA KİMLİKSİZ (APRON KARTI OLAMADAN) GİRİP, KAÇAK ÇEP TELEFONLARINI GÜMRÜK PERSONELİNİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKARAK ÇIKARTAN ADAMLARI GÖRDÜK. BU YAŞANANLAR 2003 YILINDAYDI. TABİ BUNUNLA ALAKALI DEĞİŞİMLER YAŞANMIŞMIDIR BİLMEM. AYRICA MEVZUATA DAYANAN ARKADAŞA DA ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. GÜMRÜK MEMURLARI TAKTIKTAN SONRA GÜMRÜK BAKANLIĞINDAN YAZI DAHİ OLSA SORUN ÇIKARTIYORLAR. BUNA ÖRNEK 2000 YILINDA AHL'DE GO-KART YARIŞINA GELEN ARAÇLARIN GÜMRÜK BAKANLIĞINDAN ELLERİNDE YAZI OLMASINA RAĞMEN SADECE GÜMRÜK PERSONELİNİN YOLCUSUNUN BAGAJI HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN İDARE EDİLMEDİĞİ İÇİN 6 SAAT BOYUNCA UĞRAŞTIRMASI. ARAYA ZAMANININ BAKANI GİRMESEYDİ ARAÇLAR HALA HAVAALANINDA OLURLARDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne yapsalardı yani, gümrük mevzuatı herkese ve her gümrüğe tabi şeylere vardır. Adamlar işini yapmış, madem böyle sağlık açısından önemli cihaz getirtiyorsun bunun işlemleri için önceden yazıp çizip arayacak gereğini yapacaksın ki mallar geldiğinde hop gümrükten çıkartasın. Bizde herşey yumurta kapıya gelince :( Cihazlar gelmiş gümrükten geçmeden mi çıkacak, onu ara bunu ara geçir .. Herkes işini yapsın hem de adam gibi. Yapanlara da bürokrasi engeli demek adetten. Sen önce gereğini yap....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gayet normal, sadece haber değeri taşıdığı için gün yüzüne çıkıyor, yoksa gümrük işleriyle uğraşan şirket personelleri hergün bunun gibi gereksiz bürokrasiyle yüzlerce kez karşılaşıyor. Hatta bürokrasiye takılmadan ülkeye giren malzeme yok. Saçma sapan sebeplerden malzemeler günlerce bekliyor. Deveye soru sorma hesabı... ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000