13 Mart 2008, Perşembe 09:39:23

Terlikten pasaport çıktı!

Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'ya gitmeye hazırlanan İran uyruklu Amir Afshar, bugüne kadar görülmemiş bir yönteme başvurdu... Ancak 17 bin dolarlık plan suya düştü!

Dün Paris’e gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen İran asıllı Amir Afshar (24) isimli şahıs kontrol noktasında şüpheli hareketlerde bulununca Araştırma Büro Ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Araştırma Büro Ekipleri tarafından yapılan aramada bugüne kadar rastlanmamış bir olayla karşılaşıldı. Sahte pasaportla yakalanan Amir Afshar’ın alınan ilk ifadesinde, Bangkok’ta 17 bin dolar karşılığında Roy Yizkak Ben Oz takma adıyla İsrail pasaportu ve ehliyeti yaptırdığı ve bu pasaport ile Paris-Tokyo aktarmalı uçak bileti alarak Paris’e gideceğini söylediği belirtildi. Afshar’ın, Paris’te kontrol noktalarını geçmesinin ardından gerçek İran pasaportunu kullanarak vatandaşlık başvurusunda bulunacağını söylediği belirtildi.

Pasaport terlikten çıktı!

Emniyet yetkilileri yakalanan şahsın bagajında yapılan aramada bugüne kadar görülmemiş bir yöntem denediğini belirterek gerçek pasaportunu bavulunda bulunan terliğinin arasına sakladığı belirtildi.

Gözaltına alınan İranlı Amir Afshar’ın sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Terlikten pasaport çıktı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000