20 Ocak 2015, Salı 10:40:26

SKANDALDA İKİNCİ PERDE!

Atatürk Havalimanı üzerinde bir süre önce iki kişinin daha yasak bölgede çekim yaptıkları ancak hiçbir yaptırım uygulanmadığı ortaya çıktı. Öte yandan skandal görüntüleri çeken Aspet Manukyan’ın iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi.
  • Allah çektirmesin :) Alemsiniz, alem..
  • Kalkis ve inis yaparken foto hayrani kaptanlara bir el atilsin ozaman.
  • Para cezasina carptirilmasin hapis yatsin.
  • bu olayı spotterlara kesinlikle bağlanması saçma olur. bu eylemi gerçekleştiren şahışlar yüzünden türkiyede havacılığı seven birçok insana zarar verilmesi yanlış olur. zaten istanbulda çok kısıtlı bir çekim alanı var ama ona rağmen dünyada uçak sitelerinde, instagramda, twitterda ve facebookta bizi temsil eden çok değerli spotterlar var. bunları görmezden gelemeyiz. hatta daha fazla çekim alanı lazım
  • burda sözkonusu hava aracı ile uçuşları tehlikeye sokan kişinin yaptığı suçtur. ancak bu konuyu lütfen sadece spotter olarak uçak fotoğrafları çeken kişilerle karıştırmayın. uçak fotoğrafları çeken insanlar, asla ve asla uçaklara tehlike arz edecek bir durumda bulunmazlar. türkiyede spotterlar için bugüne kadar yapılmış herhangi yer olmamasına karşın, bu işi çok büyük zorluklarla, ülkemizi en iyi şekilde tanıtacak şekilde başarılara imza atmışlardır. nitekim iki yıl önce Atatürk havalimanında ulaştırma bakanı bizzat kendileri bu arkadaşların sergisini açmıştır. ayrıca spotter konusu ülkeye çok büyük turist çekmektedir. ancak altyapı yetersizliği ve polislerin katı tutumu yüzünden, bu durum maalesef ülkemizi olumsuz etkilemektedir. dünyanın çoğu yerinde spotterlar için özel yerler hazırlanmışdır. umarız ulaştırma bakanı bu duruma bir çözüm bulur, ve ülkemiz bu alandada turist çekmeye başlar. ayrıca kendi spotterlarımız içinde önü kesilmiş yollar açılmış olur.
  • Aynı şekilde foto çekimi yaparsa problem var, video çekimi olduğu için problem yok öylemi...???? Abicim sen önce bir nick name ni değiştir.......( değilsin bence )
  • Avrupa'da böyle havalimanının tam göbeğinde pistin tam ortasında bir oradan bira oraya gezinerek mi çekiyorlar ve tam bu şekilde; verdiğin örnekle ne alakası var.......
  • Arkadaş profosyonel çekim yapan biri,şuursuz değilki uçakların kalkış yada inişine mani olacak yada hava trafiğini rahatsız edecek birşey yapsın...havacılıkta foto çekimi için yasak var ancak video çekimi için bir kural yok,kaldıki dışardan milyonlarca insan foto çekmekte yani işine gelince ceza ver işine gelince verme...bence video çok başarılı olmuş havacılığa meraklı arkadaşlarında ilginisi çeker....SHGM siz onu bunu bırakında halen bize 05 ve 35 inişlerinde avcılar sahilden lazer tutan barzoları yakalayın...
  • Drone um olsa ben de cekim yapardim. Spotting diye bir sey var arkadaslar. Flyinn terasi haric yer yok cekim yapacak. Diger arkadasin dedigi gibi txldeki gibi ozel bir alan yapsalar kimse bu ise kalkismaz. Ucus guvenligini tehlikeye atabilir o konuda cok sicak bakmiyorum ama ne kadar iceriye girmis hangi bolgede ucurulmus? Bilmiyoruz.
  • yasak ve ceza ile önleyemezsiniz.düzenleme yapmalısınız.

Atatürk Havalimanı üzerinde bir süre önce iki kişinin daha yasak bölgede çekim yaptıkları ancak hiçbir yaptırım uygulanmadığı ortaya çıktı. Öte yandan skandal görüntüleri çeken Aspet Manukyan’ın iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

İlk olarak Airporthaber’de yayınlanan skandal görüntülere ilişkin tartışmalar sürüyor. Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı küçük hava aracıyla uçuş emniyetini riske ederek çekim yapan Aspet Manukyan’ın 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun 93’üncü maddesine göre 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği öğrenildi.

İlgili kanunun 93’üncü maddesi uyarınca,  'fotoğraf çekme yasağı olan yerlerin fotoğrafını çekmek' altı aydan iki yıla kadar hapis cezası gerektiriyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, suç kapsamı dışında kalan ancak sivil havacılığı düzenlemek amacıyla alınan önlemlere uymayanlara da 500 TL’den 10 bin TL’ye kadar hapis cezası kesebiliyor.

İKİ KİŞİ DAHA ÇEKİM YAPMIŞ!

Öte yandan Airporthaber’e gelen bilgilere göre, Atatürk Havalimanı üzerinde usulsüz çekim olayı ilk kez yaşanmadı. Bir süre önce havaalanı üzerinde iki kez usulsüz çekim yapıldığı tespit edilen bu şahısların sadece uyarıldıkları ve herhangi bir cezai yaptırımda bulunulmadığı kaydedildi.

©AirportHaber

SKANDALDA İKİNCİ PERDE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

oooff of ~ 9 yıl önce
Allah çektirmesin :) Alemsiniz, alem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kalkis ve inis yaparken foto hayrani kaptanlara bir el atilsin ozaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotlar icin ~ 9 yıl önce
kaptan ve FO koltugunda oturmayan kisi foto cekebilir. Yani FO kaptandan izin alip arkaya gecer ve cihazi kullanir. Kaptan da kontrolu FO'ya verir ayni sekilde isini gorur. Fakat on koltuklarda otururken cihazlarin kullanilmasi yasaktir.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Para cezasina carptirilmasin hapis yatsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lale ~ 9 yıl önce
yok asalım oldu olacak
spotter ruhu ~ 9 yıl önce
bu olayı spotterlara kesinlikle bağlanması saçma olur. bu eylemi gerçekleştiren şahışlar yüzünden türkiyede havacılığı seven birçok insana zarar verilmesi yanlış olur. zaten istanbulda çok kısıtlı bir çekim alanı var ama ona rağmen dünyada uçak sitelerinde, instagramda, twitterda ve facebookta bizi temsil eden çok değerli spotterlar var. bunları görmezden gelemeyiz. hatta daha fazla çekim alanı lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
spotter ~ 9 yıl önce
burda sözkonusu hava aracı ile uçuşları tehlikeye sokan kişinin yaptığı suçtur. ancak bu konuyu lütfen sadece spotter olarak uçak fotoğrafları çeken kişilerle karıştırmayın. uçak fotoğrafları çeken insanlar, asla ve asla uçaklara tehlike arz edecek bir durumda bulunmazlar. türkiyede spotterlar için bugüne kadar yapılmış herhangi yer olmamasına karşın, bu işi çok büyük zorluklarla, ülkemizi en iyi şekilde tanıtacak şekilde başarılara imza atmışlardır. nitekim iki yıl önce Atatürk havalimanında ulaştırma bakanı bizzat kendileri bu arkadaşların sergisini açmıştır. ayrıca spotter konusu ülkeye çok büyük turist çekmektedir. ancak altyapı yetersizliği ve polislerin katı tutumu yüzünden, bu durum maalesef ülkemizi olumsuz etkilemektedir. dünyanın çoğu yerinde spotterlar için özel yerler hazırlanmışdır. umarız ulaştırma bakanı bu duruma bir çözüm bulur, ve ülkemiz bu alandada turist çekmeye başlar. ayrıca kendi spotterlarımız içinde önü kesilmiş yollar açılmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy pilot a ~ 9 yıl önce
Aynı şekilde foto çekimi yaparsa problem var, video çekimi olduğu için problem yok öylemi...???? Abicim sen önce bir nick name ni değiştir.......( değilsin bence )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berlin tegel ~ 9 yıl önce
Avrupa'da böyle havalimanının tam göbeğinde pistin tam ortasında bir oradan bira oraya gezinerek mi çekiyorlar ve tam bu şekilde; verdiğin örnekle ne alakası var.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy pilot ~ 9 yıl önce
Arkadaş profosyonel çekim yapan biri,şuursuz değilki uçakların kalkış yada inişine mani olacak yada hava trafiğini rahatsız edecek birşey yapsın...havacılıkta foto çekimi için yasak var ancak video çekimi için bir kural yok,kaldıki dışardan milyonlarca insan foto çekmekte yani işine gelince ceza ver işine gelince verme...bence video çok başarılı olmuş havacılığa meraklı arkadaşlarında ilginisi çeker....SHGM siz onu bunu bırakında halen bize 05 ve 35 inişlerinde avcılar sahilden lazer tutan barzoları yakalayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 9 yıl önce
Ağzına sağlık, çok güzel özetlemişsin.
saçmalık ~ 9 yıl önce
foto veya video ne fark eder? Pilotsun ve bunu savunuyorsun öyle mi? :) dışarıdan fotoğraf çeken milyonlarca insana spotter deniyor ve tel örgülerin arkasından çekim yapıyorlar. Bu durum ile alakası yok... bu adam profesyonel olsaydı ve işini bilseydi izin alırdı da öyle çekerdi.
vatandaş ~ 9 yıl önce
Videoda bu aracın uçaklara ne kadar yaklaştığı görülüyor.Profesyonel İHA'larda bile kontorl linkinin koptuğu düşünülürse,bu basit aletin kontrol dışında ne tepki vereceğinin garantisi var mı? Söylermisin,o uçakta senin sevdiklerinde olsa, sen de olsan aynı şeyleri söyleyebilirmisin? Bu tehlikeye değer mi yapılan şey beyefendi??Dünyanın en muhteşem görüntüsünü çekse ne bana,onca hayatı riske ettikten sonra.. Konu adamın profesyonel olup olmaması da değil, konu o aletin kontrolsüzce hava sahasında kullanılması ve her an teknik bir arıza ile tehlikeye davetiye çıkarması..
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Drone um olsa ben de cekim yapardim. Spotting diye bir sey var arkadaslar. Flyinn terasi haric yer yok cekim yapacak. Diger arkadasin dedigi gibi txldeki gibi ozel bir alan yapsalar kimse bu ise kalkismaz. Ucus guvenligini tehlikeye atabilir o konuda cok sicak bakmiyorum ama ne kadar iceriye girmis hangi bolgede ucurulmus? Bilmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceza ~ 9 yıl önce
yasak ve ceza ile önleyemezsiniz.düzenleme yapmalısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000