28 Nisan 2009, Salı 19:36:07

Sıvı kısıtlaması 2010 yılına ertelendi

Türkiye'de iç hat uçuşlarında el bagajlarına 'Sıvı Sınırlama Uygulaması'nın 2010 yılında uygulanmaya başlanacağı belirtildi...
  • türkiye sivil havacılık genel müdürlüğü dünya standartlarının çok altında ve pasif.ben şahsen bir havacı olarak bu kuruma güvenmiyorum.
  • bu serbesti yuzunden bugun ucaga rus yolcu elindeki litrelik votkayla binip insanalrı rahatsız edebildi.. yerdeyken elinden alamıyorsanız biz ucakta nasıl elinden alalım!! yasaklayın su sıvıları artık yeter!
  • avrupa havalimanlarinda ortak bir gun belirlendi ve o gun heryerde birden uygulamaya kondu. koca kita ayni gunde baslayabildi , guzel ulkem neden baslayamiyor? ha cok mu istiyorum , hayir. yanimda suyumla ucaga binmek keyfinden mahrum kalacagim ama kizdigim nokta, birsey uygulanacak deniyor fakat bir turlu uygulanamiyor. sinirleniyorum ben de .aa
  • Bu iş olmaz...ben demiştim ...Canım Türkiyemin güzel insanına uygulattıramazsınız , isterseniz 2010 değil, 2020 ye belki, varmısınıız iddiasına:))

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, sıvı kısıtlamasının bu yıl için sadece havalimanlarının dış hat terminallerinde kademe kademe uygulanacağı, 2010 yılından itibaren de iç hat terminallerinde yine aynı şekilde başlaşacağını vurguladı.

Arıduru, pilot uygulamanın 31 Aralık 2008 tarih ve 675/41854 sayılı genelge uyarınca Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali'nde başladığına işaret ederek, ''Adım adım ilerleyerek uygulamayı ülke geneline yaygınlaştıracağız. Bu şekilde yapmamızın amacı, sıvı kısıtlama ile ilgili eksikleri görüp, anında çözüm üretmek. Biz bu konuda havalimanlarındaki mülki idare amirlerini bilgilendirdik. Havalimanı işletmeleri ve havayolu şirketleri bu konuda bilgilendirildi. İlk olarak Antalya'da başlatılan pilot uygulama 20 mayıs'a kadar devam edecek. Ardından başka birkaç havalimanında da aynı güvenlik tedbirleri başlatılacak'' dedi.

İngiltere'de 2006 yılında uçaklara yönelik terörist saldırı planlarının ortaya çıkmasının ardından o tarihten bu yana AB ülkeleri, ABD ve Kanada uçaklarda sıvı kısıtlama uygulamasına başladı. Türkiye de, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) kurallarına uyaraka, hava yolu ile seyahat edecek yolcuların uçak içinde yanlarında bulunduracakları el veya kabin çantalarında taşıyabilecekleri sıvılarda kısıtlama kararı aldı.

Uygulamaya göre, yolcular, el bagajlarında 20x20 santimetre boyutlarında ağzı kilitli şeffaf plastik poşet içerisinde, her birinin hacmi 100 mililitreyi geçmemek üzere sıvı, jel veya sprey bulundurabilecek. Bunun üzerindeki sıvılar el bagajlarında taşınamayacak. Uçak altı bagajlarda ise herhangi bir sıvı kısıtlaması uygulanmayacak.

Sıvı kısıtlaması 2010 yılına ertelendi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
türkiye sivil havacılık genel müdürlüğü dünya standartlarının çok altında ve pasif.ben şahsen bir havacı olarak bu kuruma güvenmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu serbesti yuzunden bugun ucaga rus yolcu elindeki litrelik votkayla binip insanalrı rahatsız edebildi.. yerdeyken elinden alamıyorsanız biz ucakta nasıl elinden alalım!! yasaklayın su sıvıları artık yeter!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
avrupa havalimanlarinda ortak bir gun belirlendi ve o gun heryerde birden uygulamaya kondu. koca kita ayni gunde baslayabildi , guzel ulkem neden baslayamiyor? ha cok mu istiyorum , hayir. yanimda suyumla ucaga binmek keyfinden mahrum kalacagim ama kizdigim nokta, birsey uygulanacak deniyor fakat bir turlu uygulanamiyor. sinirleniyorum ben de .aa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu iş olmaz...ben demiştim ...Canım Türkiyemin güzel insanına uygulattıramazsınız , isterseniz 2010 değil, 2020 ye belki, varmısınıız iddiasına:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000