26 Ocak 2012, Perşembe 14:15:51

SINIRLAR AYIRIR, GÜMRÜKLER BİRLEŞTİRİR

26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda yolculara ve çalışanlara çikolata ikram edildi.
Gümrük Günü nedeniyle gümrükçüler, yolculara ve personele bir jest yaparak çikolata ikram etti. Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürü Ahmet Remzi Özataş, yolculardan olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, tüm gümrük teşkilatına günün kutlu olmasını diledi. Özataş "Dünya Gümrük Günü nedeniyle geçtiğimiz sene de yolculara lokum ikram ederek karşılamıştık. Çok olumlu tepkiler aldık. Yolcular bu uygulamadan mutlular" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürü Ahmet Remzi Özataş, AirportHaber'e yaptığı açıklamada gümrüğün önemine değindi. Özataş "Gümrük ve Muhafaza Müdürlüklerinin birleşmesiyle Gümrük Müdürlüğü 2011 senesi itibariyle ortak çalışmaya başladık. Tabi kamuoyu gümrüğü kaçakçılığı önlemekten başka görevi olmadığını düşünüyor. Çünkü devamlı kaçak malların yakalanmasıyla haber yapılıyor. Gümrük Müdürlüğü'nün diğer ve bence en önemli nedenlerinden birisi de İnsan, Hayvan ve Bitki sağlığını korumaktır. Türkiye'ye giren ve çıkan nesli tükenmekte olan hayvanların, bitkilerin, sağlıksız maddelerin engellenmesinde de Gümrük Müdürlüğümüz önemli rol oynamaktadır.

Dubai, Çin ve Hong-Kong uçaklarından gelen yolcuların teknolojik ürün kaçakçılığının yanı sıra Rusya ve Ukrayna'dan gelen yolcularda ise sigara ve içki kaçakçılığının çoğaldığını da sözlerine ekleyen Özataş, personellerin başarılı olabilmeleri için eğitimlere ara vermeden devam edildiğini de sözlerine ekledi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde, Gümrük Memurları tarafından kendilerine ikram edilen çikolatayı gören yolcular ise "Ülkemize gelirken çikolata ile karşılanmak çok güzel bir şey" dedi.

Organizasyonun ardından Gümrük Müdürü  Ahmet Remzi Özataş ve gümrük çalışanları, Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın'ı ziyaret etti.




SINIRLAR AYIRIR, GÜMRÜKLER BİRLEŞTİRİR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000