22 Kasım 2008, Cumartesi 15:58:24

Şiddetli lodos Atatürk Havalimanı'nı da vurdu!

İstanbul'da özellikle dün akşamdan bu yana etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı'nın 06-24 olarak bilinen kısa pisti uçak iniş ve kalkışlarına kapatıldı.
  • airone allah seni ve ekibini başımızdan eksik etmesin.sadece sizin sayenizde uctuk bugüne kadar böyle rahat ve huzurlu.siz olmasanız hepimiz ground olurduk allah muhafaza:))))))))))))))boş konuşma airone...
  • SENDE HAVA KUVVETLERİ KAYNAKLI BİR PİLOT VEYA YAKINISIN HERHALDE.BU 5 SENE NEREDEN ÇIKTI ANLAYAMADIM. NİYE 4 VEYA 6 SENE DEĞİL.SİVİL KAYNAKLI PİLOTLAR ÇOĞALDIKÇA EMRET KOMUTANIM DÖNEMİ SONA MI ERİYOR DA SENİ RAHATSIZ EDİYOR ONUDA ANLAYAMADIM.BİRAZ DAHA AÇIK YAZARSAN SANA DAHA GÜZEL BİR CEVAP YAZARIM.ARTIK HAVACILIKTA TEKEL BİTİYOR YOKSA ONA MI YANIYORSUN. BUNU DA ANLAYAMADIM.LÜTFEN DAHA AÇIK YAZ.
  • Ağzı olan konuşuyor,di mi airone? Ama iyi ki herkes senin gibi boş konuşmuyor
  • hava kuvvetli kaynaklı pilotlar eksilmesin. Sivi kaynaklı pilotlar kaptan olursa uçağa düşünerek binmek gerekecek gelecekte. Bu yorumu 5 sene aklınızdan çıkarmayın.
  • Öğretmen ve yolcuya, polemiğe gerek yok..havayolunda uçanlar similatörün ne olduğunu iyi bilirler ben sadece havanın kötülüğünü yinelemek istemiştim...teşbihde hata olmaz diye biliyorum...bugün sabah kalktığımda pırıl pırıl havayı görünce dün akşamı bir daha düşündüm...herkese emniyetli uçuşlar..
  • Demekki hala eksiksin daha fazla similatöre gidip daha fazla çalışman lazım.Her zaman iyi hava şartlarına göre iniş yapmayacaksın bundan da kötü hava şartları olabilir.Uçağı havada bırakamıyacağına göre daha fazla çalış.Hocalarına da kızma herşey senin iyiliğin için.
  • çingeneye YİĞİTLİĞİNİ anlat demişler;anlatırken HIRSIZLIĞI ortaya çıkmış!!!
  • 18:30Z saw'a indik..buna benzer havaları daha önce görmüştüm ama böylesi değil...Öğretmen similatörde böyle hava verse "hocam benden ne istiyorsun" derim..
  • 50knt almadık biz,sadece 50 yi bulduğunu söylediler,50Knt ta inmeyi denemem ben şahsen,divert ederim.:) Fakat biz inerken ATC 197/28kt gusting 48 ''dedi ve teker koyana kadar,yaklaşık 5 saniyede bir rüzgar bilgisini bana aktarmasını söyledim,PNF uçan pilot arkadaşa,ve teker koymak üzereyken 35 Knota ulaştı.''35 knt hocam'' dedi, bende ''landing!'' dedim,ve güm!!:) ardından,kıçımızın yere değmediğini hemen hissettik,sekip havalanmıştık, ikinci oturuşta yumuşak oturduk.Gece uçuşum yok ama,gece hem rüzgar var,hemde şiddetli yağmurun yanında, oraj da oluşacak deniyor.Bu gece Allah yardımcısı olsun arkadaşların,herkese emniyetli uçuşlar.
  • 50 kts gust hakkaten çokmuş hocam..bende bi keresinde Tbilisi'ye inerken 30 kts gust almıştım o günü unutmam.50yi düşünemiyorum bile..tekrar geçmiş olsun. Tüm arkadaş ve abilerime emniyetli güzel uçuşlar dilerim.

Şiddetli rüzgara rağmen uçuşlarda herhangi bir aksama yaşanmazken, rüzgar nedeniyle 06-24 olarak bilinen kısa pist uçak iniş ve kalkışlarına kapatıldı. Kısa pistin kapatılması nedeniyle uçuşlar diğer pistten yapılıyor.

Öte yandan, şiddetli rüzgar, Atatürk Havalimanı'nın girişinde bulunan reklam panosunu yerinden söktü.

Şiddetli lodos Atatürk Havalimanı'nı da vurdu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Rumuz ~ 15 yıl önce
airone allah seni ve ekibini başımızdan eksik etmesin.sadece sizin sayenizde uctuk bugüne kadar böyle rahat ve huzurlu.siz olmasanız hepimiz ground olurduk allah muhafaza:))))))))))))))boş konuşma airone...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SENDE HAVA KUVVETLERİ KAYNAKLI BİR PİLOT VEYA YAKINISIN HERHALDE.BU 5 SENE NEREDEN ÇIKTI ANLAYAMADIM. NİYE 4 VEYA 6 SENE DEĞİL.SİVİL KAYNAKLI PİLOTLAR ÇOĞALDIKÇA EMRET KOMUTANIM DÖNEMİ SONA MI ERİYOR DA SENİ RAHATSIZ EDİYOR ONUDA ANLAYAMADIM.BİRAZ DAHA AÇIK YAZARSAN SANA DAHA GÜZEL BİR CEVAP YAZARIM.ARTIK HAVACILIKTA TEKEL BİTİYOR YOKSA ONA MI YANIYORSUN. BUNU DA ANLAYAMADIM.LÜTFEN DAHA AÇIK YAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Ağzı olan konuşuyor,di mi airone? Ama iyi ki herkes senin gibi boş konuşmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airone ~ 15 yıl önce
hava kuvvetli kaynaklı pilotlar eksilmesin. Sivi kaynaklı pilotlar kaptan olursa uçağa düşünerek binmek gerekecek gelecekte. Bu yorumu 5 sene aklınızdan çıkarmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simple ~ 15 yıl önce
Öğretmen ve yolcuya, polemiğe gerek yok..havayolunda uçanlar similatörün ne olduğunu iyi bilirler ben sadece havanın kötülüğünü yinelemek istemiştim...teşbihde hata olmaz diye biliyorum...bugün sabah kalktığımda pırıl pırıl havayı görünce dün akşamı bir daha düşündüm...herkese emniyetli uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖĞRETMEN ~ 15 yıl önce
Demekki hala eksiksin daha fazla similatöre gidip daha fazla çalışman lazım.Her zaman iyi hava şartlarına göre iniş yapmayacaksın bundan da kötü hava şartları olabilir.Uçağı havada bırakamıyacağına göre daha fazla çalış.Hocalarına da kızma herşey senin iyiliğin için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
çingeneye YİĞİTLİĞİNİ anlat demişler;anlatırken HIRSIZLIĞI ortaya çıkmış!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simple ~ 15 yıl önce
18:30Z saw'a indik..buna benzer havaları daha önce görmüştüm ama böylesi değil...Öğretmen similatörde böyle hava verse "hocam benden ne istiyorsun" derim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737NGpilot ~ 15 yıl önce
50knt almadık biz,sadece 50 yi bulduğunu söylediler,50Knt ta inmeyi denemem ben şahsen,divert ederim.:) Fakat biz inerken ATC 197/28kt gusting 48 ''dedi ve teker koyana kadar,yaklaşık 5 saniyede bir rüzgar bilgisini bana aktarmasını söyledim,PNF uçan pilot arkadaşa,ve teker koymak üzereyken 35 Knota ulaştı.''35 knt hocam'' dedi, bende ''landing!'' dedim,ve güm!!:) ardından,kıçımızın yere değmediğini hemen hissettik,sekip havalanmıştık, ikinci oturuşta yumuşak oturduk.Gece uçuşum yok ama,gece hem rüzgar var,hemde şiddetli yağmurun yanında, oraj da oluşacak deniyor.Bu gece Allah yardımcısı olsun arkadaşların,herkese emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X Windlerin ustasıyım gözlerinin hastasıyım :) ~ 15 yıl önce
50 kts gust hakkaten çokmuş hocam..bende bi keresinde Tbilisi'ye inerken 30 kts gust almıştım o günü unutmam.50yi düşünemiyorum bile..tekrar geçmiş olsun. Tüm arkadaş ve abilerime emniyetli güzel uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000