27 Ağustos 2012, Pazartesi 11:15:13

SHGM ARAYA GİRDİ DHMİ ONAY VERDİ

Geçtiğimiz Cumartesi günü uçuşları durdurulan Irak Havayolları'nın yolcuları Atatürk Havalimanı'ndan mahsur kalmış ve DHMİ'nin araya girmesiyle yolcuların 2 günlük mağduriyeti giderilmişti.

Atatürk Havalimanı’na düzenlediği uçuşlarda, belirlenen iniş-kalkış saatlerine uymadığı gerekçesiyle seferleri durdurulan Irak Havayolları’na ay sonuna kadar geçici izin verildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İstanbul Atatürk Havalimanı’na slotlara (uçuş izni) uymadan istediği saatte sefer düzenlemeye çalışan Irak Havayolları’nın uçuşlarını geçtiğimiz günlerde durdurmuştu. Bağdat’a gitmek üzere havalimanında bekleyen ve check-in’i (bilet-bagaj ilşlemi) yapılan yolcular ise uçuşun iptal edilmesi üzerine büyük tepki göstermiş, yolcuların mağduriyetini dikkate alan DHMİ de Irak Havayolları’nın uçuşuna son kez izin vermişti.
 
Edinilen bilgilere göre Irak Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü’nün, dün Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Bilal Ekşi’yi araması ile iki ülke arasındaki uçuş krizi kısa süreliğine de olsa çözüldü.
 
Irak tarafı, Irak Havayolları’nın Bağdat uçuşlarını bu ay sonuna kadar her gün düzenli şekilde saat 02.00 ve saat 06.00’da gerçekleştirmek istdiğini iletti. Teklifi DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’a ileten Ekşi, gerekli olurun alınması sonrası kararı Irak tarafına bildirdi.
 
Uçuşlar konusunda varılan anlaşma sonrası Irak Havayolları’nın seferleri yeni düzenlemeye göre gerçekleştirilmeye başlandı.
SHGM ARAYA GİRDİ DHMİ ONAY VERDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000