01 Mart 2010, Pazartesi 13:58:23

SERTUR, HANGARINI NEDEN DHMİ'YE VERMEDİ?

Uçuş ruhsatı iptal edilen Sertur Havacılık’ın hangarını Genel Havacılık A.Ş’ye devretmesi tartışmalara neden oldu. Yazılı bir kural olmasa da Atatürk Havalimanı’nda bir şirketin ikinci bir hangarı almasına izin verilmiyor.
  • faruk bey yeniden hangar sahibi oldu! hayırlı olsun! tarkimin yolu acık olsun!
  • tarkim adına calık aldı ohangarı!
  • Genel Havacılık şirketi hava taksi şirketleri içinde en eski şirketlerden biridir. organizasyonu içinde yüzlerce insana iş vermiş olup. patronu Sn Nedim ve Ali Bey bilenler bilir hiçbir şirkette olmayacak derecede çalışanları tarafından sevilir ve sayılırlar. bunu bizzat ben 1995-1998 yılları arasında bu şirkette çalıştığım için biliyorum. Bu şirket ne yapıyor demekle ne kastedildiği anlamsız dır. çünkü bu şirket kontrollu bir apron içinde olmakla beraber yetkili mercilerle denetlenmiş ve kontrol edilmektedir. lütfen yorum yaparken karalamak yerine yapıcı yorumlar yapın.
  • Meraklı arkadaş, ne ima ediyorsan söyle de bilelim bizde. Batı apronunda neler oluyormuş sen çok biliyorsun heralde. Sana katkı yapacak değilya, en az 20-25 kişiye iş sağlıyordur heralde.. Sen bu sektöre ne sağlıyorsan, salakça laflardan başka, yaz da bilelim tabiki yazacak kadar delikanlı isen..
  • Apronu bilen genel havacılığın ne işler yaptığını bilir.SEN ANLADIN ONU....
  • Hangar kapısı mecaz anlamda kullanıldı.Genel havacılık şirketini biliyorsan ne iş yaptığını yaz da öğrenmiş olalım.Aprondaki her hangarın ne iş yaptığı bilinir ama genel havacılık ne yapar sektöre nasıl bir katkı saglamıştır?
  • Arkadaşlar genel havaciliga yazacaginiz karalama haberleri nasil? neyi bilerek yaziyosunuz.. Genel havacilik sahibi turkiyede ilk sivil hava şirketi olan bir kişi ve halende şirketin başinda...ve Ben 6 ay geçici bir iş için yanlarinda çaliştim..On numara çalişanlariylan patronuylan on numara şirket..Önce kendine bakacaksin,sonra kendini eleştireceksin..herkes genel havacilik gibi olsa....karamurat.
  • Batı apronunda her hangarın kapısı kapalıdır. Hangar kapısı her zaman toza, yapışa vs. karşı kapalı tutulur. Bilmeyen arkadaş gel de sana ne iş yapıldığını göstersin batı aproncuları. Bilmiyorsan Part-145 i okursan öğrenirsin
  • Batı apronun da genel havacılığın ne iş yaptığını bilen var mı?Kapısı sürekli kapalı ve ne iş yaptığı belli olmayan bir şirket.2. hangarı da alır kapısını kapatır heralde.
  • DHMİ bu devire onay vermez.Her şirketin 1 adet hangarı var genel havacılık şirketine 2 adet hangar orda dengeleri alt üst eder.

Atatürk Havalimanı Batı 4 apronunda 7 numaralı hangarın sahibi olan Sertur Havacılık’ın uçuş ruhsatı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilince Sertur kullandığı hangarı Genel Havacılık’a devretti.

Sertur Havacılık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile 2007 yılının Mart ayında 5 yıl süreli sözleşme imzalayarak hangarı kiraladı.

Bin 500 metrekarelik hangarın aylık kira bedeli 17 bin 877 lira olarak belirlendi.

Sözleşme şartlarında, ‘kiracı kendisine tahsisli mahalde ticari veya havacılık faaliyetinin sona ermesi veya işletme ruhsatının iptal edilmesi, konkordato ilan etmesi, iflasının açılması, tahsis amacının ortadan kalkması gibi durumlarda DHMİ’ce yapılacak tebligatı müteakip 10 gün içerisinde kira konusu mahalli eski haline getirerek boş olarak tahliye etmeyi kabul ve taahhüt eder’ maddesi Sertur Havacılık’ın ruhsatının iptal edilmesi sonrası ihlal edildi.

Sertur Havacılık, 2 yıl daha sözleşme süresi bulunan hangarı DHMİ’ye devretmek yerine Genel Havacılık A.Ş’ye verdi.

Sertur Havacılık’ın sözleşme koşullarına aykırı bu hareketi DHMİ’yi harekete geçirdi. Yazıl bir kural olmasa da havaalanlarındaki tekelleşmenin önüne geçmek için her şirkete sadece bir adet hangar tahsis ediliyor. Bunu göz önünde bulunduran DHMİ, Genel Havacılık’a devredilen hangarın bu devrinin kurallara uyup uymadığına yarınki toplantıda karar verecek.

Hüsnü Özyeğin, Nazif Zorlu, Koç ve Sabancı aileleri, Doğuş Holding gibi dev işadamı ve grupların sadece bir adet hangarının bulunduğu Atatürk Havalimanı apronunda, 18 hangar bulunuyor. Boş zamanlarda diğer jetlere de kiralanan hangarlarda, bir uçağın bir aylık konaklama bedelleri 10 ile 15 bin dolar arasında değişiyor.

SERTUR, HANGARINI NEDEN DHMİ'YE VERMEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
faruk bey yeniden hangar sahibi oldu! hayırlı olsun! tarkimin yolu acık olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tarkim adına calık aldı ohangarı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Genel Havacılık şirketi hava taksi şirketleri içinde en eski şirketlerden biridir. organizasyonu içinde yüzlerce insana iş vermiş olup. patronu Sn Nedim ve Ali Bey bilenler bilir hiçbir şirkette olmayacak derecede çalışanları tarafından sevilir ve sayılırlar. bunu bizzat ben 1995-1998 yılları arasında bu şirkette çalıştığım için biliyorum. Bu şirket ne yapıyor demekle ne kastedildiği anlamsız dır. çünkü bu şirket kontrollu bir apron içinde olmakla beraber yetkili mercilerle denetlenmiş ve kontrol edilmektedir. lütfen yorum yaparken karalamak yerine yapıcı yorumlar yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Meraklı arkadaş, ne ima ediyorsan söyle de bilelim bizde. Batı apronunda neler oluyormuş sen çok biliyorsun heralde. Sana katkı yapacak değilya, en az 20-25 kişiye iş sağlıyordur heralde.. Sen bu sektöre ne sağlıyorsan, salakça laflardan başka, yaz da bilelim tabiki yazacak kadar delikanlı isen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Apronu bilen genel havacılığın ne işler yaptığını bilir.SEN ANLADIN ONU....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangar kapısı mecaz anlamda kullanıldı.Genel havacılık şirketini biliyorsan ne iş yaptığını yaz da öğrenmiş olalım.Aprondaki her hangarın ne iş yaptığı bilinir ama genel havacılık ne yapar sektöre nasıl bir katkı saglamıştır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar genel havaciliga yazacaginiz karalama haberleri nasil? neyi bilerek yaziyosunuz.. Genel havacilik sahibi turkiyede ilk sivil hava şirketi olan bir kişi ve halende şirketin başinda...ve Ben 6 ay geçici bir iş için yanlarinda çaliştim..On numara çalişanlariylan patronuylan on numara şirket..Önce kendine bakacaksin,sonra kendini eleştireceksin..herkes genel havacilik gibi olsa....karamurat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Batı apronunda her hangarın kapısı kapalıdır. Hangar kapısı her zaman toza, yapışa vs. karşı kapalı tutulur. Bilmeyen arkadaş gel de sana ne iş yapıldığını göstersin batı aproncuları. Bilmiyorsan Part-145 i okursan öğrenirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Batı apronun da genel havacılığın ne iş yaptığını bilen var mı?Kapısı sürekli kapalı ve ne iş yaptığı belli olmayan bir şirket.2. hangarı da alır kapısını kapatır heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ bu devire onay vermez.Her şirketin 1 adet hangarı var genel havacılık şirketine 2 adet hangar orda dengeleri alt üst eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000