26 Mart 2010, Cuma 09:25:11

Sen misin havaalanında viskiyle yakalanan!

Yeni Asır Gazetesi yazarlarından Öncel Öziçer, Umre'ye gittiği sırada çantasından bulunan viski nedeniyle başı belaya giren iş adamını köşesinde eleştirmiş... İşte Öziçer'in o yazısı...
  • Beyler suudi Arabistanda içki su gibi tüketiliyor.Parayı verdinmi under table çatır çatır her nevi içki getiriyorlar.Türk şirketlerinden hacda görevli olan personelide orada bir ,iki duble götürüyor,yasaklar filan göstermelik.
  • Uyanın'a cevap...21. yüzyılda olduğumuzu bilmeyen yok fakat her ükenin kendine göre baz kuralları vardır ve pasaportunda vizen ile o ülkeye girdiğin zaman artık o ülkenin kurallarına tabi biri olursun.Türkiye'ye içki ile girmek serbest diye Suudi arabistanda'da serbest olacak diye birşey yoktur.Ayrıca hem içki içip hem dini içerikli bir tura katılmak hem dinimize saygısızlık hemde terbiyesizlik ötesi bir durumdur...
  • Umreye de gider, viski de içer. Size ne herkes kendinden sorumludur. Sahtekarlık yapan Suudiler değil de kim acaba? Uyanın beyler 21 asırdayız artık.
  • ULS DEKİ ARKADAŞLAR.İÇKİYİAGİZLARİYLA İÇMİYORLAR.. GEÇEN GÜN HAVALİMANİNİ HAVAYA KALDİRDİLAR...BUNU APRONA NASİL SOKUYORLAR ANLAMADİK...KİM İZİN VERİYO..
  • Adam yeni moda islamcı iş adamları furyasından faydalanmak için o gurupla birlikte umreye gidip kendisini onlardan biri gibi gösterip geri döndüğünde,etraftaki insanlar tarafından taktir görüp işlerinin ve kazancının artmasını bekliyordu..Ama ne varki,adamın niyeti yoktu aslında umre ye gitmeye amaç sadece şov yapmak ve belli bir kesime cici görünmekti...hal böyle oluncada gerçek yüzü yaptığı ufak bir hata nedeniyle ortaya çıkmış oldu..ama bu tür insan sayısı gün geçtikçe artıyor..bir yerlere gelebilmek yada kendine çıkar sağlamak için insanlar dini bir araç gibi görmeye başladılar...yazıklar olsun bizi bu hallaere düşüren zihniyet ve anlayışa..Ahh ATAM kalkta gel onurlu milletinin halini bir gör..Yada boşver görmeki üzülmeyesin!
  • Bu olay bize alıştırma oldu sanki.
  • İçki içmekle yada içki içtiğini oraya buraya çok matah bişeymiş gibi göstermekle,belli etmekle adam olunmaz.. Sonuçta içki içmeyi bilmekte bir kültür gerektirir...

Sorsan, din- iman mevzusu açıldığında mangalda kül bırakmazlar.

En dindar onlardır, geri kalan cehennemlik..

Ama işte Allah bazen böyle ellerini ayakların birbirine karıştırır..

Kayserili bir işadamı, 50 kişilik kafileyle beraber umre ziyaretine giderken Atatürk Havalimanı'ndan viski alıp çantasına atmış.

Suudi Arabistan'a girerken de ayvayı koçanıyla yemiş tabii..

Çünkü malumunuz, şeriatla yönetilen bu ülkeye öyle çantanızda alkolle falan, uzuvları sallaya sallaya giremiyorsunuz.

Şimdi 'kadı'nın karşısına çıkmak için 15 gündür bu ülkede bekletiliyormuş.

Para cezasını ödedikten sonra memlekete dönecekmiş falan.

Neyse benim diyeceğim o ki inanç sahibi olmak başka, alkol tüketmek başka..

Birinin sevabını, diğerinin günahını ancak Allah bilir.

Yani benim anlayışıma göre, bir insan hem iman sahibi olup hem de alkol tüketebilir.

Dediğim gibi tek yargılayıcı Allah'tır.

Ama bu olayda söz konusu işadamının oğlunun yaptığı açıklama, tepemin tasının atıp bu yazıyı yazmama neden oldu.

'Babam o viskiyi bir arkadaşına almış' diyor işadamının oğlu..

Yalan söylemek de büyük günahtır ey oğul!

'Babam o viskiyi aldıysa aldı, Allah'tan başka kimseye hesap vermek zorunda değil' dese, sesimi çıkarmaz, 'İyi de dönüşte alsaydı bari, umreye giderken viski mi alınır be usta? N'apacaktın yani, tövbe estağfurullah kabeye karşı kadeh mi tokuşturacaktın?' der, bu duruma anca güler geçerdik.

Ama bu, kedinin pisliği örtmesi gibi, samimiyetsiz hareketler, bünyede sinir yapıyor işte!

Sen misin havaalanında viskiyle yakalanan!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Beyler suudi Arabistanda içki su gibi tüketiliyor.Parayı verdinmi under table çatır çatır her nevi içki getiriyorlar.Türk şirketlerinden hacda görevli olan personelide orada bir ,iki duble götürüyor,yasaklar filan göstermelik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uyanın'a cevap...21. yüzyılda olduğumuzu bilmeyen yok fakat her ükenin kendine göre baz kuralları vardır ve pasaportunda vizen ile o ülkeye girdiğin zaman artık o ülkenin kurallarına tabi biri olursun.Türkiye'ye içki ile girmek serbest diye Suudi arabistanda'da serbest olacak diye birşey yoktur.Ayrıca hem içki içip hem dini içerikli bir tura katılmak hem dinimize saygısızlık hemde terbiyesizlik ötesi bir durumdur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Umreye de gider, viski de içer. Size ne herkes kendinden sorumludur. Sahtekarlık yapan Suudiler değil de kim acaba? Uyanın beyler 21 asırdayız artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ULS DEKİ ARKADAŞLAR.İÇKİYİAGİZLARİYLA İÇMİYORLAR.. GEÇEN GÜN HAVALİMANİNİ HAVAYA KALDİRDİLAR...BUNU APRONA NASİL SOKUYORLAR ANLAMADİK...KİM İZİN VERİYO..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adam yeni moda islamcı iş adamları furyasından faydalanmak için o gurupla birlikte umreye gidip kendisini onlardan biri gibi gösterip geri döndüğünde,etraftaki insanlar tarafından taktir görüp işlerinin ve kazancının artmasını bekliyordu..Ama ne varki,adamın niyeti yoktu aslında umre ye gitmeye amaç sadece şov yapmak ve belli bir kesime cici görünmekti...hal böyle oluncada gerçek yüzü yaptığı ufak bir hata nedeniyle ortaya çıkmış oldu..ama bu tür insan sayısı gün geçtikçe artıyor..bir yerlere gelebilmek yada kendine çıkar sağlamak için insanlar dini bir araç gibi görmeye başladılar...yazıklar olsun bizi bu hallaere düşüren zihniyet ve anlayışa..Ahh ATAM kalkta gel onurlu milletinin halini bir gör..Yada boşver görmeki üzülmeyesin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu olay bize alıştırma oldu sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İçki içmekle yada içki içtiğini oraya buraya çok matah bişeymiş gibi göstermekle,belli etmekle adam olunmaz.. Sonuçta içki içmeyi bilmekte bir kültür gerektirir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000