04 Temmuz 2012, Çarşamba 13:47:38

SEKTÖR YÖNETİCİLERİ SHMG'DE TOPLANDI

Sicil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından geçen yıl uygulamaya konulan koordinasyon toplantıları kapsamında havacılık yöneticileri Ankara'da toplandı.
  • Volvorine yorumu yazan arkadaşa sesleniyorum. Elbette teknisyenin teknik ingilizcesi ölçülsün kimse karşı değil ama liseden yeni mezun olan gençlere 3000 € ile lisans verilmesin. THY'nin yaptığı gibi teknisyen yetiştime okullarıyla bu iş olmaz. Bunlara da dur denilsin. Ayrıca eğer sınava girilecekse önce beni denetleyen SHGM personeli sınava girsin, adalete güvenimiz tam olsun. Ondan sonra kalite müdürlüklerinden çalışan kişiler ve mühendislik hizmeti veren herkes bu sınava girsin. Uçakta uygulanan bir direktifin mühendis tarafından üretici dökümanından doğru hazırlandığından kim nasıl emin oluyor? En son teknisyenin eline gelen bu direktifi diyelim ki mühendis yanlış değerlendirdi, teknisyen işi yanlış yaptı, nitekim çok oluyor. Burda sorgulanması gereken kimdir? Demekki ölçülecekse herkesin ingilizcesi ölçülsün. Yazılarınızı sektördeki gerçekleri görerek yazın. Saygılar
  • wolverine 05 Temmuz 2012, Perşembe 11:14:09 siz denetlemelerde çakın, easa denetçisine bir gram ingilizce konuşamayın, önünüzdeki AMM'de, CMM'de ne yazdığını anlatamayın, ondan sonra da dil yeterliliği neden isteniyor diye kükreyin, ooh ne güzel hayat Sen önüne gelene lisans vermezsin ( nerdeyse TYP bilmem ne ile ilkokul mezunlarını teknisyen yapıyorlardı ) , ortada zaten sorun kalmaz :)
  • Sen Türkiye Cumhuriyeti olarak üniversite kuracaksın, bu üniversite 1 yılı hazırlık 4 yıl ingilizce havacılık meslek eğitimi vereceksin, mezun edip diploma ve lisans vereceksin. Bu adam sektörde çalışmak istediğinde devletin diğer bir kurumu o verilen eğitimi ben tanımam git bana ingilizce seviyeni ( ki yeterliliği değerlendirilmesi gereken Havacılık İngilizcesi olmalı , o da ayrı bir yanlış ) kanıtla diyecek. Elin EASA 'sı bile bu işin merkezinde iken bunu yapmıyor, kraldan çok kralcı olmayı ne çok seviyoruz. Ve daha devletin kendi kurumları birbirinin verdiği eğitime güvenmiyor ve inanmıyorsa bizler nasıl güveneceğiz.
  • siz denetlemelerde çakın, easa denetçisine bir gram ingilizce konuşamayın, önünüzdeki AMM'de, CMM'de ne yazdığını anlatamayın, ondan sonra da dil yeterliliği neden isteniyor diye kükreyin, ooh ne güzel hayat
  • Biz de vatanseveriz, milliyetçiyiz evelallah da, bu havacılık işinin ne yazık ki olmazsa olmazı İngilizce. Bu işi layığıyla yapıyorum diyorsan en azından İngilizce okuduğunu tam doğru anlayacaksın ve tam doğru yazacaksın.
  • shgmde uçakları denetlemeye gelen personelin mesleği çevre müh.
  • YATIP KALKIP TEKNISYENLERLE UGRASANLAR DIL KONUSUNDAN SONRA ISIMLERIDE INGILIZ ISMI DAHA SONRADA DININI INGILIZ OLARAK DEGISTIRILMESI GUNDEME GELECEKTIR. BURASI UNUTMAYIN TURKIYEDIR VE TURKCE OLACAK LONDURANIN ILCESI DEGIL.sn.edıtor LUTFEN YAYINLAYIN
  • Teknisyenden dil yeterliliği isteyen vatandaş (B.E.) nedense teknisyeni değerlendiren, kuralları yabancı sitelerden copy/paste eden kalite personelinden, hostesinden mühendisinden ve diğer yöneticilerden dil yeterliliği istemiyor,.. Bu ülkede tekstil mühendisinden Pilot olursa... İngilizce öğretmenlerinden de uçak teknisyeni olur... güvenli uçuşlar...
  • Havayollari sinava giremez, personeli girer. Sen de Turkce'den kaldin.
  • Bırakın İngilizceyi, KPS de tüm havayollarını Türkçe imtihana sokun bakalım kaç kişi başarılı olacak.Hemde ana dilimiz Türkçe olduğu halde.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, havacılık sektörü ile yakın koordinasyon ve işbirliği çalışmaları kapsamında yapılan 2012 yılı TRTO ve Havayolu işletmeleri Yönetici Personel toplantıları, dün Ankara'da gerçekleştirdi.

Havacılık sektörü ile yakın işbirliği ve eşgüdüm içinde çalışmaların sürdürülmesi amacıyla SHGM tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan koordinasyon toplantıları kapsamında, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Fatih Olcay başkanlığında TRTO yöneticilerinin ve Havayolu işletmeleri Genel Müdürleri ve Yönetici personelinin katılımı ile iki ayrı toplantı düzenlendi.

TRTO Koordinasyon Toplantısı'nda, Tip eğitim organizasyonlarının sorunları görüşülerek, Türkiye'nin 2023 yılı havacılık eğitimi hedeflerine ulaşabilmesi amacıyla işletmelerin eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik tedbirler ve faaliyet planları ele alındı.

Havayolu İşletmeleri Koordinasyon Toplantısı ise, tüm havayolu işletmelerinin Genel Müdürlerinin yanı sıra Post Holder'lerinin katılımı ile son yıllarda en gerçekleştirilen en geniş katılımlı toplantı oldu.

Sektörün geliştirilmesine ve uçuş emniyetinin arttırılmasına katkı sağlayacak faaliyetlerin masaya yatırıldığı toplantıda, pilot ve teknisyenlerin dil yeterlilikleri,  kalite birimlerinin daha etkin olması ve sivil havacılıktaki büyümeye paralel pilot yetiştirilmesinin desteklenmesi konuları görüşüldü.

Havayolu işletmeleri toplantısında ayrıca, Uçuş planlamalarının Atatürk Havalimanı'ndan ziyade diğer havalimanlarını içerecek şekilde genişletilmesi, sektörle birlikte oluşturulan çalışma gruplarının desteklenmesi ve uluslararası kuruluşlarda SHGM adına görev alınmasına katkı sağlanması konuları üzerinde de duruldu.

SEKTÖR YÖNETİCİLERİ SHMG'DE TOPLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

volvorine ~ 12 yıl önce
Volvorine yorumu yazan arkadaşa sesleniyorum. Elbette teknisyenin teknik ingilizcesi ölçülsün kimse karşı değil ama liseden yeni mezun olan gençlere 3000 € ile lisans verilmesin. THY'nin yaptığı gibi teknisyen yetiştime okullarıyla bu iş olmaz. Bunlara da dur denilsin. Ayrıca eğer sınava girilecekse önce beni denetleyen SHGM personeli sınava girsin, adalete güvenimiz tam olsun. Ondan sonra kalite müdürlüklerinden çalışan kişiler ve mühendislik hizmeti veren herkes bu sınava girsin. Uçakta uygulanan bir direktifin mühendis tarafından üretici dökümanından doğru hazırlandığından kim nasıl emin oluyor? En son teknisyenin eline gelen bu direktifi diyelim ki mühendis yanlış değerlendirdi, teknisyen işi yanlış yaptı, nitekim çok oluyor. Burda sorgulanması gereken kimdir? Demekki ölçülecekse herkesin ingilizcesi ölçülsün. Yazılarınızı sektördeki gerçekleri görerek yazın. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ??? ~ 12 yıl önce
wolverine 05 Temmuz 2012, Perşembe 11:14:09 siz denetlemelerde çakın, easa denetçisine bir gram ingilizce konuşamayın, önünüzdeki AMM'de, CMM'de ne yazdığını anlatamayın, ondan sonra da dil yeterliliği neden isteniyor diye kükreyin, ooh ne güzel hayat Sen önüne gelene lisans vermezsin ( nerdeyse TYP bilmem ne ile ilkokul mezunlarını teknisyen yapıyorlardı ) , ortada zaten sorun kalmaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devletin Kendi Suçunu İtirafı ~ 12 yıl önce
Sen Türkiye Cumhuriyeti olarak üniversite kuracaksın, bu üniversite 1 yılı hazırlık 4 yıl ingilizce havacılık meslek eğitimi vereceksin, mezun edip diploma ve lisans vereceksin. Bu adam sektörde çalışmak istediğinde devletin diğer bir kurumu o verilen eğitimi ben tanımam git bana ingilizce seviyeni ( ki yeterliliği değerlendirilmesi gereken Havacılık İngilizcesi olmalı , o da ayrı bir yanlış ) kanıtla diyecek. Elin EASA 'sı bile bu işin merkezinde iken bunu yapmıyor, kraldan çok kralcı olmayı ne çok seviyoruz. Ve daha devletin kendi kurumları birbirinin verdiği eğitime güvenmiyor ve inanmıyorsa bizler nasıl güveneceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ~ 12 yıl önce
siz denetlemelerde çakın, easa denetçisine bir gram ingilizce konuşamayın, önünüzdeki AMM'de, CMM'de ne yazdığını anlatamayın, ondan sonra da dil yeterliliği neden isteniyor diye kükreyin, ooh ne güzel hayat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz de vatanseveriz ama.. ~ 12 yıl önce
Biz de vatanseveriz, milliyetçiyiz evelallah da, bu havacılık işinin ne yazık ki olmazsa olmazı İngilizce. Bu işi layığıyla yapıyorum diyorsan en azından İngilizce okuduğunu tam doğru anlayacaksın ve tam doğru yazacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm ~ 12 yıl önce
shgmde uçakları denetlemeye gelen personelin mesleği çevre müh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIZ TURKUZ ~ 12 yıl önce
YATIP KALKIP TEKNISYENLERLE UGRASANLAR DIL KONUSUNDAN SONRA ISIMLERIDE INGILIZ ISMI DAHA SONRADA DININI INGILIZ OLARAK DEGISTIRILMESI GUNDEME GELECEKTIR. BURASI UNUTMAYIN TURKIYEDIR VE TURKCE OLACAK LONDURANIN ILCESI DEGIL.sn.edıtor LUTFEN YAYINLAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yine teknisyen üstünden.. prim.. ~ 12 yıl önce
Teknisyenden dil yeterliliği isteyen vatandaş (B.E.) nedense teknisyeni değerlendiren, kuralları yabancı sitelerden copy/paste eden kalite personelinden, hostesinden mühendisinden ve diğer yöneticilerden dil yeterliliği istemiyor,.. Bu ülkede tekstil mühendisinden Pilot olursa... İngilizce öğretmenlerinden de uçak teknisyeni olur... güvenli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizce yazana cevap ~ 12 yıl önce
Havayollari sinava giremez, personeli girer. Sen de Turkce'den kaldin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNGİLİZCE, ~ 12 yıl önce
Bırakın İngilizceyi, KPS de tüm havayollarını Türkçe imtihana sokun bakalım kaç kişi başarılı olacak.Hemde ana dilimiz Türkçe olduğu halde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000