05 Aralık 2011, Pazartesi 14:02:16

RÜZGAR YİNE UÇUŞLARI VURDU

AtatürK Havalimanı'nda güneyden esen rüzgar yine hava trafiğini felç etti.
  • 3 pisti olan havalimaninda rotör olmamasi lazim.
  • evet , lodos için AHL ye rüzgar paneli lazım ..
  • welcome to Turkey!
  • Temel sorun AHL inşa edilirken bu denli büyük çapta bir hava trafiği artışının dikkate alınmamasındadır. Temel problem apron ve uçak park yerlerinin tamamının 17-35 L/R pistlerinin batısında olmasındadır. Hangi pist seçilirse seçilsin ya kalkan ya da inen trafik diğer pisti de katetmek zorundadır ve bu durumda 2 pist olması anlamını yitirmektedir. Alan nasıl olmalı diye merak eden varsa açsın Münich H bir baksın.avaalanının diagramına
  • AHL ye inerken karadeniz üzerinde 30 dakka turladık,kalkarken ise 1 buçuk saat takside kaldık.Yılın 3 de biri güneyli rüzgarlarla karşılaşıyor bu meydan ve her anlamda kayıplar yaşanıyor...
  • Bu uçakları takside bekletmek yerine boarding işlemini geç başlatmak da geçici bir çözüm değil midir? Hem yolcu sıkış tepiş koltukta bir saate yakın beklemez hem de uçak onca dakika boş yere yakıt yakmaz. Muhakkak düşünülmüştür bu daha önce gerçi... Ayrıca uçmadığı halde uçuş saati yazıldığı için FO'lar için de kötü bir durum sanırım bu.
  • Bu gibi durumlarda sis pus olmaz, dolayısıyla inişte 23'ü kullanıp minimayı yükselterek pas geçiş veya kalkıştan vaz geçme durumunda yaklaşan ve kalkan uçaklar arası mesafeyi şu anda uygulanandan daha aza düşürmek mümkün olabilir. Yazılı kurallara bakmak lazım. Mevcut durum hiç te hoş değil.
  • YAV BU TARAFIK VAR BUNA ÇARE SİZ BULACAKSINIZ.NE OLUR OLMAZ DIYE DÜŞÜNMEYİN TEK DÜŞÜNECEGİNİZ SIRADA 20 UÇAK VARSA TAKRİBİ 150 YOLCUDAN 3000 YOLCUNUN BEKLEDİĞİ .VEDE HER UÇAGIN PLANLANANDAN FAZLA YAKITI YERDE YAKTIĞI ÇARE BULUN YERDE OTORİTE SİZSİNİZ.FAZLA KONUŞMAYA GEREK YOK .HA YARDIM İSTİYORSANZ ÇÖZÜM İÇİN SORUN ARAŞTIRIN KONUŞUN BULUN ÇÖZÜMÜ.STD OLUN BAZI EKİPLE R RUNWAY GİRİŞ SIRAYLA OLACAK DİYO AZ BEKLEME OLUYO.BAZILARI UNUTUYO BAZILARI EKİP DEGİŞYO VE VEYA .KISACA SİZ ORDASINIZ ÇÖZÜM BULACAKSINIZ YADA BULACAKSINIZ .BUSİNES JET E DE FAZLA ÖNCELİK TANIMIYACAKSINIZ.GÜN ÇÖZÜM GÜNÜ ARAŞTIRIN BULUN ÇÖZÜMÜ .TELSİZDEN OTORİTE BENİM DEMEK ÇÖZÜM DEGİL.SORUMLULUĞUNUZ AGIR. HADİ BAKALIM ÇÖZÜM BEKLIYOZ.
  • arkadaşlar 23 pistinin kullanılması yada kullanılmaması trafik sayısı bakımından bir fark yaratmıyor. şahsen ben 23 pistinin kullanılmasından yanayım ancak gecikmelere bir katkısı yok sadece 17R dan kalkacak uçaklar 17 L katederek glidepath te salınıma neden oluyorlar. Bilgi olarak veriyorum 05 iniş 35 kalkış olmadığı sürece kapasitemiz düşüyor malesef.
  • 23 pıstı neden kullanılmıyor dıyen arkadaslar sıze bır soru 23 pıstıne ınıs yapılırken ayırma mınımaları daha uzun tutulur heee bıde 17 den ucak kalkarken 23 den ucak pas gecse ne olur:))
Atatürk Havalimanı bir kez daha rüzgar mağduru oldu. Güneyden esen rüzgar sebebiyle Florya-Ataköy yönündeki 05-23 pisti kullanılamıyor. İniş kalkışlar diğer iki pistten yapılıyor.

Bugün öğlen saatlerinden  itibaren 17 sağ pisti kalkışlar için, 17 sol pisti inişler için kullanılıyor.

DHMİ yetkilileri rüzgarın yarın öğlen saatlerine kadar etkili olacağını kaydederken uçaklardaki rötarların devam edebileceği belirtildi.

Kalkış için şu anda çok sayıda uçak, sıra bekliyor. Uçak içinde bekleme süresi bir saati buluyor.




RÜZGAR YİNE UÇUŞLARI VURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 12 yıl önce
3 pisti olan havalimaninda rotör olmamasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet , lodos için AHL ye rüzgar paneli lazım ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
welcome to Turkey!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Temel sorun AHL inşa edilirken bu denli büyük çapta bir hava trafiği artışının dikkate alınmamasındadır. Temel problem apron ve uçak park yerlerinin tamamının 17-35 L/R pistlerinin batısında olmasındadır. Hangi pist seçilirse seçilsin ya kalkan ya da inen trafik diğer pisti de katetmek zorundadır ve bu durumda 2 pist olması anlamını yitirmektedir. Alan nasıl olmalı diye merak eden varsa açsın Münich H bir baksın.avaalanının diagramına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL ye inerken karadeniz üzerinde 30 dakka turladık,kalkarken ise 1 buçuk saat takside kaldık.Yılın 3 de biri güneyli rüzgarlarla karşılaşıyor bu meydan ve her anlamda kayıplar yaşanıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu uçakları takside bekletmek yerine boarding işlemini geç başlatmak da geçici bir çözüm değil midir? Hem yolcu sıkış tepiş koltukta bir saate yakın beklemez hem de uçak onca dakika boş yere yakıt yakmaz. Muhakkak düşünülmüştür bu daha önce gerçi... Ayrıca uçmadığı halde uçuş saati yazıldığı için FO'lar için de kötü bir durum sanırım bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu gibi durumlarda sis pus olmaz, dolayısıyla inişte 23'ü kullanıp minimayı yükselterek pas geçiş veya kalkıştan vaz geçme durumunda yaklaşan ve kalkan uçaklar arası mesafeyi şu anda uygulanandan daha aza düşürmek mümkün olabilir. Yazılı kurallara bakmak lazım. Mevcut durum hiç te hoş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YAV BU TARAFIK VAR BUNA ÇARE SİZ BULACAKSINIZ.NE OLUR OLMAZ DIYE DÜŞÜNMEYİN TEK DÜŞÜNECEGİNİZ SIRADA 20 UÇAK VARSA TAKRİBİ 150 YOLCUDAN 3000 YOLCUNUN BEKLEDİĞİ .VEDE HER UÇAGIN PLANLANANDAN FAZLA YAKITI YERDE YAKTIĞI ÇARE BULUN YERDE OTORİTE SİZSİNİZ.FAZLA KONUŞMAYA GEREK YOK .HA YARDIM İSTİYORSANZ ÇÖZÜM İÇİN SORUN ARAŞTIRIN KONUŞUN BULUN ÇÖZÜMÜ.STD OLUN BAZI EKİPLE R RUNWAY GİRİŞ SIRAYLA OLACAK DİYO AZ BEKLEME OLUYO.BAZILARI UNUTUYO BAZILARI EKİP DEGİŞYO VE VEYA .KISACA SİZ ORDASINIZ ÇÖZÜM BULACAKSINIZ YADA BULACAKSINIZ .BUSİNES JET E DE FAZLA ÖNCELİK TANIMIYACAKSINIZ.GÜN ÇÖZÜM GÜNÜ ARAŞTIRIN BULUN ÇÖZÜMÜ .TELSİZDEN OTORİTE BENİM DEMEK ÇÖZÜM DEGİL.SORUMLULUĞUNUZ AGIR. HADİ BAKALIM ÇÖZÜM BEKLIYOZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşlar 23 pistinin kullanılması yada kullanılmaması trafik sayısı bakımından bir fark yaratmıyor. şahsen ben 23 pistinin kullanılmasından yanayım ancak gecikmelere bir katkısı yok sadece 17R dan kalkacak uçaklar 17 L katederek glidepath te salınıma neden oluyorlar. Bilgi olarak veriyorum 05 iniş 35 kalkış olmadığı sürece kapasitemiz düşüyor malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
23 pıstı neden kullanılmıyor dıyen arkadaslar sıze bır soru 23 pıstıne ınıs yapılırken ayırma mınımaları daha uzun tutulur heee bıde 17 den ucak kalkarken 23 den ucak pas gecse ne olur:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000