07 Ekim 2011, Cuma 13:09:46

RÜZGAR GÜNEY'DEN ESİNCE..

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (Eurocontrol) verilerine göre Avrupa'nın en rötarlı 3'üncü havalimanı olarak gösterilen Atatürk Havalimanı'nda yaşanan rötarlar yolcuları perişan etti.
  • 05-35R kullanıldığında dahi kalkışta 1.5 dk aralıkla kalkış yaptırırsan tabiki rötarlar olur. Aynı tip uçakların kalkışında hiç bir sınırlama yok. Ve bütün dunyada afrikada orta asyada dahi en fazla 1 dk aralıklarla kalkış yapılır. Ama bizimkiler kraldan cok kralcı olduğu için kendi kendine kural geliştiriyor.
  • düsseldorf,da iki pist var.2900,2700 m.uzunlugunda,pistlerin yönleri dogudan batiya,burada rüzgar güneyden veya kuzeyden esmiyormu elbette esiyor ama hic sikisma olmuyor.bazen oluyor kule bir dakika icinde 4 veya 5 ucak kaldiriyor.istanbuldaki kule görevlilerinin biraz düsseldorfa gelmesi lazim
  • rüzgar her güneyden estiginde bunu haber mi yapacaksiniz? alisildik bisey,altyapisiz büyümenin cilesi,cekicez artik :)
  • Gecikmelerin sebebi şimdi anlaşıldı!!! Bütün suç rüzgarda ve onun esme yönünde. Zaten bizim görevlilerin hiçbir konuda suçlu ve sorumlu olduklarını henüz göremedik, hep başkaları, dış etkenler suçlu. Yağmur yağdı, sel bastı: yağmur suçlu, hastanede çucuk öldü: virüs suçlu, bina çöktü: deprem suçlu. Bu hep böyle... Bizim herşeyimiz doğru aslında ama herşey bu dış etkenlerden kaynaklı-)
  • Ya bırakın ya, ne rüzgarı! Rüzgar bir tek Istanbul'da mı?! Hadi bir gün rüzgar, 2 gün rüzgar, ya 3. gün? Sorun yeterince açık değil mi?.. kapasite yetersiz, sözde 3 pist var ama sadece birer birer aktif kullanılıyor, park alanının yetersizliği ise cabası... Neden başımıza şöyle sadece bugünü değil de yarını düşünen ve ona göre iş yapan biri gelmez? Zamanında planlama doğru yapılsaydı bugün bunlarla karşılaşmazdık elbet.
  • Ayıptır yav. 15 milyonluk şehir kalkış için tek piste kalıyor. Florya' yı kurtarmak amaçlı 35L pistine izin verenlere yazıklar olsun. Kule operatörleri biraz risk alsın 17R ve 17L pistlerini kalkış için kısa aralıklar ile kullansınlar bari.
Bu yıl yaz sezonunda uçak trafiği rekoru kıran Atatürk Havalimanı'nda bugün yolcular kalkış yapacak olan uçakların içinde, yaşanan rötarlar nedeniyle saatlerce mahsur kaldı.

DHMİ'den edinilen bilgiye göre rüzgar nedeniyle uçakların iniş kalkışlarında sorun yaşandığı, rötarların sebebinin bu olduğu açıklandı.

Eurocontrol tarafından yayınlanan analize göre Atatürk Havalimanı'nda ortalama gecikme süresinin de yıl bazında değerlendirildiğinde günde 1005 dakika rötar var.

©AirportHaber.com
RÜZGAR GÜNEY'DEN ESİNCE..

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
05-35R kullanıldığında dahi kalkışta 1.5 dk aralıkla kalkış yaptırırsan tabiki rötarlar olur. Aynı tip uçakların kalkışında hiç bir sınırlama yok. Ve bütün dunyada afrikada orta asyada dahi en fazla 1 dk aralıklarla kalkış yapılır. Ama bizimkiler kraldan cok kralcı olduğu için kendi kendine kural geliştiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
düsseldorf,da iki pist var.2900,2700 m.uzunlugunda,pistlerin yönleri dogudan batiya,burada rüzgar güneyden veya kuzeyden esmiyormu elbette esiyor ama hic sikisma olmuyor.bazen oluyor kule bir dakika icinde 4 veya 5 ucak kaldiriyor.istanbuldaki kule görevlilerinin biraz düsseldorfa gelmesi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rüzgar her güneyden estiginde bunu haber mi yapacaksiniz? alisildik bisey,altyapisiz büyümenin cilesi,cekicez artik :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gecikmelerin sebebi şimdi anlaşıldı!!! Bütün suç rüzgarda ve onun esme yönünde. Zaten bizim görevlilerin hiçbir konuda suçlu ve sorumlu olduklarını henüz göremedik, hep başkaları, dış etkenler suçlu. Yağmur yağdı, sel bastı: yağmur suçlu, hastanede çucuk öldü: virüs suçlu, bina çöktü: deprem suçlu. Bu hep böyle... Bizim herşeyimiz doğru aslında ama herşey bu dış etkenlerden kaynaklı-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya bırakın ya, ne rüzgarı! Rüzgar bir tek Istanbul'da mı?! Hadi bir gün rüzgar, 2 gün rüzgar, ya 3. gün? Sorun yeterince açık değil mi?.. kapasite yetersiz, sözde 3 pist var ama sadece birer birer aktif kullanılıyor, park alanının yetersizliği ise cabası... Neden başımıza şöyle sadece bugünü değil de yarını düşünen ve ona göre iş yapan biri gelmez? Zamanında planlama doğru yapılsaydı bugün bunlarla karşılaşmazdık elbet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayıptır yav. 15 milyonluk şehir kalkış için tek piste kalıyor. Florya' yı kurtarmak amaçlı 35L pistine izin verenlere yazıklar olsun. Kule operatörleri biraz risk alsın 17R ve 17L pistlerini kalkış için kısa aralıklar ile kullansınlar bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000