14 Ocak 2010, Perşembe 08:53:48

RUSYA İLE VİZELER KALKIYOR

Türkiye için yeni bir dönem başlıyor. Ve iki ülke arasındaki vizeler kalkıyor...
  • rusya vizeleri kaldirirsa eger, rus kizlari yandi, tacizciler rusyaya akar artik :D
  • önemli ve gerekli bir adım atılırken bazı kişiler farklı noktalara odaklanmış. işi zevzeklik seviyesine indirmeden bir kez daha bu işbirliğinin yaratacağı sinerjiye odaklanmak daha faydalı olur. yeni kurulan dünya dengelerinde ab dışında kalan bu iki ülkenin birlikte hareket etmesi karşılıklı menfaatler açısından fayda sağlayacaktır. önyargılar ise yalnızca sözde müttefiğimiz gibi geçinip bizi sömüren ülkelerin ekmeğine yağ sürer.
  • rusyayla vize kalkarsa butun abazalar oraya akar geride kalanlar rahat eder.. ulke feraha erer.. tecavuz gasp spıklık taciz gibi suclar sona erer walla.. en azından istanbulda kadınlar biraz rahat eder
  • rusyaya vize kalkıyor süper bir habr.gerek ekonomik gerekse : )
  • Yahu nereye kalkiyor rusyayla vize..Rusya eski sovyet ulkeleri disinda Bulgaristana bile vize uygulayan bir ulke..Eski sovyet ulkelerinden Litvanya, Letonya ya bile vize uyguluyor kara kasiniza kara gozunuze mi vizeyi kaldiricak..Turkiyeyle vizeyi falan kaldirmaz rusya inanmayin bos haberlere...
  • en son ukrayna'yla kalkıyor dediler bakanlık düzeyinde açıklama yapıldı.ama kalkmadı hala devam ediyor.Rusya kendi vatandaşına bile ülke içi seyahatlerde vize uyguluyor.3 günden fazla bir şehirde kaydınız yoksa kalamıyorsunuz. sizce içinde çeçenistanı destekleyen gruplar olan,gürcü-rus savaşında nato üyesi olarak gürcü tarafında olan bir ülkeye vizeyi kaldırır mı.yani natao üyesine sınırlarını açarmı. not: rus konsolosluğundan aldığımız bilgiye göre sizin basın abartıyor.vize kalkması çok zor.sadece kolaylık olur
  • Allahallahallahallahallahh!!!!!
  • DAHA BİRKAÇ YIL ÖNCE KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ VE BİRKAÇ ÜLKE DIŞINDA HER YERE VİZE İLE GİDİLİRDİ,VİZE DUVARLARI KALKSIN,İNSANLARIMIZ İSTEDİĞİ YERE ZAHMETSİZCE GİTSİN.RUSYA İLE KARŞILIKLI VİZELERİN KALDIRILMASI İSE ÇOK ÖNEMLİ VE OLUMLU BİR GELİŞME OLUR.
  • ŞU HAREKETİYLE BÜTÜN HATALARINI AFFETTİRDİ BAŞBAKAN. RUSYAYA VİZE KALKARSA MEMLEKETDE Bİ TANE ADAM KALMAZ HERKES ORAYA AKAR DEMEDİ DEMEYİN :)
  • Rusya'ya giden bir vatandaşım.Daha doğrusu da çift vatandaşım.Ama bu haber kesinleşirse Türk vatandaşlığına kesin dönüş yapacağım.İleride zaten Rusya'da yaşamayı istiyorum.Türkler orada yalnız 15 gün kalırken Ruslar 60 gün kalabiliyor.Bence de arkadaşa katılıyorum.En güzeli vize haberi.Sonuçta orada çok Türk yaşıyor.Türkiye'de de çok Rus yaşıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gerek sayın Medvedev, gerekse sayın Putin, vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması konusundaki teklifimize olumlu baktılar, 'Çalışmaları başlatalım' dediler ve çalışmalar şu anda Rusya ile vizelerin kaldırılması konusunda başlıyor'' dedi.

Erdoğan, Moskova ziyareti dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye 6 Ağustos 2009'da gerçekleştirdiği ziyarete iade maksadıyla Moskova'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Ziyaretin dün akşamki kısmında Rusya'daki 200'ü aşkın Türk iş adamıyla bir toplantı yaptıklarını ifade eden Erdoğan, Türk iş adamlarının orada oluşturdukları dernekler, orada temsilci olarak bulunan kuruluşlar ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Rusya'daki yatırımlarla ilgili şu anki durumu değerlendirme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Erdoğan, bu sabah da önce Demokrasi Akademisi'nde Türkiye'nin dış politika yapılanmasını, dış politikadaki yaklaşım tarzını ve geçen 7 yıllık süre içerisinde nasıl geliştiğini anlatma fırsatını bulduklarını dile getirerek, akademisyenler ve öğrencilerle yaptıkları bu toplantıda, Türkiye'yi dış politika noktasında tanıtma fırsatını yakaladıklarına inandığını aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile görüştüklerini de hatırlatan Erdoğan, bu görüşmenin, Türkiye-Rusya ilişkileri, ama ağırlıklı olarak bölgesel sorunların müzakere edildiği bir toplantı şeklinde geçtiğini anlattı.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Toplantıda ayrıca Ermenistan-Türkiye, Azerbaycan, Kıbrıs sorunu, İran, Irak, Pakistan, Afganistan ve bütün bu bölgedeki sorunları değerlendirme imkanı bulduk. Kafkasya ile ilgili gelişmeleri değerlendirme fırsatını bulduk ve bunun yanında Rusya-Türkiye arasındaki ikili ilişkileri de siyasi, askeri, ticari, ekonomik, kültürel alanlarda karşılıklı olarak değerlendirdik. Bu toplantımız da dar kapsamlı bir toplantı şeklinde olması hasebiyle verimli bir toplantı halinde gerçekleşti.''

Ardından Putin ile bir toplantıları olduğunu ifade eden Erdoğan, bunun, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin öne çıkarıldığı bir toplantı olduğunu ve daha çok ekonomi ağırlıklı konuları görüştüklerini söyledi.

Rusya ile 2008 sonu itibariyle 38 milyar dolar gibi bir dış ticaret hacmine sahip olunduğunu, küresel kriz nedeniyle bu yıl yüzde 40 gibi bir düşüş söz konusu olduğunu dile getiren Erdoğan, fakat tekrar bir toparlanma dönemine girildiğini, gelecek 5 yıl için 100 milyar dolarlık bir hedef koyulduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Her iki tarafta da bu irade şu anda mevcut. Sayın Putin'le yaptığımız basın toplantısında bu irade beyanını orada zaten açıkça koyduk. Buna yönelik olarak da birçok alanda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Fakat hepsinden önemlisi gerek Medvedev'e, gerekse sayın Putin'e vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması konusundaki teklifimiz. Bu teklifimize her ikisi de olumlu baktılar, 'çalışmaları başlatalım' dediler ve çalışmalar şu anda Rusya ile vizelerin kaldırılması konusunda başlıyor. Dışişleri bakanlarımız bu talimatları almış durumdalar. İnşallah Mayıs veya Haziran'da sayın Medvedev'in Türkiye'ye bir ziyareti olacak ve bu ziyarette stratejik işbirliği toplantımızı yapacağız. Daha önce Rusya'nın Almanya ve Fransa ile yapmış olduğu anlaşmalar var. Bu toplantımızda benzeri bir anlaşmayı da aramızda gerçekleştireceğiz. Bu, bizim Suriye, Ürdün, Lübnan, buralarda yapmış olduğumuz çalışmaların belki değişik bir versiyonu olacak. Türk-Rus İş Konseyi'ni de İstanbul'da toplayacağız ve bu toplantıya temenni ederiz ki bu vizelerin kaldırılmasını bir taç olarak o gün imzaları atar ve yerleştiririz. Bütün gezimiz bu şekilde tamamlandı.''

RUSYA İLE VİZELER KALKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
rusya vizeleri kaldirirsa eger, rus kizlari yandi, tacizciler rusyaya akar artik :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
önemli ve gerekli bir adım atılırken bazı kişiler farklı noktalara odaklanmış. işi zevzeklik seviyesine indirmeden bir kez daha bu işbirliğinin yaratacağı sinerjiye odaklanmak daha faydalı olur. yeni kurulan dünya dengelerinde ab dışında kalan bu iki ülkenin birlikte hareket etmesi karşılıklı menfaatler açısından fayda sağlayacaktır. önyargılar ise yalnızca sözde müttefiğimiz gibi geçinip bizi sömüren ülkelerin ekmeğine yağ sürer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rusyayla vize kalkarsa butun abazalar oraya akar geride kalanlar rahat eder.. ulke feraha erer.. tecavuz gasp spıklık taciz gibi suclar sona erer walla.. en azından istanbulda kadınlar biraz rahat eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rusyaya vize kalkıyor süper bir habr.gerek ekonomik gerekse : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu nereye kalkiyor rusyayla vize..Rusya eski sovyet ulkeleri disinda Bulgaristana bile vize uygulayan bir ulke..Eski sovyet ulkelerinden Litvanya, Letonya ya bile vize uyguluyor kara kasiniza kara gozunuze mi vizeyi kaldiricak..Turkiyeyle vizeyi falan kaldirmaz rusya inanmayin bos haberlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
en son ukrayna'yla kalkıyor dediler bakanlık düzeyinde açıklama yapıldı.ama kalkmadı hala devam ediyor.Rusya kendi vatandaşına bile ülke içi seyahatlerde vize uyguluyor.3 günden fazla bir şehirde kaydınız yoksa kalamıyorsunuz. sizce içinde çeçenistanı destekleyen gruplar olan,gürcü-rus savaşında nato üyesi olarak gürcü tarafında olan bir ülkeye vizeyi kaldırır mı.yani natao üyesine sınırlarını açarmı. not: rus konsolosluğundan aldığımız bilgiye göre sizin basın abartıyor.vize kalkması çok zor.sadece kolaylık olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allahallahallahallahallahh!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DAHA BİRKAÇ YIL ÖNCE KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ VE BİRKAÇ ÜLKE DIŞINDA HER YERE VİZE İLE GİDİLİRDİ,VİZE DUVARLARI KALKSIN,İNSANLARIMIZ İSTEDİĞİ YERE ZAHMETSİZCE GİTSİN.RUSYA İLE KARŞILIKLI VİZELERİN KALDIRILMASI İSE ÇOK ÖNEMLİ VE OLUMLU BİR GELİŞME OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞU HAREKETİYLE BÜTÜN HATALARINI AFFETTİRDİ BAŞBAKAN. RUSYAYA VİZE KALKARSA MEMLEKETDE Bİ TANE ADAM KALMAZ HERKES ORAYA AKAR DEMEDİ DEMEYİN :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rusya'ya giden bir vatandaşım.Daha doğrusu da çift vatandaşım.Ama bu haber kesinleşirse Türk vatandaşlığına kesin dönüş yapacağım.İleride zaten Rusya'da yaşamayı istiyorum.Türkler orada yalnız 15 gün kalırken Ruslar 60 gün kalabiliyor.Bence de arkadaşa katılıyorum.En güzeli vize haberi.Sonuçta orada çok Türk yaşıyor.Türkiye'de de çok Rus yaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000