23 Ekim 2008, Perşembe 13:29:33

Rahminde kokainle yakalandı!

Gümrük Muhafaza birimlerinin Atatürk Havalimanı'nda yaptığı operasyonda Bolivya uyruklu iki kadın mide ve rahmindeki kokainle yakalandı.

Gümrük Muhafaza birimlerinin Atatürk Havalimanı'nda yaptığı operasyonda Bolivya uyruklu iki kadın mide ve rahmindeki kokainle yakalandı. Gümrük ekiplerinin güvenlik kameralarıyla saniye saniye takip ettiği uyuşturucu kuryeleri havalimanı çıkışında taksiye binerken gözaltına alındı.
Atatürk Havalimanı'ndaki uyuşturucu kuryesi operasyonlarına gümrük ekipleri de katıldı. Uyuşturucu taşıyan yabancı kuryeler konusunda uyarılan gümrük birimleri, Brazilya'dan Zürih aktarmalı olarak Türkiye'ye gelen Swiss Air'e ait uçaktaki yolcuları takibe aldı. Bazı duyumları da değerlendiren Gümrük Muhafaza ekibi, Bolivya uyruklu olduğu belirlenen D.S ve M.W. P. isimli iki kadından şüphelenince takip başlatıldı. Türkiye'ye indikleri andan itibaren havaalanındaki kameralar tarafından adım adım takip edilen iki kurye, havalimanı çıkış hazırlıklarını tamamladı. Ekiplerin dikkatini çeken, yabancı uyruklu kadınları karşılamak için havalimanında kimsenin bulunmaması oldu. Kadınların şüpheli hareketlerini de değerlendiren gümrük ekibi, kameralardan takip ettikleri iki kadını Dış Hatlar Terminali çıkışında durdurdu. Taksiye binmeye hazırlanan iki kadın gözaltına alındı.

VALİZDE UYUŞTURUCU ÇIKMAYINCA KADINLARIN MİDELERİNE BAKILDI

Kadın kuryelerin gözaltına alınmasının ardından valizleri didik didik arandı. Uyuşturucuya rastlanmayınca üst araması yapıldı. Kadınlardan birinin üst aramasında vücut boşluğunda kokain izine rastlanınca kuryelerin röntgen için hastaneye sevki kararlaştırıldı. Çekilen filmlerle birlikte uyuşturucunun kadınların vücutlarında nasıl zulalandığı da ortaya çıkmış oldu. Yapılan incelemede kadınlardan birinin mide ve bağırsaklarında 85, diğerinin rahim bölgesinde de 70 adet kokain kapsülü bulunduğu belirlendi. Hastanede 3 gün süren işlemlerin ardından zanlıların vücutlarından toplam 2 kilo 313 gram kokain çıkarıldı.

Zanlıların ifadelerinden yola çıkan gümrük ekipleri, uyuşturucunun alıcılarıyla bir otelde buluşma yapılacağını belirleyince araştırma bu yöne kaydırıldı. Ancak ifade edilen otele baskın yapan ekipler uyuşturucunun alıcılarına ulaşamadı. Zanlı iki kadının ifadesinde kokaini Türk uyruklu kişilere teslim edeceklerini söylediği öğrenildi.

D.S ve M.W. P'nin Türkiye'ye ilk kez geldikleri belirtildi. Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekibinin açıklamasına göre ele geçen kokainin piyasa değerinin 250 Bin YTL civarında olduğu belirtildi. Daha önce havalimanı polisinin yakaladığı uyuşturucu kurye sayısının artması nedeniyle kokainin gram fiyatının 150 Dolar'a kadar çıktığı belirlenmişti. İşlemleri tamamlanan iki kadın Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Rahminde kokainle yakalandı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000