09 Aralık 2009, Çarşamba 07:26:11

Polis takibi bırakmadı, tekrar tutuklandılar

Atatürk Havalimanı'ndaki gümrük çalışanlarının yaklaşık 8 ay boyunca takibini yapan İstanbul polisi, İzmir'le koordineli olarak yaptığı ikinci çalışmada 45 kişiyi gözaltına aldı...
  • Yıllardan beri sürüp gidiyor bu işler. Hergün kaç lira "harçlık" dağıtılıyor? Utanma kalmayınca ve de "benim memurum işini bilir" diyen olunca işler daha da bir hızlandı.
  • Tümünü bir Berber tras etsin ondan sonra tas ocaklarina bunlara böylesi. Köpekler bayragmisin altinda yasicakmis. Yok öyle beles cekicekler durum bu.

İki gümrük muhafaza memurunun da gözaltına alındığı belirtildi. Çok sayıda elektronik eşya, cep telefonu ve aksesuarının ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan gümrük memurunun evindeki ayakkabılıkta 400 bin Dolar ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı'na yurt dışından getirilen kaçak ürünleri gümrük bölgesinden geçirdiği tespit edilen, aralarında gümrük memurlarının da bulunduğu şebekeye ikinci operasyon yapıldı.17 Kasım 2009 tarihinde yapılan ve 39 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan ilk operasyonda adliyeye sevk edilen 39 kişinin tamamı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu operasyon kapsamında kaçakçıların yurt dışından getirttikleri elektronik eşyaları yüklü miktarlarda İzmir'e gönderdikleri ve buralarda piyasaya sürdükleri tespit edilmişti.

Bu nedenle İzmir polisi de kendi sorumluluk bölgesinde istihbarat çalışması yaparak şüphelilerin isim ve adreslerini belirledi. Operasyon için gün sayan İzmir polisi, İstanbul polisiyle koordineli olarak harekete geçti. Şüphelilerin adreslerine yapılan baskınlarda İstanbul'da 20, İzmir'de ise 25 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da yakalananlar arasında iş yeri sahiplerinin yanı sıra Atatürk Havalimanı'nda çalışan 2 gümrük muhafaza memurunun da bulunduğu öğrenildi. Memurlardan birinin yaklaşık 20 gün önce yapılan ilk operasyonda gözaltına alınıp Bakırköy Adliyesi'nden serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı'nda gümrük memurlarının yardımıyla kaçak eşyaları kolaylıkla gümrükten geçirip piyasaya sürüldüğü iddia edildi.

İstanbul'da gözaltına alınanlardan 14'ü işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'e gönderildi. Operasyon kapsamında şüphelilerin görüntülü olarak suç tespitinin yapıldığı ve kurye itiraflarının da bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan gümrük memurunun evinde yapılan aramada ayakkabılığa gizlenmiş 400 bin Dolar nakit para ele geçirildiği belirtildi. Paranın nasıl elde edildiği ve neden banka ya da benzeri bir şekilde muhafaza edilmek yerine bu şekilde gizlendiğinin anlaşılamadığı belirtildi.

Öte yandan polis, 8 aylık bir çalışma ile yakalanan şüphelilerin yeniden aynı çalışma kapsamında yakalanmasının düşündürücü olduğunu dile getirdi. Atatürk Havalimanı'nda güvenlik ve kontrol zaafiyeti yaşandığını da belirten mali polis, onlarca teknik ve güvenlik görevlisine ek olarak gümrük memurlarının da kontrol altında tuttuğu noktalardan kaçakçıların kolaylıkla ürün geçirebilmesine dikkat çekti. Türkiye'ye getirilen kaçak ürünlerin devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı belirtildi.

Polis takibi bırakmadı, tekrar tutuklandılar

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yıllardan beri sürüp gidiyor bu işler. Hergün kaç lira "harçlık" dağıtılıyor? Utanma kalmayınca ve de "benim memurum işini bilir" diyen olunca işler daha da bir hızlandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tümünü bir Berber tras etsin ondan sonra tas ocaklarina bunlara böylesi. Köpekler bayragmisin altinda yasicakmis. Yok öyle beles cekicekler durum bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000