08 Mart 2015, Pazar 15:22:12

PİLOTTAN AHL KULEYE; "PİSTTE MARTI ÖLÜSÜ VAR"

Atatürk Havalimanı'na iniş yapan bir uçağın pilotu, pistte martı ölüsü görünce kuleyi, “Pistte martı ölüsü gördük” diye uyardı.
  • Ben pilot değilim. Bankacıyım ama Forumun da sıkı takipçisiyim. Pilotlarla insanların ne alıp veremediği var anlamış değilim. Yok pilot efendi yok pilotçuk. Her haberin yorumunda illaki bu insanlara çatılıyor. İnsanlar emek vermişler eğitim almışlar sorumluluk üstlenip bu mesleğe gönül vermişler. Çirkin yorum yapanlar madem öle buyrun eğitiminizi alın becerebiliosanız siz oturun o koltuğa. Bu tarz davranışı ancak aşşağılık kompleksi olanlar yapar. Aferin size...
  • Kedidir kedi pilot efendi
  • Pistte herhangi bir cisim/canli bulunmasi emniyetsizdir, hic bir sey olmasa dahi ucaga zarar verebilir. Pilot pistte FOD gordugunde bunu bildirmekle yukumludur. Cahil cahil konusup igrendirmeyin kendinizden .
  • Cahiller yine toplanmış meydanı boş bulunca :) pilotun uyarısını laf yetiştirmek olarak gören cahil sen havacılıktan ne anlarsın? Necisin ne iş yaparsın? Komik diye yorum yapan ezik. Sende ciğer olsa bir tane pilotun yüzüne söylerdin buraya korka korka yazmayı başardığın cümleleri. Ama sende o ciğer nerede? :) buradan hakaret etmek çok kolay değil mi? Vay yavrum benim... o kadar eziksiniz ki acıma sınırlarının dahi altındasınız. Yani sizin seviyenizdeki eziklere artık acıyamıyorum bile. Çünkü gerçek olamayacak kadar eziksiniz.
  • tavuk yerine martı yediriyorlar, aman dikkat !!
  • DHMI çalışıyor merak etmeyin. Sabah akşam taksi yollarında arabaları ile sürat denemesi yapıyor.
  • Kuleye laf yetiştirceğine pilot işini yapsın.Piste, Nepal'deki gibi saplanmasın...
  • inşallah akp gitmeden dhmi yi ve tüm meydan işletmelerini özelleştirir, bakalım su aldığınız maaşın yarısını alabilecek misiniz? yediniz bitirdiniz be ülkeyi dhmi yi olarak yata yata semirdiniz
  • Ne paraymış arkadaş yatsa da rahat etsek:)
  • Balondur o ya 19 Mart cik inanmam =D Ne martı ölüsü mü aman tanrım ulan son yaklasmadaki adam pas gecmesin indiriverim diye sormuştur hemen kulenin sorduguna bakkk!

İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapan bir uçağın pilotunun pistte gördüğü kuş ölüsüyle ilgili kule görevlisini uyarması telsiz konuşmalarına yansıdı.

Ataköy-Florya yönündeki piste iniş yapan bir uçağın pilotunun kule görevlilerine "Pist üzerinde martı ölüsü gördük" diye uyarması dikkat çekti. Uçakların inişinde tehlikeye neden olmaması için pistte bulunan kuş ölüsü temizlendi.

Alınan tüm önlemlere rağmen Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkış yapan uçaklara zaman zaman kuş çarpma olayları yaşanıyor. Atatürk Havalimanı'nda bu durumu engellemek için siren çalınarak ses çıkartılıyor.

Pilotla kule arasında geçen diyalog ise şöyle:
Pilot: "Echo 5 çıkışından 100 metre öncesinden martı ölüsünü gördük, pist üzerinde tam orta hat üzerinde"
Kule: "Tamam efendim inişte sıkıntı çıkartır mı?"

PİLOTTAN AHL KULEYE; "PİSTTE MARTI ÖLÜSÜ VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben pilot değilim. Bankacıyım ama Forumun da sıkı takipçisiyim. Pilotlarla insanların ne alıp veremediği var anlamış değilim. Yok pilot efendi yok pilotçuk. Her haberin yorumunda illaki bu insanlara çatılıyor. İnsanlar emek vermişler eğitim almışlar sorumluluk üstlenip bu mesleğe gönül vermişler. Çirkin yorum yapanlar madem öle buyrun eğitiminizi alın becerebiliosanız siz oturun o koltuğa. Bu tarz davranışı ancak aşşağılık kompleksi olanlar yapar. Aferin size...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kedidir kedi pilot efendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FOD ~ 9 yıl önce
Pistte herhangi bir cisim/canli bulunmasi emniyetsizdir, hic bir sey olmasa dahi ucaga zarar verebilir. Pilot pistte FOD gordugunde bunu bildirmekle yukumludur. Cahil cahil konusup igrendirmeyin kendinizden .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahiller / komik ~ 9 yıl önce
Cahiller yine toplanmış meydanı boş bulunca :) pilotun uyarısını laf yetiştirmek olarak gören cahil sen havacılıktan ne anlarsın? Necisin ne iş yaparsın? Komik diye yorum yapan ezik. Sende ciğer olsa bir tane pilotun yüzüne söylerdin buraya korka korka yazmayı başardığın cümleleri. Ama sende o ciğer nerede? :) buradan hakaret etmek çok kolay değil mi? Vay yavrum benim... o kadar eziksiniz ki acıma sınırlarının dahi altındasınız. Yani sizin seviyenizdeki eziklere artık acıyamıyorum bile. Çünkü gerçek olamayacak kadar eziksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 9 yıl önce
tavuk yerine martı yediriyorlar, aman dikkat !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 9 yıl önce
DHMI çalışıyor merak etmeyin. Sabah akşam taksi yollarında arabaları ile sürat denemesi yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
waw ~ 9 yıl önce
Kuleye laf yetiştirceğine pilot işini yapsın.Piste, Nepal'deki gibi saplanmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özelleşme ~ 9 yıl önce
inşallah akp gitmeden dhmi yi ve tüm meydan işletmelerini özelleştirir, bakalım su aldığınız maaşın yarısını alabilecek misiniz? yediniz bitirdiniz be ülkeyi dhmi yi olarak yata yata semirdiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özelleşme :-) ~ 9 yıl önce
Bak bu vatandaş işi çözmüş, DHMİ bağlı elli küsür havalimanında 9 bin personel var, ortalamaya bölsen, havalimanı başına 200 personel düşmez, bunların çoğuda kule, güvenlik, itfaiye ve teknik elemandır. 5 büyük ildeki kâr yapan havalimanlarının terminal işletmeleri özelde zaten, geri kalan illerdeki havalimanları kamu hizmeti olarak devlet işletiyor, yeterli trafik olmayan zarar eden yeri özel sektör almaz. Buradaki çalışan ne yapsın iş yoksa, yavv hehee sen dedin diye özelleştirir meydanı sana bırakırlar.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne paraymış arkadaş yatsa da rahat etsek:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Balondur o ya 19 Mart cik inanmam =D Ne martı ölüsü mü aman tanrım ulan son yaklasmadaki adam pas gecmesin indiriverim diye sormuştur hemen kulenin sorduguna bakkk!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000