05 Ocak 2012, Perşembe 09:15:13

PİLOTLARA CAT 3 ENGELİ

Atatürk Havalimanı dün gece sis kabusu yaşadı. Görüş mesafesi 250 metreye kadar düştü, Atatürk Havalimanı’nda her şeye rağmen operasyon başarıyla yürütüldü.
  • Hava yolları firmaları ve uçuş okulları ihtiyacı karşılamak için boşuna pilot yetiştirmesin, burası Uzman Kaptan Pilotlarla dolu :)
  • Sayın yorumcu dört satırlık yorumunun üç satırı yanlış,herhalde uçucu değilsiniz,lütfen yanlış bilgilerle buraları doldurmayın.
  • Büyük üstad doğru söylüyor . Epey pilot varmış ta haberimiz yokmuş .
  • herkes yorum yapmis gene havaciligin ustatlari... birseyde bilmeyin
  • F/O ve cpt nin cat III certified olması lazım...
  • Söylediğim gibi aktif olarak uygulanmıyor. Ama chartlarda CAT III B olarak yayınlanmış durumda. Açar bakarsınız Jeppesen a.
  • guzel kardeslerım teknık olarak bıseyden haberınız olmadıgı ıcın sacma sapan yorumlar yapılmıs yok 2. pılot demelıydın yardımcı pılot dememelıydın falan fılan , burda bı eksıklık var besbellı havacılık maalesef hata kaldırmıyo , ıstedıgınızı baglayın sız bu zıhnıyetle hayırlı ıyı ucuslar
  • Meydan CATIII olarak confirm edilmemişse iniş sadece pilot sorumluluğunda yapılır . CATIII yaklaşmalarda frekans bozan dış etkilerin olmaması gerekir . Bu sebeplerden dolayı mesela 23 , 17 ve 35 pistleri uygun olmayabilir . 05 pistine CATIII uygun değildir çünkü ortaya çıkması istenmeyen bazı manialar mecuttur .
  • Adam chartlardan mı bahsetmiş. Niye saptiriyosun. Uçaklarda o chartlar yoktu diyen mı var. Nerden çıkardın. Adam cat 3 olarak her iki pilotun da certify edilmiş olmasından bahsetmiş. Ayrıca yardımcı pilot diye birsey yoktur. En kötü şartlarda 2. Pilot yazmalıydin. Sen havaci falan degilsin. Burdan bu anlaşılmış durumda.
  • Uçağın MEL i ve CAT status u müsaitse, yani yan rüzgar limitleri müsaitse, MLW altındaysa, pist slope olarak limit içindeyse, her iki radio altimeter çalışıyorsa, minimum 1 Auto Pİlot devredeyse, Meydan da CAT III kategorisindeyse, performans sayfasına 25 feet DH girilir. Gider inersin. Chart olur veya olmaz. Ama chart ın varlığı sadece meydan limitini görebilmek içindir. Chart ın olmadığını kimse de iddia etmemiş senden başka. Yani inişi chart değil uçak yapacak. Auto Land yapacaksın. Yeter mi bu beyanat. Yoksa senden pilotluk mu öğrenicez. Kara cahil.
 Atatürk Havalimanı’nda dün gece etkili olan sis hava trafiğini zaman zaman olumsuz etkiledi. Dün gece saat 23.00’te başlayan ve bir saat boyunca yoğun şekilde etkili olan yoğun sis, görüş mesafesini zaman zaman 250 metreye kadar düşürdü.

CAT 3 seviyesindeki Atatürk Havalimanı’nda bütün olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon başarıyla yürütüldü.

Sadece üç uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilenTürk Hava Yolları’nın TK 2561 sefer sayılı Dalaman-İstanbul, TK 2473 Adana-İstanbul ve KK 4023 sefer sayılı Atlasjet’e ait İzmir-İstanbul uçağı, bu uçuşlarda görevli pilotların CAT 3 sertifikalarının olmaması sebebiyle Sabiha Gökten Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

Dün gece etkili olan sis gece 02.00’den itibaren etkisini tamamen yitirdi. Bugün Atatürk Havalimanı’nda herhangi bir olumsuz durum beklenmiyor.
PİLOTLARA CAT 3 ENGELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hava yolları firmaları ve uçuş okulları ihtiyacı karşılamak için boşuna pilot yetiştirmesin, burası Uzman Kaptan Pilotlarla dolu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın yorumcu dört satırlık yorumunun üç satırı yanlış,herhalde uçucu değilsiniz,lütfen yanlış bilgilerle buraları doldurmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Büyük üstad doğru söylüyor . Epey pilot varmış ta haberimiz yokmuş .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
herkes yorum yapmis gene havaciligin ustatlari... birseyde bilmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
F/O ve cpt nin cat III certified olması lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Söylediğim gibi aktif olarak uygulanmıyor. Ama chartlarda CAT III B olarak yayınlanmış durumda. Açar bakarsınız Jeppesen a.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
guzel kardeslerım teknık olarak bıseyden haberınız olmadıgı ıcın sacma sapan yorumlar yapılmıs yok 2. pılot demelıydın yardımcı pılot dememelıydın falan fılan , burda bı eksıklık var besbellı havacılık maalesef hata kaldırmıyo , ıstedıgınızı baglayın sız bu zıhnıyetle hayırlı ıyı ucuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Meydan CATIII olarak confirm edilmemişse iniş sadece pilot sorumluluğunda yapılır . CATIII yaklaşmalarda frekans bozan dış etkilerin olmaması gerekir . Bu sebeplerden dolayı mesela 23 , 17 ve 35 pistleri uygun olmayabilir . 05 pistine CATIII uygun değildir çünkü ortaya çıkması istenmeyen bazı manialar mecuttur .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adam chartlardan mı bahsetmiş. Niye saptiriyosun. Uçaklarda o chartlar yoktu diyen mı var. Nerden çıkardın. Adam cat 3 olarak her iki pilotun da certify edilmiş olmasından bahsetmiş. Ayrıca yardımcı pilot diye birsey yoktur. En kötü şartlarda 2. Pilot yazmalıydin. Sen havaci falan degilsin. Burdan bu anlaşılmış durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçağın MEL i ve CAT status u müsaitse, yani yan rüzgar limitleri müsaitse, MLW altındaysa, pist slope olarak limit içindeyse, her iki radio altimeter çalışıyorsa, minimum 1 Auto Pİlot devredeyse, Meydan da CAT III kategorisindeyse, performans sayfasına 25 feet DH girilir. Gider inersin. Chart olur veya olmaz. Ama chart ın varlığı sadece meydan limitini görebilmek içindir. Chart ın olmadığını kimse de iddia etmemiş senden başka. Yani inişi chart değil uçak yapacak. Auto Land yapacaksın. Yeter mi bu beyanat. Yoksa senden pilotluk mu öğrenicez. Kara cahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000