27 Şubat 2013, Çarşamba 14:30:40

PİLOTLAR ÇALIŞTAYI 2013 YAPILDI

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), 'Pilotlar Çalıştayı 2013'ü düzenledi. Çalıştayda, pilotların yaşadığı sağlık sorunları ve çalışma koşulları değerlendirildi.
  • işniz gücünüz gırgır...çalıştaymışşşş...keşke tüm pilotlar yabancı olsa...sizinle kelle koltukta uçmak mı allah korusun
  • Yıllardır Talpa üyesiyim, hiç bir aktivitelerini ne elektronik posta , ne de sms yolu ile haber vermek gereğini duymadılar , kendileri çalıp kendileri dinliyorlar ; aidat kesmeye gelince herzaman on- time ! Çıkma zamanı geldi galiba!
  • işsiz pilotlar olarak talpa yetkisi dahilinde ses çıkarabiliyor birey olarak sadece aglayıp duruyoruz bir şekilde dernek çatısı altında toplanılmalı yoksa sorunlara çare yok.
  • Talpacılar vakıfın işsiz pilotlarımıza iş bulma ve yabancı pilot sorunlarının tartışıldığı çalıştayda yoktularda burda cümleten yeşermişler?çalışanın sağlık sorunlarından önce işsizlerin açlık sorunları belliki arkadaşları pek ırgalamıyor.
  • 29 mayısta bir kaç yürekli kaptan haricinde tüm kaptanlar sessiz kaldılar,o kadar insanın suçsuz yere atılmasına bile ses çıkarmadılar,bülten yayınlamadılar.şimdi de şikayet ediyorlar.bu saçma toplantılarlar ancak birbirlerinin gazını alırlar.işte önünüzde fırsat;yürekli olun grev oylamasında 'evet' deyin.yoksa daha çook şey kaybedersiniz.artık duyarlı olun..
  • İşsiz veya iş bulamamış olabiliriz ama herkes lütfen saygılı olsun,bir iki kişi var ortalığı gerçek anlamda karıştıran büyüklerimden şunu rica ediyorum herkesi aynı kefeye koymayınız lütfen işsiz bir pilot olarak buraya mesnetsiz ve hakaret içeren yorum yapanları kınıyorum bizler bilemeyizki konusunun geçip geçmediğini bu sitede yazarsa öğreniyoruz ben şahsım adına söylüyorum bilet param olmadığı için gelemedim gidiş geliş 100 lirayı bulamadım kimsenin parasında pulunda gözüm yok allah korusun herkes işini yapıyor parasını alıyor kimsenin kimseye bu konu ile alakalı yorum yapamya hakaret etmeye hakkı yok,bizler sizler kadar tabikide tecrübeli değiliz nerde yapıcaz tecrübeyi sizlerden öğreneceğiz bu ülkenin ülkemizin geleceği için bu gidişle ne olacak 10 yıl sonra bu meslek gurubundada diğer bir kaç meslekte olduğu gibi dışa bağımlılığımız artacak bunu siz benden daha iyi görüyorsunuzdur zira değerli tüm kaptanlarımız birbir ayrılmakta bu insanlar hayatta iken kaç kişi eğittiler acaba?
  • Adam çok mutlu ne güzel de gülmüş maşallah maşallah :) çalıştayın ne kadar ciddi olduğu belli
  • Atlama'ya n'olmuş, hiç yaşlanmamış =)
  • Çalıştay değil SUNUŞTAY desek daha doğru olur ...
  • Toplandıda ne oldu? Ne değişti? Hala yabancı pilotlar bu ülkede cirit atıyorlar... Özellikle yunanlılar....Talpa gerçekten ne işe yarar?

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki Ali Sürmen Toplantı Salonu'nda yapılan çalıştaya, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Olcay, TALPA Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Başkanı Birol Bilgin ile çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayda konuşan TALPA Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı, pilotların ekonomik kazançlarının yanında kayıplarını yaşayarak öğrendiklerini söyledi. Mantı, pilotların sosyal hayatını feda ettiklerini vurgulayarak, “Aile bağları zayıflayan pilotların sağlığını kaybeden bir meslek grubuna dönüşmek, meslek örgütü olarak bizleri son derece rahatsız etmektedir” diye konuştu.

Uzun uçuş sürelerinin pilotları ruhsal olarak etkilediğini belirten Gürcan Mantı sözlerine şöyle devam etti:
“Uzun uçuş süreleri, dinlenme sürelerinin yavaş yavaş azaltılması, niteliğinin ve kalitenin deforme edilmesi, uçuş programlarındaki değişiklikler nedeniyle artık değil aylık, günlük dahi yapılamaz hale gelen özel hayat planlamaları, pilotun sadece fiziksel dengesine etki etmekle kalmamakta, ruhsal dünyasında da onarılmaz yaralar açmaktadır.”

“HER HAFTA BİR MESLEKTAŞIMIZI KAYBEDİYORUZ”

Gürcan Mantı, her yıl bin saat süreyle kokpitte hareketsiz kalan pilotların bel, boyun, omurga rahatsızlıklarına maruz kalarak yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, “Bir ayda önce New York’a, sonra Osaka’ya giden finali de en güney noktası Cape Town ile yapan bir pilotun sadece coğrafi değişimle sınırlı kalmamakta yorgunluk, bitkinlik, bozulan günlük ritim ve biyolojik saat ölümcül rahatsızlıkları da tetiklemektedir. Kozmik radyasyona ve uçuş aletlerinden yayılan elektromanyetik dalgalara, jet yakıtı buharına, ultraviyole ışınlarına maruz kalan pilotların en sık yakalandığı hastalığın kanser olduğunu neredeyse her hafta kaybettiğimiz meslektaşlarımızın acı haberleriyle öğrenmek bizleri derinden yaralamaktadır” dedi.

Pilotların yaşadığı en sık rahatsızlıklardan bahseden Mantı, “Aşırı yorgunluk stres ve arkamıza aldığımız yolcuların sorumluluğunun yarattığı sağlık sorunları giderek artmakta, kalp damar hastalıkları pilotlarda en sık rastlanan rahatsızlıkların başında gelmektedir. Yolcularımızı sevdiklerine kavuşturmak sıkıntılarımızı unuttursa da kalıcı sağlık sorunlarıyla birlikte yaşayacağımız gerçeği, mesleğe sağlıklı olarak başlayan bizlere uçuş yaşamımıza acı bir hatırası olarak kalmaktadır” dedi.

"ÇÖZÜMLERE HEP BERABER ULAŞACAĞIMIZ MUHAKKAKTIR"

SHGM Genel Müdür Yardımcısı Olcay, çalıştayda yaptığı konuşmada, son yıllarda ülke ekonomisinde önemli faktörlerden biri haline gelen sivil havacılığın sorunlarının çözümünde önemli bir adım atıldığını söyledi.

Olcay, sektördeki sorunların, sadece genel müdürlükteki beyin ve işgücüyle çözülmesini beklemenin doğru olmadığını ifade ederek, "Tabii ki çözüm makamı orasıdır fakat çalışmalar, bugün olduğu gibi bütün sektöre yayıldığında, daha net çözümlere hep beraber ulaşacağımız muhakkaktır" dedi.

Havacılığın yüksek teknoloji ürünlerinin kullanıldığı bir sektör haline geldiğini anlatan Olcay, "Bu sektörde çalışanların da emniyet yönetim sistemi ile kalite sistemi gerekliliklerine ve kişisel etik değerlere doğrudan bağlı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü havacılıktaki emniyet, temeldeki 3 sistemle doğrudan bağlantılıdır.Dünyadaki kazalara baktığımızda, hepsinin temel sorunlarının ve yaklaşımlarının bu 3 sistemdeki hatalardan kaynaklandığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

 

PİLOTLAR ÇALIŞTAYI 2013 YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

meto ~ 11 yıl önce
işniz gücünüz gırgır...çalıştaymışşşş...keşke tüm pilotlar yabancı olsa...sizinle kelle koltukta uçmak mı allah korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 11 yıl önce
o kadar da değil
ÜYE ~ 11 yıl önce
Yıllardır Talpa üyesiyim, hiç bir aktivitelerini ne elektronik posta , ne de sms yolu ile haber vermek gereğini duymadılar , kendileri çalıp kendileri dinliyorlar ; aidat kesmeye gelince herzaman on- time ! Çıkma zamanı geldi galiba!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umudumuz talpa ~ 11 yıl önce
işsiz pilotlar olarak talpa yetkisi dahilinde ses çıkarabiliyor birey olarak sadece aglayıp duruyoruz bir şekilde dernek çatısı altında toplanılmalı yoksa sorunlara çare yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni anayasa ~ 11 yıl önce
Yeni anayasa altında 8 senedir tbmm alt komisyonunda bekleyen havacılık kanunu çıkmadıktan sonra dernek olsan ne olur vakıf olsan ne olur.Kanun olarak hukuki altyapının dolması lazım ki orman kanunlarına gõre yaşamayalım.
Neden ~ 11 yıl önce
Talpacılar vakıfın işsiz pilotlarımıza iş bulma ve yabancı pilot sorunlarının tartışıldığı çalıştayda yoktularda burda cümleten yeşermişler?çalışanın sağlık sorunlarından önce işsizlerin açlık sorunları belliki arkadaşları pek ırgalamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerdeydiniz?? ~ 11 yıl önce
29 mayısta bir kaç yürekli kaptan haricinde tüm kaptanlar sessiz kaldılar,o kadar insanın suçsuz yere atılmasına bile ses çıkarmadılar,bülten yayınlamadılar.şimdi de şikayet ediyorlar.bu saçma toplantılarlar ancak birbirlerinin gazını alırlar.işte önünüzde fırsat;yürekli olun grev oylamasında 'evet' deyin.yoksa daha çook şey kaybedersiniz.artık duyarlı olun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*** ~ 11 yıl önce
İşsiz veya iş bulamamış olabiliriz ama herkes lütfen saygılı olsun,bir iki kişi var ortalığı gerçek anlamda karıştıran büyüklerimden şunu rica ediyorum herkesi aynı kefeye koymayınız lütfen işsiz bir pilot olarak buraya mesnetsiz ve hakaret içeren yorum yapanları kınıyorum bizler bilemeyizki konusunun geçip geçmediğini bu sitede yazarsa öğreniyoruz ben şahsım adına söylüyorum bilet param olmadığı için gelemedim gidiş geliş 100 lirayı bulamadım kimsenin parasında pulunda gözüm yok allah korusun herkes işini yapıyor parasını alıyor kimsenin kimseye bu konu ile alakalı yorum yapamya hakaret etmeye hakkı yok,bizler sizler kadar tabikide tecrübeli değiliz nerde yapıcaz tecrübeyi sizlerden öğreneceğiz bu ülkenin ülkemizin geleceği için bu gidişle ne olacak 10 yıl sonra bu meslek gurubundada diğer bir kaç meslekte olduğu gibi dışa bağımlılığımız artacak bunu siz benden daha iyi görüyorsunuzdur zira değerli tüm kaptanlarımız birbir ayrılmakta bu insanlar hayatta iken kaç kişi eğittiler acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maşallah ~ 11 yıl önce
Adam çok mutlu ne güzel de gülmüş maşallah maşallah :) çalıştayın ne kadar ciddi olduğu belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 11 yıl önce
Atlama'ya n'olmuş, hiç yaşlanmamış =)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA ~ 11 yıl önce
Çalıştay değil SUNUŞTAY desek daha doğru olur ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler... ~ 11 yıl önce
Toplandıda ne oldu? Ne değişti? Hala yabancı pilotlar bu ülkede cirit atıyorlar... Özellikle yunanlılar....Talpa gerçekten ne işe yarar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000